Londen
Blog

9 Must sees in London

We zijn net terug van een paar heerlijke dagen Londen. Wie mij op Instagram of Facebook volgt, had natuurlijk al gezien dat we daar naar toe waren. Deels was de reis voor research voor mijn eerste kinderboek (daarover binnenkort meer!), en deels natuurlijk gewoon voor een heerlijk weekend weg samen. Wat we daar gezien en gedaan hebben deel ik graag met je in deze blog. Zo kwam ik op een lijstje met 9 dingen die je niet wil missen als je in Londen bent. