april 2021
Blog

April 2021 | een overzicht

Het klinkt misschien cliché, maar ik heb het gevoel dat april is omgevlogen. Het is alweer het einde van de maand, wat betekent dat het weer tijd is voor een maandoverzicht. April was een maand van groei en bloei, zowel in de natuur als op het ondernemersvlak. Ook bracht april 2021 het langverwachte einde van de lockdown. Wat deze maand verder te bieden had, lees je in deze blog.


April 2021

 • Riep ik eind maart nog: ‘joepie het is lente!’ begin april stagneerde het en gingen we zelfs terug naar ik zou bijna zeggen winters weer. Brr.
 • Niettemin ging ik toch heel regelmatig naar buiten, fietste ik een aantal keer door de Bollenstreek en genoot ik van de prachtige kleuren en heerlijke bloemengeuren.
 • Uiteraard maakte ik ook heel wat foto’s van de bloemenpracht. Een aantal zie je bij deze blog en ook op social media heb ik de afgelopen weken best wat fleurige foto’s gedeeld.
 • Ook deze maand lukte het om ondanks de lockdown toch alle 4 onze kleinkinderen minstens 1 keer deze maand te zien. Met de oudste 2 gingen we onder andere naar het strand. Het was best fris, maar de zon maakte het toch heel aangenaam.
 • Groot hoogtepunt voor iedereen is denk ik wel dat vanaf 28 april er een einde is gekomen aan de ruim 4 maanden durende lockdown, waar we in zaten vanwege het coronavirus.
 • Dat betekent dat er weer (redelijk) gewoon gewinkeld kan worden en dat de terrasjes weer open mogen. Daar maakten we de 28e toevallig meteen gebruik van, toen we met de kleinzoons aan het strand waren. Zij konden lekker spelen in het zand en wij een koffietje drinken op het terras van een strandtent.
 • In april had ik weer een leuke samenwerking met Drukwerk Nodig en mocht ik weer een product testen. Ik koos voor A5-schriftjes die ik zelf ontwierp. Het ontwerpen kon nog niet in de online editor van drukwerknodig.nl, dus dat deed ik vooraf in Canva. Ik vind ze erg leuk geworden. Wat denk jij?
april 2021
 • In april 2021 las ik 17 boeken (waarvan 4 favorieten, en 4 om te corrigeren voor uitgeverijen en voor particulieren).
 • Heel erg leuk dat ook particulieren mij steeds meer weten te vinden voor redactiewerk. Zoals voor het persklaarmaken of het corrigeren van hun manuscript. Ik doe dit al jaren voor uitgeverijen, maar dus ook steeds meer voor particuliere klanten.
 • Zo leuk dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om een losse schrijfcoachsessie te boeken. Ideaal voor een specifieke coachingsvraag, bijvoorbeeld om het starten van je boek op poten te zetten, om te sparren, of om (een deel van) je verhaal mee te laten lezen. Zo is het dus mogelijk om coaching op maat te krijgen. Waarbij jij zelf bepaalt hoe de coaching om jou te helpen je boek te schrijven eruit komt te zien.
 • In de maand april vond ik dat de tijd snel ging, en dat ik de dingen soms maar moeizaam gedaan kreeg. To do list bleven half afgewerkt terwijl ik toch de hele dag bezig was geweest. Ook merkte ik dat ik regelmatig moe opstond en dan maar moeizaam op gang kwam. Ik begon te denken dat het misschien door het – toch weer – koudere weer kwam, of een soort voorjaarsmoeheid of zo. Tot iemand mij vertelde over ‘corona mist’. Zij zei dat ze gelezen had dat best wat mensen daar last van hebben momenteel omdat de dagen op elkaar lijken en er weinig dingen gebeuren. We kunnen weinig dingen ondernemen en omdat we weinig dingen hebben om naar uit te kijken, vanwege de onzekerheid door corona. Geen vakanties, feestjes of verjaardagen in het vooruitzicht. Ze zei: Google het maar. Helaas kon ik er niets over vinden, althans niet in deze context, maar ik moet zeggen dat het plausibel klinkt. Ik denk dat we hoe dan ook allemaal wel corona-moe zijn ondertussen… Helaas trekt een virus zich daar niets van aan en zullen we nog voorzichtig moeten blijven. Maar ik ben benieuwd of jullie wel eens van corona mist in deze context gehoord hebben (ik bedoel dus niet verschijnselen na een coronabesmetting, maar echt door de lockdown en situatie waar we in zitten).
 • In april plaatste ik 9 blogs:
  • April 2021 | overzicht
 • Het schrijfboek dat ik afgelopen september begon te schrijven, vordert gestaag. Ik had gehoopt het dit voorjaar af te hebben, maar naast schrijver fulltime ondernemer zijn, en dagelijks redactiewerk doen, cursisten helpen, schrijvers coachen, website bijwerken en blogs schrijven maakt dat ik mijn tijd moet verdelen. Dagelijks schrijf ik eraan en ik verwacht het deze zomer af te hebben. Het is een boek voor beginnende schrijvers met schrijftips, schrijfweetjes, schrijftechnieken, schrijfopdrachten, schrijfinspiratie en veel meer om meteen toe te passen. Kun je niet wachten tot het boek er is en wil je nu al elke dag een schrijftip, schrijfopdracht of schrijfinspiratie ontvangen? Dan is de 365 schrijftips mailing wellicht iets voor jou. Je kunt het hele jaar door instappen en ontvangt dan dagelijks schrijfmotivatie in je mailbox.
 • Tot slot zou ik zeggen: op naar een warme en zonnige maand mei! 😉
april 2021

