april 2022
Blog

April 2022 | een overzicht

Het is alweer het einde van de maand, dus weer tijd voor een nieuw maandoverzicht. April doet wat hij wil, zoals het gezegde luidt. Het leek bijna een grap toen op 1 april alles wit was van de sneeuw. En ook in andere opzichten bracht april wat verrassingen en wat oude dingen terug. Wat zoal, lees je in deze blog.


April 2022

 • April begon met een goede grap: op vrijdag 1 april was Nederland gehuld in een dik pak sneeuw. Gevallen in een goede nacht. Gelukkig lag de temperatuur boven nul, waardoor de meeste sneeuw tegen het einde van de dag weer verdwenen was. Maar het lag er in elk geval lang genoeg om wat mooie plaatjes te schieten.
 • Want ook al hou ik niet van kou en daardoor niet van sneeuw, foto’s maken ben ik wel dol op.
 • Als niet-winterfan zul je begrijpen dat ik blij was dat het in de dagen/weken daarna wel weer echt lente was. Doe mij maar blauwe luchten, een lekker zonnetje en vrolijk kleurende bloemen.
april 2022
 • April in één woord: uitersten! Zowel qua weer, met het ene moment sneeuw en op andere momenten bijna zomerse temperaturen. Als met (te) veel werk aan het begin van de maand en geen vrije momenten, naar weer meer rustmomenten kunnen creëren. Maar ook qua energie ging het van fit naar flut door een pittige verkoudheid.
 • Mijn woord voor mei wordt dan ook: balans!
 • Fijn en ontspannend was in ieder geval ons bezoek aan Trompenburg Tuinen & Arboretum in Rotterdam, de zaterdag voor Pasen. Wat een prachtige en grote tuin! We hadden schitterend weer, wat beslist meespeelde, maar alles (nou ja, heel veel) stond ook zo mooi in bloei. Tulpen, narcissen, azalea’s, helleborussen, rododendrons, magnolia’s, en ik weet even niet meer wat allemaal nog meer. Zeker een aanrader! O, en had ik al gezegd dat ze meerdere horecagelegenheden hebben? En dat we bij de verste, De Uithoek, in de zon en uit de wind zomers genoten van een koffietje met heerlijk gebak? Nou, dat deden we dus. 😊
 • En John genoot onderwijl ook van kijken naar voetballend Excelsior precies naast Trompenburg.
april 2022
 • Een ander uiterste, ik kondigde ‘m al aan in de blog met dingen om in het paasweekend te doen, werd de fietstocht op tweede paasdag samen met mijn zoon. Ik op de racefiets, hij op de mountainbike. Op bezoek bij mijn moeder/zijn oma, en weer terug. De omstandigheden waren voor mij niet optimaal, de maandag ervoor was ik namelijk verkouden geworden. En ik wist al van John dat het een vervelende, lang aanhoudende, taaie verkoudheid was. Hij werd na twee weken verkoudheid en een week er vanaf, wéér verkouden. Voor de zekerheid deed hij beide keren een coronatest en gelukkig geen corona. En hoewel ik de eerste keer dat hij verkouden was buiten schot bleef, was het die tweede keer voor mij wel ook raak.
 • Ondanks dat ik de hele week lamlendig en futloos was, had ik er toch vertrouwen in dat de geplande fietstocht van 153 km haalbaar zou zijn. En dat was het ook. We vertrokken iets voor 6.30 uur en waren tegen 17.00 uur weer thuis. In een rustig tempo gefietst, af en toe even gestopt voor een foto, een eetmoment of een sanitairestop. En anderhalf uur op de koffie bij mijn moeder tussendoor, waar mijn zoon tevens de deur van de minibieb repareerde. Hij heeft de minibieb vorig jaar (of is het alweer twee jaar geleden?) voor haar gemaakt. Maar tijdens een van die heftige stormen eind februari/begin maart, was hij opengewaaid en was de deur er met brute kracht afgerukt.
 • We hadden de mooiste dag qua weer tot nu toe volgens mij, met in de middag maar liefst bijna 20 °C en relatief weinig wind. Ook die was gunstig voor ons, heen schuin tegen, en terug schuin mee. Zoals je begrijpt is terug wind mee hebben het fijnst, want als je er al een halve rit op hebt zitten en dan ook nog wind tegen hebt, is dat een stuk zwaarder dan wanneer je ‘m de eerste helft, als je nog fris bent, tegen hebt.
