april 2020
Blog

April 2020 | een overzicht

Het is lente en we genieten al weken van het prachtige weer. Toch is april 2020 geen april als ieder ander jaar. Al weken wordt ons leven beheerst door de coronacrisis, dus onmogelijk om het er niet over te hebben in dit overzicht. Toch waren er ook mooie hoogtepunten deze maand. En ook die deel ik graag met je.


April

 • In April herontdekte ik de boeken van Baantjer over rechercheur de Cock met cee-oo-cee-kaa. Het is denk ik alweer zo’n 15-20 jaar geleden dat ik deze boeken voor het eerst las. Na ze toen gelezen, en later seizoenenlang de televisieserie gekeken te hebben, beluister ik nu de verhalen in de online bibliotheek. Heerlijk!
 • Corona beheerst nog steeds ieders leven. Ondanks dat het alweer anderhalve maand is dat de wereld op zijn kop staat, kan ik er maar niet aan wennen. Elke dag is er wel een moment dat ik mij met een schok weer herinner hoe bizar de situatie is. Hoe eng en ongrijpbaar het is. Dat we niet gewoon bij mensen langs kunnen gaan, letterlijk afstand moeten houden. Dat je niet even kan gaan shoppen en niet naar de bibliotheek kan, bijvoorbeeld. Maar ook is er dat kleine stipje angst in mijn binnenste, die bang is dat het leven nooit meer normaal zal worden. Dat het virus alsmaar op zal blijven duiken. En dat we altijd met een boog om elkaar heen moeten blijven lopen, dat iemand een hand geven nooit meer hetzelfde zal zijn, dat winkelen voor altijd ongemakkelijk zal blijven en dat uit eten gaan niet meer mogelijk zal zijn…
 • Toch probeer ik positief te blijven en hoop te houden. Dat lukt gelukkig op de meeste dagen wel. Dan droom ik soms zelfs even weg en kijk ik verlangend uit naar alles wat hopelijk gauw wel weer kan en mag. En dat we weer op vakantie kunnen gaan! Ditmaal wél zorgeloos genietend.
 • Het heeft geloof ik wel tot bijna halverwege de maand april geduurd eer mensen eindelijk stopten met hamsteren. Ook aan het gehamster heb ik niet kunnen wennen…
 • Een heel mooi en hartverwarmend gebaar vond ik het toen afgelopen week een van onze buren een bosje tulpen kwam brengen. Die deelde ze uit aan alle buren. Ze had een grote hoeveelheid tulpen gekocht om de bloemenhandelaar te steunen én de buren een hart onder de riem te steken. Hoe lief!
 • Zoals jullie weten zegde ik in december vorig jaar mijn parttime baan op om per januari dit jaar fulltime te kunnen ondernemen. Dit na twee jaar parttime ondernemer geweest te zijn naast een baan. Zoals jullie in het januari/februari maandoverzicht gelezen hebben, stroomde in januari het werk binnen en was februari een topmaand waarin ik ongelofelijk veel werk had. Zo veel dat ik lange tijd elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werkte. In maart zag ik, vanaf dat de coronacrisis een feit was, helaas het werk verminderen. Veel klanten zijn noodgedwongen dicht, of hebben zelf minder werk, waardoor ze logischerwijs minder te besteden hebben aan een schrijver of redacteur.
 • In april zijn er gelukkig weer nieuwe opdrachten bijgekomen en zelfs wat nieuwe opdrachtgevers en klanten! Ik hoop dat de economie niet zo’n duik naar beneden gaat maken als gevreesd wordt, en dat we er met z’n allen goed uit zullen komen. En ik geloof nog steeds dat het voor mij de beste keus was om fulltime te gaan ondernemen en ik vertrouw erop dat het (uiteindelijk) goed zal komen. Met mij, maar ook met alle andere ondernemers die minder (of misschien op dit moment helemaal geen) werk hebben.
april 2020
 • Voordeel is dat ik nu dus ruimte en tijd heb voor nieuwe klussen! Dus ben je op zoek naar iemand voor het schrijven van je blogs of artikelen, of naar iemand die met een scherpe blik naar je manuscript kijkt, neem dan contact met mij op! Of misschien ben je nu eindelijk met je boek bezig omdat je meer tijd hebt om te schrijven, en loop je tegen dingen aan of ben je misschien wel helemaal vastgelopen. Met schrijfbegeleiding maken we samen een plan om je weer op weg te helpen en te zorgen dat je boek afkomt.
 • Net als vorige maand ben ik ook deze maand nog steeds zeer dankbaar dat het lente is! En dat dit gepaard gaat met heel veel zonnige dagen en een steeds groener wordende natuur!
 • Het blijft moeilijk om niet gewoon met mensen af te spreken, elkaar een hug te geven als je elkaar ziet. Gelukkig wordt iedereen wel wat creatiever in elkaar toch zien. Afgelopen week zagen we (bij toerbeurt) al onze kinderen en kleinkinderen toch met een afstand van anderhalve meter. En omdat kinderen het niet overdragen en er niet ziek van kunnen worden zijn de maatregelen bij kinderen al wat versoepeld. De lagere schoolkinderen mogen weer naar school na de meivakantie. Zo gebeurde het ook dat we na 6 weken eindelijk ons jongste kleinkind voor het eerst vast konden houden. Zo leuk! We wisten van de foto’s natuurlijk wel al wat een mooi en lief mannetje het is, maar om hem dan eindelijk zelf vast te mogen houden is toch wat anders. <3 Wel raar om van zijn ouders nog steeds afstand te moeten houden vanwege de maatregelen…
 • Omdat het nu wat rustiger is qua werk, heb ik wel heel veel tijd om te lezen. En doordat het zulk lekker weer is al weken, las ik heel veel op het balkon in de zon.
 • Zo raar dat het vandaag Koningsdag is en er voor het eerst in jaren geen Koningsdag gevierd wordt. We deden andere jaren niet echt iets speciaals, maar gingen toch wel altijd even over de vrijmarkt wandelen en even van het gezellige sfeertje genieten.
 • Ik plaatste in de maand april acht blogs, elke maandag en vrijdag eentje.
 • Het aantal bezoekers van mijn website groeit elke maand. De website bestaat komende maand drie jaar en april 2020 is met bijna 4000 bezoekers de best maand tot nu toe!
 • Iets waar ik ook best trots op ben, is dat in april de eerste twee nieuwsbrieven uitkwamen. Met leuke nieuwtjes, inside info en nog veel meer. Het aantal abonnees is in korte tijd verdrievoudigd! Heel gaaf! Heb je je nog niet aangemeld? Doe het dan alsnog, zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwtjes en ontvang je tips en aanbiedingen die speciaal voor nieuwsbrieflezers zijn.
 • Een aanbieding die wel voor iedereen is, deelde ik in de blog over het schrijven van je flaptekst, vorige week. Omdat deze actie nog loopt tot eind april 2020 (nog drie dagen dus), deel ik de aanbieding ook nog even hier. Dus mocht je er nog gebruik van willen maken, wees er dan snel bij! Lees eventueel nog even de blog over het belang van een goede flaptekst. En waarom je niet moet wachten met het schrijven ervan tot je boek klaar is. Hier nog even de aanbieding:

