augustus 2021
Blog

Augustus 2021 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. Ook in augustus kwam de zomer niet echt goed van start. Veel wind, bewolking en regen en weinig zon en warmte. Toch liet ik mij er niet door weerhouden om bijna dagelijks eropuit te trekken met de fiets en/of fotocamera. Ik maakte denk ik de meeste foto’s in één maand in dit jaar, we gingen naar een festival en telden af tot onze vakantie. Wat deze maand verder allemaal in petto had, lees je in deze blog.


Augustus 2021

 • Nog net in juli – je las er al over in het vorige maandoverzicht – maar net na die blog dus, gingen we naar de dierentuin met onze twee oudste kleinkinderen. Dus leuk om er toch nog even over te vertellen in dit nieuwe maandoverzicht. De jongens genoten, maar wij natuurlijk ook! We gingen naar Blijdorp. En het mooie was dat ik dat een maand of drie geleden dit uitje bedacht had en niet lang daarna had Jumbo een actie met dierentuinplaatjes van Blijdorp. Die kreeg je, met een prachtig hardcover dierentuinboek, bij de boodschappen. De oudste van de twee jongens (5) kreeg het album in zijn beheer en had er vooraf al zo veel plezier mee. Op de dierentuindag ging het album natuurlijk mee en werden de dieren die we in het echt zagen natuurlijk afgevinkt. De missende plaatjes konden we op deze dag ook nog regelen, dus het was in alle opzichten een geslaagde dag. Dat er af en toe een pittig buitje viel mocht de pret dan ook niet drukken. En na nog een ijsje gingen we moe (alle vier) en voldaan terug naar huis. We waren nog maar net op de snelweg of de jongens sliepen al op de achterbank.
 • Vorig jaar waren we in september op vakantie op de Veluwe. Dat was prachtig en onwijs genieten. Alleen was de hei wel zo goed als uitgebloeid. Toen vatte ik het plan om volgend jaar (dit jaar nu dus) met de auto met de fietsen op de fietsendrager naar het oosten af te reizen voor een dagje fietsen. En zo gingen we vorige week zondag, met zeer slechte regenverwachting, naar de Veluwe. We maakten een mooie fietstocht, zagen bloeiende hei, soms donkere wolken, soms wat zon, maar gelukkig geen regen. En dat terwijl we later hoorden dat het thuis heel flink geregend had die dag. Na onze fijne tocht met lunch onderweg brachten we een bezoekje aan John’s dochter en haar gezin (die met die twee jongetjes die eerder mee waren naar de dierentuin 😉) die daar op een camping stonden. Na koffie met appeltaart en veel gezelligheid reden we (met de auto) weer huiswaarts.
 • Zoals gezegd in de intro maakte ik deze maand ongemerkt de meeste foto’s in één maand. Uiteraard maakte ik heel wat foto’s van de hei. John is er ondertussen aan gewend dat ik onderweg van tijd tot tijd even stop om een foto te maken… En natuurlijk maakte ik ook heel veel foto’s tijdens het dierentuindagje. Daarnaast schoot ik heel wat plaatjes voor mijn website en social media (ik kocht laatst wat nieuwe notitieboekjes, dus ik kon weer even los). En fotografeerde ik bloemen, kastelen, molens, blauwe luchten, bewolkte luchten en zonsopgangen.
 • Over fietsen en zonsopgangen gesproken… Vorig jaar zomer ontdekte ik hoe heerlijk het is om in de zomermaanden al vroeg op de (race)fiets te stappen en een lekker fietstocht te maken. Heerlijk voor de drukte uit, voordat het erg warm werd (vorig jaar dan, dit jaar is daar geen sprake van geweest) en kon ik zo soms ook nog net de zonsopgang meepakken. En hoewel het zo vroeg (om 6.00-7.00 uur) haast sereen stil is, verbaas ik mij er toch wel elke keer weer over hoeveel mensen er om bijvoorbeeld 6.15 uur al op straat zijn. Hardlopend, fietsend, hond-uitlatend, of met de auto of fiets al op weg naar werk. Naar mijn idee is dat wel anders dan een paar jaar geleden. Misschien ook een gevolg van het coronatijdperk? Dat meer mensen ook eerder op pad gaan om de drukte voor te zijn?
 • Nou klinkt het alsof ik niets anders deed dan fietsen en foto’s maken deze maand. Maar niets is minder waar. Naast dat ik veel fietste en veel fotografeerde werkte ik ook heel veel. Was juli een wat rustigere maand qua werk omdat veel mensen op vakantie waren, in augustus was dat wel anders. Daar komt bij dat we vanaf komend weekend vakantie hebben, dus dat er nog heel veel werk gedaan en afgerond moet worden voor het zo ver is.
