Augustus 2020
Blog

Augustus 2020 | een overzicht

De maanden lijken voorbij te vliegen, augustus was voor mijn gevoel ook zo om. Het was een zomerse maand met een hittegolf en veel stormen. En voor mij was het wederom een maand waarin veel gebeurd is, zowel op zakelijk als op privégebied. Ik neem je graag mee langs de belangrijkste highlights, nieuwtjes en mijlpalen. Lees je mee?

Augustus 2020

 • De eerste dag van de maand maakten we voor de verandering een fietstocht in Rotterdam. Ik moest daar zijn voor een zakelijke afspraak en John kwam met het idee om de racefietsen mee te nemen en na de afspraak een leuk Rotterdams rondje te maken. Ik kon natuurlijk niet naar die afspraak gaan in mijn wielerkleding, voor mij werd het dus omkleden in de auto. Een ervaring op zich, haha!
 • De avond sloten we deze eerste augustusdag af met een etentje bij de Chinees. Dat was alweer heel lang (erg pre-corona) geleden.
 • De zakelijke afspraak waar ik net over schreef ging goed en ik stond op het punt om deze (grote) klus aan te nemen, maar besloot om naar mijn instinct te luisteren. Het knagende stemmetje dat vanaf het begin zei dat ik dit niet moest doen. Dat stemmetje dat zei dat er wat dingen niet kloppen. En dat dit een energievretende klus zou gaan worden. En dat ik er uiteindelijk veel meer tijd in zou moeten steken zonder er extra betaald voor te krijgen. Dus besloot ik om het niet te doen.
 • Best spannend om tegen een grote klus ‘nee’ te zeggen, het is ten slotte wel werk en er moet toch ook brood op de plank komen. Maar ik geloof wel dat ik door hier ‘nee’ tegen te zeggen, ruimte maak voor goede en energiegevende klussen die echt voldoening geven.
 • Na jaren in de pijplijn gezeten te hebben kwam het in augustus eindelijk van een broer-zus-uitje. Samen met mijn broer ging ik naar Museum Boerhaave in Leiden. Na de lunch gingen we ook nog naar Rijksmuseum van Oudheden. In Boerhaave was ik nog nooit geweest; door de jaren heen ben ik best vaak in het RMO geweest, en dat blijft een mooi museum. Boerhaave was overigens ook zeer de moeite waard.
 • Op 17 augustus 2020 hadden we (John en ik) wat te vieren: namelijk dat we zeven jaar bij elkaar zijn. Stedin hielp mee met het romantische effect voor deze dag: de stroom viel namelijk in een deel van Den Haag uit en bleef 8 uur uit. Omdat het buiten stortregende was het zeer donker in huis en dineerden we volledig bij kaarslicht. Om het extra gezellig te maken had John in alle kamers kaarsjes gezet. Romantiek ten top! In Delft was er gelukkig gewoon stroom, dus konden we bij IJs & Zo gezellig een ijsje eten met uitzicht op een van de vele grachtjes in Delft.
 • Ik lanceerde in de laatste week van augustus 2020 een vijfdaagse online schrijfcursus. Dit was iets wat ook al een tijd in de pijplijn zat. De focus bij de cursussen lag bij mij eerst vooral op het geven van schrijfworkshops. Gewoon in het echt dus, offline. Workshops geven stond begin van het jaar op de planning voor april/mei, maar toen kwam corona en gooide roet in het eten. Dus maakte ik de switch van offline workshop geven naar eerst de online schrijfcursus te gaan ontwikkelen. Ik ben heel blij met het resultaat en leuke, enthousiaste reacties van cursisten. Dit gaat zeker een vervolg krijgen.
 • Nog meer leuk nieuws: na drie kleinzoons via John’s kinderen, mogen we over ruim 4 ½ maand een kleindochter verwelkomen, het eerste kind van mijn zoon. Ik wist het al geruime tijd, en hoorde samen met de jonge ouders als eerste dat het een meisje is (ik mocht namelijk bij de pretecho bij 16 weken zijn waar het geslacht bekend gemaakt werd). Vorige week zaterdag werd het nieuws verder naar buiten gebracht met behulp van een ‘gender reveal cake’ die mijn schoondochter en ik samen maakten.
 • Met mijn zoon ging ik naar de quiltwinkel om stoffen te kopen voor de babyquilt die ik voor zijn dochter ga maken. Het voelt overigens heel gek om te zeggen ‘de dochter van mijn zoon’… dat voelt alsof mijn zoon serieus heel groot en volwassen is. Wat hij uiteraard al jaren is, maar toch… best vreemd.
Augustus 2020
7 jaar samen vieren | naar de quiltwinkel | Museum Beelden aan Zee | dagje Leiden
schrijftijd | baby reveal cake zoon & schoondochter | avond fietstocht | met kleinzoon Julius
 • Ook heb ik weer een paar hele leuke manuscripten voor uitgeverijen mogen redigeren. Bijzondere, persoonlijke verhalen. Voor een van die manuscripten ging het om uitgebreide redactie, en eigenlijk vind ik dat nog wel de allerleukste van de redigeerklussen. Corrigeren en persklaarmaken vind ik ook leuk om te doen, maar bij uitgebreide redactie duik je er echt diep in. Je helpt de auteur van zijn verhaal een topverhaal te maken en je kan hem/haar helpen en uitdagen meer van zichzelf te laten zien, het verhaal meer diepte te geven en zo samen een prachtig boek ervan te maken.
 • Ook heb ik een nieuwe coachingsklant aan mijn groep coachingsklanten mogen toevoegen. Zo gaaf om samen te zorgen dat dat boek wat je al zo lang wilde schrijven er gaat komen.
 • Nou vertelde ik in juli dat ik meer had gefietst voor het eerst in lange tijd, in de maand august 2020 fietste ik nog weer meer dan de maand ervoor. Het was lange tijd geleden, sinds ik twee jaar geleden een knieblessure kreeg, dat het mij weer lukte om ruim 600 kilometer in de maand te fietsen. Een geweldige mijlpaal die laat zien dat de aanhouder echt wint! Het heeft lang trainen, veel pijn en moeite – en regelmatig terugvallen – gekost om weer terug te komen. Mijn volgende doel, om weer een fietstocht van 100 kilometer te kunnen maken, is er in juli en augustus, deels door het weer (hittegolf of juist regen of storm) nog niet van gekomen. Voor de blessure maakte ik regelmatig zo’n tocht, ik kijk ernaar uit om dat weer eens te doen.
 • Mijn moeder kwam vorige week een dagje langs. We aten een heerlijke lunch aan de boulevard. Gelukkig hadden we alle tijd, want toen we gingen lunchen begon het heel hard te regenen. De lunchtijd hebben we daardoor maar opgerekt tot 14.15 uur, toen het eindelijk droog werd. 😉 Daarna gingen we naar Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Wat het vierde museum deze maand voor mij werd, want tijdens de hittegolf ging ik ook nog even in mijn eentje naar het Kunstmuseum (voorheen Gemeentemuseum).
 • Ik schrijf in het ‘favorieten’ stukje hieronder wel elke maand welke boeken mijn favoriete boeken (4 of 5 sterren) waren in die maand, maar realiseerde mij bij het schrijven van deze blog dat ik nooit eerder vermeld heb van de hoeveel gelezen boeken in die maand het mijn favorieten zijn. Dus bij deze: in augustus 2020 las ik 9 boeken (waarvan 3 favorieten). Wat overigens vergeleken met de afgelopen maanden, waarin ik in beide maanden 17 boeken las, best weinig was. Door het druk zijn met mijn werk en het ontwikkelen van de schrijfcursus had ik minder tijd om te lezen dan anders. En omdat ik druk was en daardoor mijn hoofd ook druk was, had ik amper behoefte aan het luisteren naar een luisterboek. Iets wat ik anders elke dag onder het koken en vaak ook tijdens het huishouden doe. Ik heb een paar boeken (Spaar de spotvogel, Ik hou van Las Vegas en Intuïtief eten) waar ik in juli al in begonnen ben, maar die deze maand bleven liggen. Om de een of andere reden kwamen er andere boeken tussendoor. Maar vanaf komende week ben ik drie weken vrij, dus ik hoop die drie dan wel uit te lezen.
 • Verder komt het denk ik ook omdat ik, als ik even de tijd had, las in de Tijdschrift.nl app, waar ik een twee maanden gratis proefabonnement op gewonnen had bij Romy. Helaas loopt het op 1 september alweer af. Ik vind zo’n tijdschriften-app superleuk en in de toekomst wil ik wellicht wel een betaald abonnement nemen. Maar voor nu is het voor mij niet zo geschikt. Ik heb sinds april een abonnement op (de papieren versie van) Santé en ik koop regelmatig een ander tijdschrift los in de winkel. Nu een abonnement erbij nemen op een tijdschriften-app vind ik wat veel. Als het Santé abonnement volgend voorjaar afloopt kijk ik wel even wat ik zou willen. Dat magazine zit overigens niet bij Tijdschrift.nl erin. Dat vind ik wel echt een gemis. Dus misschien dat ik dan naar een ander tijdschriften-app aanbieder ga kijken, waar net iets meer van mijn gading in zit (kooktijdschriften miste ik er namelijk ook in, die lees ik eveneens erg graag). Maar dit was evengoed wel een erg leuke kennismaking met zo’n app en zoals je in het overzicht van deze en van vorige maand wel gezien hebt, heb ik heel veel leuke tijdschriften gelezen. Voor de € 9,95 die het per maand kost, zeker wel een aanrader.
 • Op schrijfgebied heb ik best wat geschreven en zoals ik mij net realiseerde dat concrete cijfers bij gelezen boeken leuk is, is dat bij wat ik deze maand geschreven heb wellicht ook? Ga ik vanaf volgende maand doen. 😊
 • Ik schreef en plaatste in de maand augustus 2020 wederom negen blogs, elke maandag en vrijdag eentje.
 • Over schrijven gesproken 😉, ik heb mijn manuscript opgestuurd naar een kinderboekenuitgever, dus duimen dat ze het uit willen geven!

