Balans opmaken
Blog

Balans opmaken

Het einde van het jaar is altijd een goed moment om de balans op te maken. Heb ik mijn doelen behaald? Welke doelen niet en neem ik die mee naar het nieuwe jaar? Stel ik ze bij en wat worden verder mijn nieuwe doelen?

2017 doelen

Mijn sportdoelen heb ik helaas niet gehaald dit jaar. Het ging goed tot ik in augustus naast het wielrennen ging hardlopen, te hard van stapel liep en een blessure kreeg die nu nog steeds niet over is. Van mijn maanddoel om 500 km te fietsen kwam vanaf september niets meer terecht. De laatste drie maanden kwam ik zelfs gemiddeld niet hoger dan 50 km fietsen per maand. Dat is even slikken, sinds ik vier jaar geleden met wielrennen begon, heb ik nog nooit zo weinig in de maand gefietst. Hardlopen mocht ik vanaf september al helemaal niet meer. Van topfit ging ik in drie maanden tijd naar niet-fit. De balans met sporten is dus niet wat ik gehoopt had…

Mijn leesdoel heb ik gelukkig wel gehaald. Mijn jaarlijks terugkerende doel om 52 boeken in het jaar te lezen heb ik wederom gehaald. Met 67 gelezen boeken zit ik er ook dit jaar ruim boven.

Maar mijn allerbelangrijkste doel van 2017 was mijn eerste manuscript af te maken. Dat is gelukt!!! In ruwe versie wel nog, maar hij is afgekomen. In het schrijfproces van de afgelopen jaren, waarbij er soms maanden niets geschreven werd, heb ik wel eens gedacht dat het nooit af zou komen. Een grote mijlpaal dus!

balans

Mooi jaar

Verder bracht 2017 mij Instagram, waar ik vanaf maart mijn account opstartte en vele leuke, lieve en enthousiaste volgers kreeg. Waarvan ik sommige ondertussen zelfs in het echt ontmoet heb. Dit laatste vooral dankzij de Writers Community, waar ik vanaf diens oprichting in september lid ben geworden. Wat een verademing en wat een verrijking om met ander schrijvers te kunnen kletsen over dingen waar je als schrijver tegenaan loopt, om tips en ideeën uit te wisselen, om met elkaar te connecten.

balans

2018 doelen

Mijn doelen voor 2018 zijn dan ook:
Op sportgebied:

  • blessurevrij worden;
  • terug opbouwen in 6 maanden tijd naar 5 km hardlopen;
  • vanaf januari beginnen met weer 100 km per maand te fietsen en dat elke maand op te bouwen met 50 km meer;
  • mijn conditie terug te winnen.

Op leesgebied:

  • 52 boeken lezen

And last but not least: Op schrijfgebied:

  • mijn eerste manuscript herschreven en uitgegeven te hebben
  • mijn tweede manuscript af te maken;
  • mee doen aan een schrijfwedstrijd;
  • meer werk als freelance corrector, redacteur en columnist aan te nemen;
  • deze website meer naar mijn zin te krijgen en vaker content te plaatsen.
balans

Stel jij jezelf ook doelen voor het nieuwe jaar, of kijk je liever hoe het vanzelf zal lopen? 

Op naar een prachtig 2018, een jaar vol liefde, geluk, creativiteit en balans!

Groetjes, Giovanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.