augustus 2021
 • Zo had ik onder andere weer een paar hele leuke boeken die ik (voor uitgeverijen en particulieren) van redactie mocht voorzien. Sommige zijn al bijna in de eindfase en kwamen bij mij voor een laatste correctieronde, andere waren in de fase van uitgebreide redactie en werden door mij persklaargemaakt, zoals dat in vaktermen heet. Binnenkort zal ik meer vertellen over wat dat inhoudt, voor wie dat leuk vindt om te weten. Verder verwelkomde ik nieuwe coachingsklanten en had ik een paar hele fijne coachingsgesprekken. Onder andere met Marion die bezig is met het schrijven van een prachtig boek, met Esther die het bijzondere verhaal van haar biologische moeder tot een roman omvormt en met Stephanie die ook druk bezig is met haar eerste roman. Verder schreef ik natuurlijk blogs voor mijn website en schrijftips en motiverende mails voor de 365 schrijftips mailing en voor de wekelijkse mailing voor mijn coachingsklanten.
 • In augustus 2021 las ik 14 boeken (waarvan 7 favorieten, en 5 om te corrigeren voor uitgeverijen en voor particulieren).
 • De stapel boeken die ik mee wil nemen op vakantie groeit overigens elke dag met minstens één boek, dus dat belooft wat voor de vakantie, haha.
 • Omdat het mij wel leuk leek om wat te doen met de boeken (of in ieder geval een paar ervan) die ik lees in de maand, komt er vanaf deze week een nieuwe rubriek, die maandelijks terug zal komen. Dus die zie je vrijdag online verschijnen.
 • Voor het eerst in ik-weet-niet-hoelang gingen we (konden we) naar een festival, Het Haagse Beat Festival. Heel coronaproof in het Openluchttheater, waar de tribunes om en om bezet werden en in de rijen zelf met lintjes vakken met anderhalve meter ertussen ingericht waren. Het was leuk en gezellig, maar de regen en wind maakten het, zeker vanaf dat het avond werd, wel erg fris. Maar de muziek en het lekkere eten (Indonesisch) maakten het toch wel waard. Het romantisch ernaartoe en weer naar huis rijden samen op één scooter (zo’n elektrische deelscooter die je kan huren wanneer het jou uitkomt en hoelang jij hem nodig hebt) trouwens ook.
 • Iets wat ik al heel lang uitgesteld had vanwege corona was het kopen van een nieuwe bril. Lange tijd waren opticiens alleen open op afspraak en was er de mondkapjesplicht. Een nieuwe bril uitzoeken en passen met een mondkapje op leek mij niet zo, maar het mondkapje af doen in een ruimte waar andere mensen voor mij (die misschien wel het coronavirus ongemerkt bij zich droegen) waren geweest, leek mij toen ik nog niet gevaccineerd was ook geen fijn idee. Dus heb ik gewacht tot ik én gevaccineerd was en ik mij weer prettig(er) voel om in ruimtes te zijn waar toch best veel andere mensen zijn en je de anderhalve meter moeilijk kunt waarborgen. Ik moet namelijk bekennen dat ik toch nog steeds graag die anderhalve meter afstand houdt van mensen, zeker in winkels en andere binnenruimtes. Maar goed, een nieuwe bril dus. Ik heb iets van een uur lang brillen gepast, bekeken, teruggelegd, nog weer bekeken en weer gepast. Ik wilde eigenlijk wel iets anders dan wat ik had (een zwart montuur met zwart/wit print aan de binnenkant), en probeerde ook wat brillen met een kleurtje (roze is mijn kleur, maar helaas niet voor brillen) of een kleurdetail. Maar helaas vielen alle modellen met een kleurtje tijdens de passessie af omdat het model mij dan niet zo leuk bleek te staan. Dus werd het een zwarte bril (toch weer) met een zilverlijntje op de pootjes. Ach, zwart matcht ook het makkelijkste met kleding. 😉
 • In augustus plaatste ik 9 blogs:
  • Augustus 2021 | overzicht
augustus 2021
 • En eigenlijk heb ik nog véél meer beleefd en gedaan deze maand, maar deze blog is al zo lang, dus ik laat het toch maar hierbij. 😉
 • Tot slot zou ik zeggen: ik ben even genieten van drie weken vakantie, gewoon in Nederland, maar nieuwe blogs komen wel online. En ik ben van plan gezellig bij te lezen op jullie blogs, iets wat er helaas deze drukke maand veel te veel bij ingeschoten is, en wat ik erg gemist heb. Dus jullie zien mij zeker wel ergens verschijnen deze maand!

