augustus 2022
Blog

Augustus 2022 | een overzicht

We zitten alweer in een nieuwe maand, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. Een overzicht met wat augustus 2022, die zo om was, allemaal bracht. Benieuwd? Je leest het in deze blogpost.


Augustus 2022

 • Om de een of andere reden lijkt augustus omgevlogen. Waar het voor mijn gevoel nog ergens halverwege juli, of zo, zou kunnen zijn, is het alweer 2 september!
 • Van het zomerse weer heb ik wel genoten, wat een verschil met vorig jaar zomer! Maar de vele hete dagen/hittegolven waren wel een beetje te veel van het goede… Die dagen waren (voor mij althans) afzien en betekende ’s nachts slecht slapen omdat het amper afkoelde.
 • Toch betekende het zomerse weer ook heerlijke wandel- en fietstochten maken en picknicken in het park.
 • De Vuelta (de Spaanse Tour de France, zeg maar) startte dit jaar in Utrecht. Dus mooie gelegenheid om te gaan kijken. Een paar jaar geleden gingen we ook naar de start van de Tour de France in Utrecht. Afgezien van een regenbui aan het begin, was het een prachtige, zwoele avond. Het was leuk om de ploegen langs te racen (het was een ploegentijdrit) en gaaf om te zien hoe druk bezocht het was.
augustus 2022
 • Augustus in één woord: warm!
 • Mijn woord voor september wordt: knus! Geen idee waarom dit woord mij te binnen schiet bij het schrijven van dit blogbericht, maar het zal betekenen dat ik behoefte heb aan knusheid en gezelligheid. 😊
 • Knusheid en gezelligheid was er zeker in de dierentuin, waar we (kwam toevallig zo uit) afgelopen maand met wat kinderen en kleinkinderen naartoe gingen.
 • Het wordt alweer een stuk vroeger donker viel mij van de week ineens op, dus voor je het weet is het alweer tijd voor knus kaarsjes en lichtjes aan ’s avonds.
 • Misschien heb ik ook wel behoefte aan knusheid omdat het met wat dierbaren niet goed, of niet zo lekker loopt. Maar je begrijpt dat ik daar vanwege respect voor privacy niets over ga delen op mijn blog. Maar ook al deel ik dat soort dingen niet, dat betekent niet dat ik de indruk wil wekken dat bij mij altijd alles perfect loopt en ik alle ballen met gemak hoog houd. Zeker niet. Ook hier kletteren de ballen wel eens tegen de grond, ben ik wel eens boos, bang of verdrietig, of alle drie tegelijk. But that’s life.
augustus 2022
 • Deze maand zijn twee nieuwe coachingsklanten met een schrijfcoachingstraject bij mij gestart. De ene voor hulp en coaching bij het schrijven van haar boek. De andere voor hulp en coaching bij het beter leren schrijven van o.a. blogberichten, webteksten, artikelen en interviews. Want ook daar kan een schrijfcoachtraject je goed bij helpen.
 • Over interviews gesproken, het is nog niet helemaal rond, maar zeer waarschijnlijk mag ik vanaf volgende maand iemands boek ghostwriten. Dat houdt in dat ik het boek namens haar schrijf, over haar leven. De input krijg ik dan uit haar en op papier door middel van interviews afnemen. Maar voor het zo ver is, ben ik eerst nog een ander boek aan het afronden, dat ik ghostwrite voor een coach.
 • Waarom schrijven ze zelf geen boek? vraag je je nu misschien af. Een logische vraag, waar een logisch antwoord op is. Omdat zij goed zijn in wat ze doen, of een sterk verhaal te vertellen hebben, maar zelf geen boek kunnen of willen schrijven en daar ook de ambitie niet toe hebben.
 • Hoe het verlangen om je eigen boek, gedrukt, in handen te hebben ook vorm krijgt – zelf schrijven of laten schrijven (ghostwriten), je hoeft het niet alleen te doen.
 • En dat geldt eigenlijk voor alles in het leven, dat je het niet alleen hoeft te doen, dat je hulp mag vragen als je iets niet kan, niet leuk of moeilijk vindt, of er zelf geen tijd voor hebt. Dat heb ik met het schrijven van nieuwsbrieven. Ik vind het leuk om regelmatig een nieuwsbrief te versturen met tips en ideeën, sommige tips wat verder uit te werken en soms een kijkje achter de schermen te geven. Alleen lukt het mij niet om daar tijd voor te vinden naast mijn werk, schrijven, het coachen, schrijven van de 365 schrijftips mailing, blogberichten en coachingsmailing voor mijn coachees. Dit jaar heb ik geloof ik slechts drie of vier keer een nieuwsbrief verstuurd, en dan inhoudelijk eigenlijk ook korter dan ik had gewild. Na lang vinden dat ik dat (ook) gewoon zelf moet kunnen doen naast alles (en het dan dus bijna nooit doen), werd mij toch steeds duidelijker dat ook ik hulp mag vragen.
 • Dus ik ben heel blij dat Marloes van De Taalvrouw dit als vaste (betaalde) opdracht wil doen: mij helpen om twee keer per maand een interessante, goed gevulde nieuwsbrief te versturen. Marloes had tevens allemaal leuke ideeën om de nieuwsbrief in een nieuw jasje te gieten. De eerste mailing in deze nieuwe vorm wordt komende week verstuurd. Heb je je nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief? Dan kun je dat hier doen, zodat jij ‘m vanaf nu ook ontvangt.
augustus 2022