Om je verder te helpen met je boek, heb ik tot het einde van de maand een speciale aanbieding:

Stuur je achterflaptekst naar info@overschrijvengesproken.nl en ik stuur hem je met feedback terug. Gratis. Waarom? Omdat ik weet dat als jij je flaptekst helder hebt – ook als je boek nog niet af is – je gerichter verder aan je boek zal schrijven. Deze aanbieding is geldig t/m 30 april 2020, dus wees er snel bij!

april 2020

April 2020 favorieten

Boeken: Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett; En toen waren er nog maar… – Agatha Christie; Het verhaal van het verloren kind – Elena Ferrante
Gelezen voor challenge: Nooit meer te druk van Tony Crabbe
Tijdschrift: Santé en Schrijven Magazine
Uitje: Het tuincentrum was mijn enige uitje in deze coronatijd…
Gerecht: Broodje hamburger
Fruit: Verse ananas, aardbeien en frambozen
Bloem/plant: Tulpen
Quote: Let your faith be bigger than your fear – Anonymous
Doel: Mij staande houden tijdens de coronacrisis

Wat is jouw highlight van de afgelopen maand?

Groetjes, Giovanna

20 Reacties

 1. Ilona Wielinga zegt:

  Ik hoop ook zo dat het gauw weer naar het normale gaat. Of in ieder geval weer normaler wordt. Want hier nog iemand die er maar niet aan kan wennen.

  1. Ik hoop het met je mee!

 2. zegt:

  Het is een hele vreemde en gekke periode, ik vind het ook heel spannend wat het beloop zal zijn en hoe dat onze levens nog verder gaat beinvloeden. Gelukkig had je ook nog heel veel leuke dingen. Fijn dat er nieuwe opdrachten binnenkomen. En de Baantjer boeken vind ik zo leuk, ik heb ze bijna allemaal. Ik denk dat ik ze ook weer ga lezen 🙂

  1. Wat leuk dat jij ook graag de Baantjer boeken leest en wat gaaf dat je ze bijna allemaal hebt! Lijkt mij een mooi gezicht al die boeken op een rij.