Augustus 2021 favorieten

Boeken: Lavendeldroom (Hope Harbor #5) – Irene Hannon; Het ministerie van Oplossingen (#1) – Sanne Rooseboom; Het ministerie van oplossingen en de verdwenen Van Gogh (#2) – Sanne Rooseboom; Het meisje in de witte kimono – Ana Johns; Eerst kijken, dan kunnen we altijd nog zienMieke Kerkhof; The Secret – Rhonda Byrne; Wees onzichtbaar – Murat Isik
Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag 😊
Uitjes: Haagse Beat Festival; fietsen; koffie mét bij een strandtent; naar de Veluwe; lunch met een vriendin; uit eten sinds lange tijd weer!
Bloem/plant: stokrozen, bloeiende hei
Quote: Consistent action creates consistent results – unknown

Wat is jouw mooiste highlight van augustus 2021?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. Een nieuwe bril ja die heb ik ook lang uitgesteld! Vervelend klusje ook. Je hebt hele mooie foto’s gemaakt vooral die vroege foto’s, ik moet eens op tijd op gaan staan.

  1. Gelukkig dat ik niet de enige ben die dat erg lang uitstelt! Inderdaad een vervelend klusje.
   Dankjewel! Het loont zeker om af en toe eens eerder op te staan om zonsopgang foto’s te maken, hoewel, de zon gaat ondertussen alweer aardig wat later op, dus dat scheelt met vroeg opstaan. 😉

 2. Wat gaat zo’n maand dan snel voorbij hè! Ik maak eigenlijk nooit van dit soort overzichten op mijn blog, maar als ik dan door mijn telefoon scroll en foto’s voorbij zie komen van waar we geweest zijn en wat we gedaan hebben, denk ik toch altijd weer; Oh ja, dat was ook leuk;-) En die mannen van ons zijn het inmiddels wel gewend, die foto’s!

  1. Ik sta er ook van te kijken hoe snel het voorbij gaat. Ja, heerlijk hè, om foto’s te maken én om ze nog weer terug te kijken. Haha, nou inderdaad!

 3. zegt:

  Heerlijk om vroeg om te staan en te genieten van de zonsopkomst, ik hou daar ook enorm van. Mooie maand heb je beleefd! En fijn dat je nu vakantie hebt, geniet ervan!

  1. Wat leuk om te lezen dat jij ook zo kan genieten van het vroege opstaan en de zonsopgang. Een zonsopgang gaat mij nooit vervelen (en zonsondergangen ook niet trouwens), het heeft toch elke keer weer iets magisch.
   Dankjewel!

 4. zegt:

  Fijne vakantie! Wel jammer dat het toch niet lukte om een leuke bril te vinden met kleur. Ik heb juist nog nooit een zwarte gehad en wel al heel veel andere kleuren, haha.

  1. Dankjewel! Grappig dat jij juist nooit een zwarte bril hebt gehad! Ik hoop dat het mij een volgende keer wel gaat lukken om een leuk kleurtje te vinden. Ik moet dan denk ik gewoon niet weer zó lang wachten met een bril te kopen, dat ik het na 1-2 uur brillen passen gehad heb en genoegen neem met weer een zwarte. 😉

 5. zegt:

  Heerlijk, die vroege rondes op de fiets. Ik doe het zelf altijd als het warm is, maar heb de afgelopen winter ontdekt dat het sowieso wel lekker is als start van de dag. Ik ga alleen niet in het donker, dus in de winter is het dan toch al snel acht uur voor je de deur uit kan.
  Leuk trouwens, die dierentuinvoorpret. En prima timing.

  1. Als het warm is zijn die vroege ritjes helemaal lekker inderdaad! Maar leuk dat je je afgelopen winter het toch ook bent gaan doen, alleen is dan in het donker niet fijn nee. Ik vind het alleen fijn om in het donker te gaan in de zomer, en dan nét voor de zon opkomt, om de zonsopgang mee te maken.

Reacties zijn gesloten.