april 2023
Blog

April 2023 | een overzicht

Ja ja, het is alweer het einde van de maand, dus is het weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. April deed wat-ie wil, om het gezegde maar even aan te halen. Benieuwd hoe april 2023 voor mij was? Je leest het in deze blogpost.

April 2023

 • Gisteren was het Koningsdag. April gaf mooi weer dus was het aangenaam langs vrijmarktjes gaan, waar familieleden met een kleedje of tafel stonden.
 • April was voor mij ook best een pittige maand. Dat heeft te maken met een dierbare waar het al langer niet goed mee gaat en waar nu nog meer zorg voor nodig is. Dat betekende een nieuwe fase ingaan, dingen loslaten en accepteren dat sommige dingen nu zo zijn en dat andere nooit meer terugkomen. Je zult begrijpen dat ik vanwege de privacy van diegene er niets inhoudelijk over kan delen.
 • Voor mij betekende het in een notendop dat er verdrietige, emotionele, stressvolle en onzekere momenten waren afgelopen maand. Uiteraard gaat mijn leven en mijn werk door, maar dit alles vergde wel veel van mijn aandacht en energie.
 • Van de voorgenomen tijd om mijn eigen schrijfwerk weer op te pakken en lekker veel te schrijven is dus helaas niets gekomen.
 • April in één woord: woeste zee! (Oké, dat zijn twee woorden, maar dat is wat de lading dekt.)
 • Mijn woord voor mei wordt: schrijven! In de herkansing deze maand, want het blijft hoogtijd dat ik ook mijn eigen schrijfwerk weer oppak.
april 2023
 • Want zoals je vorige maand wel hebt gelezen, is schrijven er de afgelopen maanden behoorlijk bij ingeschoten. Met name door het ghostwriten van een paar boeken. Daarbij schreef ik dus wel boeken, maar uit naam en in opdracht van anderen. Dat is prima, dat is betaald werk, maar dat mijn eigen schrijfwerk daardoor stil is komen te liggen is heel jammer. Want schrijven is iets wat ik supergraag doe.
 • Mijn werk ging natuurlijk wel gewoon door, dat is het leven van een zelfstandig ondernemer. Je kan je niet ‘even’ ziekmelden bij je baas als het niet zo lekker gaat. Maar het voordeel is wel ook dat ik de afleiding van mijn werk had, en niet alsmaar met zorgen en zorgen maken bezig hoefde te zijn.
 • Want mijn werk, voordeel van je eigen bedrijf hebben, is dat ik er ook erg van geniet. Zoals het coachen van schrijvers, de redactie doen van heel veel leuke manuscripten (boeken die binnenkort uitkomen), sparren met schrijvers, sparren met andere ondernemers… en meer. Geen dag is hetzelfde en geen dag is saai.
april 2023
 • Omdat een aantal klussen en trajecten afgerond werden eind maart/begin april, lukte het mij om toch genoeg rustmomenten te zoeken en te voorkomen dat mijn tankje leeg zo lopen.
 • Dus ik ben helemaal klaar voor de nieuwe klussen voor komende maand, en de nieuwe coachingsklanten die ik vanaf mei in mijn coachingclub mag verwelkomen.
 • Een mooie reminder was om de rustmomenten niet alleen breed te zien of te zoeken, maar ook extra te genieten van een wandeling in de natuur of een uurtje voor mijzelf om heerlijk een boek te lezen.
 • Ook genoot ik en vond ik rust in fijne fietstochten. Met name die met John en die met mijn zoon. Samen genietend van een blauwe lucht en de steeds kleurrijker worden de lentenatuur.
 • Hoewel ik wel merkte dat ik bepaald niet fit ben… Misschien moet mijn woord, of tweede woord, voor mei maar energie zijn?
 • Van natuur genoten we ook nog in Midlaren waar we een weekend waren. En ondanks dat het weekend samenhing met zorg en regeldingen voor die dierbare, hebben we er ook bewust voor gezorgd dat er voor onszelf ook rust- en oplaadmomenten waren.
 • Zo gingen we naar het Gronigermuseum, fietsten we in de (meest) zon (terwijl het in de rest van Nederland regende), gingen we uit lunchen en uit eten en namen we tijd om te lezen.
 • Ook was ik deze maand weer in Diergaarde Blijdorp (lang leve het jaarabonnement!).
april 2023
 • En zoals ik in het vorige maandoverzicht al deelde, maar het hoort eigenlijk bij deze maand, was er de derde editie van de live coachingsdag, een live dag speciaal voor mijn coachingsklanten die een schrijfcoachtraject volgen. De dag was – geen grap – op 1 april en we hadden een erg leuke, gezellige en leerzame dag.
 • Op de live dag staat het delen van ervaring en praten over schrijven centraal. Het is voor iedereen heel bemoedigend om van anderen te horen hoe zij hun schrijftijd indelen. Welke voorderingen ze maken. Waar ze tegen aanlopen, waar ze mee worstelen, én hoe ze genieten van het schrijven als ze toch weer verder gaan. Daarnaast geef ik op een live dag verdieping over verschillende schrijfgerelateerde onderwerpen, zoals schrijfroutine, show, don’t tell, je boek uitgeven en nog veel meer.
 • Ik (en ook mijn coachees) kijken nu al uit naar de volgende live dag komend najaar!
 • Ik plaatste 7 blogs:
 • Op naar een mooi en zonnig mei!
 • Een hele goede week toegewenst!

April 2023 favorieten

Boeken:

 • De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy
 • De Cock en de moord op stand (#90) – Baantjer
 • De Scootmobiele eenheid – Mirjam Oldenhave

Gerechten:

 • Wentelteefje met fruit als lunch
 • American pancakes met fruit, een andere lunch
 • Tortellini met spinazie
 • Ik at het eerste ijsje dit jaar!

Dankbaar voor:

 • De zeer geslaagde live dag!
 • Dat emoties er ook mogen zijn en de wetenschap dat je ook de nare dingen mag omarmen.
 • Fijne gesprekken.
 • Gezond zijn.
 • Steeds meer zon en warmer lenteweer.

Quote: Keep your head up high!

Uitjes:

Groningermuseum; paar keer uit eten en uit lunchen; fietsen in Groningen, in Drenthe en door de Bollenstreek; Diergaarde Blijdorp.

Fijn om te doen:

Weer af en toe naar musea; uit lunchen en uit eten; fietsen; heerlijke natuurwandelingen maken in het bos of park.

Wat is jouw mooiste highlight van april 2023?

Groetjes, Giovanna

1 Reactie

 1. zegt:

  Sterkte met alle regeldingen en de zorgen en emoties die daarbij komen kijken.

Reacties zijn gesloten.