Augustus 2020 favorieten

Boeken: Zeerozen – Irene Hannon (Hope Harbor #2); Woordnerd – Susin Nielsen; Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
Tijdschriften: Santé (papieren versie); Via de Tijdschrift.nl app: Margriet, Margriet Extra, Libelle, Libelle Special, Libelle Living, Libelle Gezond, Libelle Lekker, Libelle Tuin & Zo, Noorderland; +gezond, Elegance, Flair en Happy in Shape
Uitjes: Eten bij de Chinees; Museum Boerhaave en rijksmuseum van Oudheden; Kunstmuseum; ijsje eten bij IJs & Zo; Museum Beelden aan Zee
Gerecht: Homemade tiramisu
Fruit: Wilde perzik
Bakken: Taart
Bloem/plant: Lavendel
Quote: The best thing to hold onto in life is each other – Audrey Hepburn

Mijn zakelijke doelen voor september + oktober

 • Zakelijk meer processen automatiseren;
 • Uitzoeken of Mailblue geschikter is dan Mailchimp (die laatste gebruik ik nu);
 • Focussen op energiegevers, afstand houden van energievreters;
 • Schrijfworkshop geven in Den Haag;
 • E-book maken.

Wat is jouw mooiste highlight van augustus 2020?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. zegt:

  Leuk, al die uitjes! Gefeliciteerd met de kleindochter die op komst is. Ik duim mee voor je manuscript.

  1. Heel fijn. Bedankt!

 2. zegt:

  Wat een prachtige maand heb je beleefd met zulke mooie hoogtepunten. Spannend van de uitgever, ik ga zeker voor je duimen.

  1. Zeker. Lief, dankjewel!!

 3. zegt:

  Wat een uitgebreid overzicht, leuk! Op maar een nieuwe maand 🙂 En tof hoor een kleindochter, gefeliciteerd!

  1. Yes! 🙂 Dankjewel!

 4. zegt:

  Wat heerlijk om te lezen! Het klinkt als een heel erg leuke maand! Wat leuk dat je een kleindochter krijgt, gefeliciteerd! En wat gaaf dat het kinderboek is opgestuurd naar een uitgever, ik ben erg benieuwd! Natuurlijk duim ik voor je 😀

  1. Dankjewel!! 🙂

 5. Lianne zegt:

  Dat klinkt als een goede maand voor je. Wat leuk dat je een kleindochter krijgt, gefeliciteerd! En met die klus die uiteindelijk toch niet goed voelde, dat herken ik maar al te goed. Ik voelde aan alles aan mijn lijf dat ik dat niet wilde dus ik heb het afgezegd. Dat voelde uiteindelijk toch wel goed om te doen. En wat een leuk tintje, van jullie jubileum en dat het door die stroomstoring nog extra romantisch werd!

  1. Dankjewel! Wat goed dat jij ook naar je gevoel luisterde en een klus afsloeg die niet goed voelde. Dat levert uiteindelijk meer op dan het toch gewoon te doen.

 6. Lilian zegt:

  Wat een mooie maand! Hier lag alles een beetje stil vanwege de vakantie en de hittegolf. Maar we hadden inderdaad ook leuke afspraken en vakantie. En wat leuk dat je zoon vader wordt. Lijkt me toch ook bijzonder. Veel succes met je doelen!

  1. Het was zeker heet in augustus! Kan goed begrijpen dat het daardoor en door je vakantie wat stil lag die maand.
   Dankjewel!

 7. zegt:

  Spannend, je manuscript opgestuurd! En zeshonderd kilomter in een maand fietsen doe ik je niet na hoor. Respect! Superleuk dat je nu een kleindochter krijgt. En alvast voorpret met het maken van de deken natuurlijk;).

  1. Ja heel spannend! Hopelijk krijg ik er binnenkort (positieve) reactie op!
   Dankjewel! 🙂

Reacties zijn gesloten.