April 2021 favorieten

Boeken: Lichtboei – Irene Hannon; De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas; De Cock en de kogels voor een bruid – A.C. Baantjer; De bed & breakfast in Rose Harbor – Debbie Macomber (eigenlijk nog net in maart uit, maar om de een of andere reden is die toen vergeten bij de favorieten, terwijl het dat wel is; nu in deel 2 bezig overigens)
Ochtendroutine: Meditatie (Headspace), affirmaties, dagplanning doornemen, koffie en aan de slag 😊
Tv-serie kijken (op dvd): Murder, She Wrote seizoen 1 (2e helft)
Uitjes: Fietsen; wandelen in de buurt; fietsen langs de bollenvelden; even naar het strand; een enkele keer een winkel bezocht op afspraak… (tja, bijna de hele maand was er nog steeds die lockdown hè) en koffie op een terras!
Gerecht
: Linzenschotel met gehaktballetjes; minestronesoep; nasi
Bloem/plant: Narcissen, hyacinten, tulpen, magnolia’s
Quote: To live would be an awfully big adventure – Peter Pan

Wat is jouw mooiste highlight van april 2021?

Groetjes, Giovanna

9 Reacties

 1. Corona mist, daar heb ik niet eerder van gehoord. Wel merk ik op mijn werk heel duidelijk dat echt heel veel mensen vermoeid zijn. Ik denk dus zeker dat het wel met de hele situatie te maken kan hebben.
  Ontzettend leuk dat mensen je steeds vaker weten te vinden voor coaching en redactiewerk. 🙂
  Zo simpel is dan geluk blogde over…Zo simpel is dan geluk #75 | VaccinatiesMy Profile

 2. Leuk zeg, die schriften! Tja, corona mist, ik denk dat iedereen dat wel herkent helaas:-( Ik ben zelf nog niet op het terras gaan zitten, ik dacht dat de drukte enorm zou zijn die eerste dagen, dus wellicht aankomende week eens kijken. Ik ben wel naar de kringloop geweest waar ik een prachtige vaas vond en daar viel de drukte me eigenlijk heel erg mee.
  bychristiana blogde over…Vallen je pampaspluimen uit? Dít is de gouden tip!My Profile

 3. Mooie foto’s! En ik vind die coronamist wel een mooi woord. Ik denk dat ik wel snap wat ze bedoelen. Dat april snel is gegaan, vind ik ook. Voor mijn gevoel was het nog maar gisteren dat er ineens weer sneeuw lag, maar morgen is het alweer mei. Op naar heel veel zon en bloemen!
  Naomi blogde over…Wachtlijsten ggz: theorie en praktijkMy Profile

 4. Joh kleinkinderen, goede profielfoto heb jij!
  Ik heb vandaag pas een winkel bezocht maar weet dat e nog wel meer zullen volgen, terrasjes laat ik graag aan me voorbijgaan maar gun je echt lenteweer tegen de mist. Want ik snap je.

 5. Een dag kan lang duren, en toch lijkt het of de weken voorbij vliegen hoor.
  Ach, dat opruimen van de werkplek….achter een opgeruimd bureau, zitten de grootste chaoten!
  Edward McDunn blogde over…Roze maanMy Profile

 6. Die schriftjes zijn echt heel erg leuk geworden zeg! En wat je schrijft over corona mist herken ik wel, daar had ik vooral vorig jaar in augustus en september veel last van. De andere variant van corona mist herken ik helaas ook, maar gelukkig gaat het langzamerhand steeds een beetje beter 🙂 Heel tof om dit bericht te lezen en wat heb je heerlijke foto’s gemaakt de afgelopen tijd!
  Mirjam blogde over…Ik lees #27 Update Leeschallenge 2021My Profile

 7. Heel leuk, die schriftjes! Ik duim met je mee dat het in mei lekker zonnig gaat worden. Ik heb deze maand veel leuke dingen gedaan eigenlijk. Oa mijn moeder verrast met sushi op haar verjaardag en genoten van Mango tijdens haar eerste agilitylessen.
  Audrey blogde over…Eerste hulp bij een verstopte gootsteenMy Profile

 8. Een mooi overzicht weer. Wat zijn die schriftjes leuk geworden! En die voorjaarsmoeheid hebben we hier ook. We kunnen komende zondag voor het eerst in maanden weer eens met z’n drieën naar mijn ouders, die we sinds september al niet meer hadden gezien. Ben blij dat we weer wat lucht krijgen 🙂 Ben benieuwd naar je boek. Ik heb nog 365 oefeningen die ik moet doen van Louis Stiller 🙂

 9. Mooi overzicht. Je hebt hele leuke dingen ondernomen. En ja, corona mist, het is wel iets wat ik (en vele anderen met mij denk ik :)) herken. Ik probeer zo positief mogelijk te blijven en te werken aan mijn boekproject omdat dat perspectief bied, maar ik kan me voorstellen dat heel veel mensen last hebben van deze periode, op welk gebied dan ook. Laten we hopen dat het snel beter wordt!
  Darina blogde over…5 favorieten van de week #90My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.