 3. zegt:

  Het is zo’n gekke periode. En ik hoop dat het snel weer wat normaler wordt. Jij hebt de maand april goed benut. Gelukkig komen er ook weer nieuwe opdrachten en opdrachtgevers bij. Ik heb ook wel weer zin om flink aan de gang te gaan, na een lange maand zo sloom te hebben geleefd.

  1. Nou hè, echt zo’n rare periode dit. Ik hoop met je mee! En hopelijk kan jij ook weer gauw gewoon aan de slag. Anders voelt het als een eindeloze vakantie, maar dan zonder de leuke uitje. 😉

 4. zegt:

  Fijn dat er nieuwe opdrachten binnenkwamen! Ik ben door die opmerkingen over kinderen en kleinkinderen nu alleen heel verward over hoe oud je bent? Maar ik kan je leeftijd dan weer nergens vinden, haha.

  1. Zeker fijn!
   Haha, dat snap ik. Is geen geheim hoor, ik ben 45. Ik was al jong moeder (18) en ben nu jong oma. Ook al zijn de kleinzoons van de kinderen van mijn partner (mijn zoon heeft nog geen kinderen), ze zijn voor mij echt mijn kleinzoons en ik hun oma.

 5. zegt:

  Ja echt he! Snapte überhaupt niet waarom mensen gingen hamsteren 🙁

  1. Ik ook niet. 🙁

 6. Lilian zegt:

  Leuk om te lezen. En wat fijn dat je je kleinkind eindelijk kon vasthouden 🙂

  M’n highlights zijn moeilijk te kiezen, omdat er niks van in de agenda staat haha. Afgelopen maand ben ik begonnen met het schrijven van wekelijkse brieven aan man en dochter. Ik hoop dit minimaal vol te houden totdat dochterlief 60 is. Dus ik heb er nog een paar duizend voor de boeg 😉

  1. Jaa zo fijn!
   Ik neem mij ook altijd voor om het in mijn agenda te zetten, zodat ik het makkelijk terug kan vinden, maar vergeet dat dan toch weer. Toch, als ik deze blog dan ga schrijven, komt het wel weer boven.
   Wat leuk en bijzonder dat je dat doet! Schrijf je daar dan de gebeurtenissen van de afgelopen week in? Of meer persoonlijke, gevoelsdingen?

 7. zegt:

  Er zijn BOEKEN van Baantjer? Dat wist ik helemaal niet, laat staan luisterboeken. Echt nostalgisch. Proficiat ook met de blogverjaardag en je drukste maand ooit! 4000 is echt al veel, weer wat redenen voor een post-corona-feestje 🙂

  1. Jazeker, daar is het ooit mee begonnen. Appie Baantjer begon in 1963 te schrijven over rechercheur De Cock. In de jaren ’90 werd er een serie van gemaakt en nog niet zo lang geleden kwamen de luisterboeken. Nog jaarlijks komt er een nieuw boek over De Cock uit, na de dood van Baantjer geschreven door Peter Römer.
   Dankjewel! Lijkt mij heerlijk om weer een feestje te kunnen vieren! 🙂

 8. Johanna zegt:

  Of we weer normaal kunnen leven, met al onze rechten en onze eigen verantwoordelijkheid, is mijn grootste zorg. Heel positief vind ik de rust. Geen stress, geen laat thuiszijn na mijn werk. Altijd genoeg tijd voor het eten plannen en koken. En verder de rust op straat. Er is veel minder verkeer, en ook daardoor heb ik minder stress. Of eigenlijk geen. Nu nog een mogelijkheid vinden om deze toestand ook na de coronatijd vol te houden, en niet gelijk weer in het hamstermolentje gaan lopen…

  1. De rust is heel fijn nu. Het niet hoeven haasten, geen stress en ook buiten veel rustiger. Heel goed om nu al bezig te zijn met hoe je die innerlijke rust vast kunt houden na de coronatijd. Zou zonde zijn om terug te gaan naar gejaagdheid en stress.

 9. Ik vraag mij af, of alles wel weer “normaal” zal worden, en onze maatschappij niet blijvend veranderd zal zijn.

  1. Ik hoop echt dat alles weer normaal zal worden, maar vrees wel dat de maatschappij voorgoed veranderd zal zijn. Net als dat het na elke grote ramp doet, denk ik.

 10. zegt:

  De luisterboeken over De Cock zijn bij mij ook favoriet. En nee, ik kan net als jij niet wennen aan dat ‘nieuwe normaal’ en stiekem hoop ik dat dat ook niet hoeft, omdat we op een dag (ooit!) weer terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Een mens mag hopen, toch?

  1. Wat leuk dat jij ook graag de boeken over De Cock luistert!
   Nou zeker mag een mens hopen. En ik hoop het heel hard met je mee!

Reacties zijn gesloten.