 • Met deze rit heb ik trouwens mijn vorige record van langste rit van 143 km (vorig jaar naar mijn moeder en terug) verbroken. De verkoudheid bleek geen belemmering, hoewel ik – uiteraard – die avond behoorlijk moe en de volgende dag nog weer wat snotteriger was. Ach, ik wist toch al dat het een langdurende verkoudheid is, dus ik had niet de illusie dat het ineens over zou zijn. 😉
april 2022
 • Ik weet niet of het ook een record is, maar ik heb deze maand heel veel foto’s gemaakt. Te veel om allemaal bij deze blog te plaatsen, maar zoals je ziet zijn het wel meer foto’s erbij dan anders.
 • Foto’s van de sneeuw, foto’s van bloemen en bomen in bloei, foto’s van zonsopgangen, van molens, van blauwe luchten, van gezellig samen zijn met familie of vrienden en van de boeken die ik las voor de komende review. O, en van schaapjes en lammetjes, van de zee, van mooie landweggetjes, van riviertjes, van… tja waar niet van?
 • Ook van Madurodam natuurlijk, waar we afgelopen maandag met de oudste twee kleinkinderen heen gingen. Dat was erg leuk, alleen beetje jammer dat het na een week of vier dagelijks droog en zonneschijn, net die dag regende. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer attracties die overdekt zijn, dus dat hielp af en toe met het even kunnen schuilen. Maar Miniatuurstad Madurodam blijft een bezoekje waard. Er waren best wat nieuwe gebouwen bij en ook nieuwe attracties met geschiedenis over bijvoorbeeld hoe het Haarlemmermeer drooggelegd werd met drie van werelds grootste stoommachines, om het omringende deel van Nederland te beschermen tegen overstromen. Zo leer je nog eens wat.
april 2022
 • Maar ook van mijn werk leer ik telkens weer. Het leuke van mijn werk als redacteur, schrijver en schrijfcoach is dat je over van alles leest én schrijft. Zo redigeerde ik onlangs voor een uitgeverij een boek over hoe je als vrouw aan de vrouw komt als je op vrouwen valt. En werk ik samen met een tekstschrijver aan de website voor mediators bij interculturele scheidingen. Dat maakt mijn werk zeer gevarieerd en zorgt er tevens voor dat ondanks dat ik al jaren bewust geen journaal kijk, ik toch op de hoogte ben van alles wat er speelt.
 • Dat zorgt er niet alleen voor dat je meer weet wat er speelt in de wereld, ook als het voor jezelf geheel niet toepasbaar is, je meer begrip krijgt voor bij wie dat wel speelt, maar ook dat je anderen kan doorverwijzen als het wel in hun leven van toepassing is en zij meer willen weten of hulp zoeken.
 • En het leuke is dat ik als zelfstandige ondernemer zelf kies welk werk ik aanneem, en wanneer ik wat doe. Zo kan het dat ik het ene moment een boek (manuscript) corrigeer of persklaarmaak, een volgend moment een webtekst corrigeer – of schrijf –  een ander moment een hoofdstuk van een boek ghostwrite, dan weer een schrijver coach of huiswerk van een cursist nakijk. Nou staat me vervelen toch al niet in mijn woordenboek, maar met mijn leuke, gevarieerde werk al helemaal niet.
 • April betekende natuurlijk ook Koningsdag! (Zijn er nog meer mensen die nog steeds soms een beetje de neiging hebben om Koninginnedag te zeggen en daarbij aan 30 april denken, of ben ik de enige?) Eindelijk kon het weer! Weer even ouderwets over een vrijmarkt lopen, muziek luisteren en bekenden tegenkomen. Ik kocht niet veel, eigenlijk bijna niets, alleen een boek, De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne, voor € 2,-. Heb ik veel goede dingen over gehoord, dus ik ben benieuwd.
april 2022
bollenvelden