Een heel fijn weekend gewenst!

augustus 2022

Augustus 2022 favorieten

Boeken:

 • Focus aan/uit – Mark Tigchelaar
 • Zwijgmannen – Jaap Robben
 • Pasta Grannies – Vicky Bennison
 • De Cock en kermis in de hel (#78 ) – Baantjer
 • Dit is (g)een kookboek – Heston Blumenthal
 • Bramenweelde (Hope Harbor #7) – Irene Hannon
 • De ontbijtclub [Thursdays at eight] – Debbie Macomber
 • Oeroeg – Hella S. Haasse
 • Een boekje vol geluk – Petra van Dreumel

Wederom dankbaar voor:

 • Zomerse dagen
 • Heerlijk buiten zijn en fiets- en wandelweer
 • Buiten lunchen of picknicken
 • Een nieuwe fijne vaste samenwerking
 • Weer twee nieuwe coachingsklanten erbij
 • Interessante nieuwe projecten en klussen
 • Mensen bij wie ik af en toe mijn ei kwijt kan
 • Dat ik deze maand een paar keer precies op tijd op en buiten was om een paar spectaculaire zonsopgangen te zien

Quote: Hakuna matata. (Uitdrukking in het Swahili, die zoiets betekent als ‘geen zorgen’ en die overbekend werd door het gelijknamige liedje in The Lion King.)

Uitjes: Uit eten, naar Blijdorp

Fijn om te doen: Lezen, schrijven, fietstochten maken en genieten van de natuur

Mooie ontdekking: Je hoeft het niet alleen te doen!

Wat is jouw mooiste highlight van augustus 2022?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. zegt:

  Mooie ontdekking; je hoeft ook zeker niet alles alleen te doen. Fijne foto’s van een fijne maand zo te zien.

  1. Dankjewel! 🙂
   Giovanna Jansen blogde over…Schrijvers adventskalender 2022My Profile

 2. zegt:

  Herkenbaar, de tijd gaat zo snel! En een mooie boodschap in je blog: je hoeft het niet alleen te doen. Daar moet ik mijzelf ook vaak aan herinneren 🙂 En een mooi woord voor september. Ik ben aan wel toe aan meer knusheid.

  1. De tijd blijft vliegen lijkt het, zo weer een paar maanden verder…
   Gelukkig dat ik niet de enige ben die het toch weer allemaal alleen probeert te doen en die reminder nodig heeft. 🙂
   Giovanna Jansen blogde over…10 kerstboeken om voor kerst nog te lezenMy Profile

 3. Hakuna matata was mijn vriendin haar favoriete quote. Deze maand is haar verjaardag, dus bijzonder dat jij die juist nu benoemt.
  Sterkte met de dingen die spelen rondom dierbaren. Nooit fijn als het niet goed met ze gaat.
  Mooi om te lezen dat augustus ook veel moois heeft gebracht. Het levert fleurige foto’s op!
  Zo simpel is dan geluk blogde over…Nick en Simon: De laatste dansMy Profile

  1. Wat bijzonder! En wat mooi dat dat haar favoriete quote was.
   Dank je wel!
   Giovanna Jansen blogde over…Minireview #15 oktoberMy Profile

 4. zegt:

  Wat een mooi woord voor september. En ja, wat was het een heerlijke zomer!
  Sterkte voor en met die dingen die ervoor zorgen dat de ballen af en toe op de grond kletteren.
  Naomi blogde over…Eetproblematiek: loslaten, maar hoe?!My Profile

  1. Dat was het zeker, ik verlang er stiekem best wel naar terug…
   Bedankt!
   Giovanna Jansen blogde over…Oktober 2022 | een overzichtMy Profile

 5. zegt:

  Leuk en mooi zo’n terugblik, tja….nu op weg naar de herfst hè?

  1. Bedankt! En inderdaad…
   Giovanna Jansen blogde over…Schrijvers adventskalender 2022My Profile

Reacties zijn gesloten.