April 2022 favorieten:

Boeken:

 • Rijke Pa Arme Pa – Robert T. Kiyosaki
 • Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. (Bureau Speurneus #1) – Jozua Douglas
 • Restaurant De Tuinkamer – Natuur op je bord – Alwin Leemhuis & Gitta Luiten
 • Je gedachten te hulp roepen – Louise Hay

Gerechten:

 • Oranje tompouce (oké, dat is geen gerecht, maar wel lekker!)
 • Kikkererwten met kip en paprika + rijst
 • Biefstuk met sla en friet
 • Paprikasoep
 • Gehaktballetjes in tomatensaus + sperziebonen + aardappelpuree
 • Captains Dinner

Dankbaar voor:

 • De lente!
 • Genieten van de natuur
 • Koningsdag april 2022
 • Gezellige familie picknick in het park
 • Fijne gesprekken
 • Gezondheid

Quote: Between the pages of a book is a lovely place to be – unknown

Uitjes: Trompenburg botanische tuin, heerlijke fietstochten in het zonnetje, koffietjes drinken op een terrasje

Momenten: Lange fietstocht met mijn zoon samen, genieten van zonsopgangen

Een hele mooie nieuwe maand toegewenst!

Wat is jouw mooiste highlight van april 2022?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. zegt:

  Mooie foto’s. En wat een lange fietstocht heb je gemaakt, wow!

  1. Dankjewel!

 2. Ik ben wel benieuwd naar dat boek ‘De jongen in de gestreepte pyjama’. Ik heb de film ervan gezien en die vond ik heel indrukwekkend.

  1. Ik heb de film niet gezien, goed om te weten dat die heel indrukwekkend was, ook al zegt dat niets over het boek uiteraard.

 3. Wat ontzettend leuk die tuin in Rotterdam met verschillende plekken om wat te drinken.
  Gaaf dat je samen met je zoon naar je moeder bent gefietst. En dat met een verkoudheid, knap hoor! Gezellig zo’n dag samen.

  1. Trompenburg is echt zo’n mooie tuin, en die terrasjes maakten het helemaal af.
   Dankjewel! Het was heel gezellig inderdaad.

 4. Het Arboretum staat al een tijdje op mijn lijstje moet er eens werk van gaan maken daar eens heen te gaan. Wat had jij veel sneeuw, hier zo goed als niets helaas.

  1. Echt een aanrader! En met je camera mee kun je je helemaal uitleven daar.
   Het was echt bizar veel sneeuw die dag!

 5. zegt:

  Wat een prachtige foto’s! Met deze foto’s zou ik zelfs bijna van sneeuw gaan houden. Maar gelukkig zie ik dan de lente op de foto’s daarna en weet ik weer dat ik toch echt niet van sneeuw houd;). Respect voor je lang(st)e fietstocht.
  En om antwoord te geven op je vraag: Koninginnedag is bij mij wel uit het systeem qua naam, maar 30 april als ‘gewone’ dag wil er nog niet echt in. Ik had vorig jaar een afspraak bij de tandarts op 30 april. Klopte echt niet in mijn hoofd. 30 april is een vrije dag;).

  1. Voor het maken van de foto’s was het perfect dat het én een dik pak was, én het aan het einde van de dag weer weg was. Aan mij is het verder ook niet besteed. Dankjewel!
   Grappig dat bij jou de naam Koninginnedag wel uit je systeem is, maar dat 30 april wel nog echt als vrije dag voelt. Dat heb ik ook nog steeds, en als ik dit zo lees denk ik misschien nog wel meer dan de naam Koninginnedag, alleen gaat er ongewild bij mij dan niet alleen een soort belletje rinkelen bij ’30 april’ -> vrije dag, maar volgt er ook nog ‘Koninginnedag’ achteraan. 😉 Lijkt mij inderdaad ook raar om een afspraak bij bijvoorbeeld de tandarts te hebben op 30 april.

Reacties zijn gesloten.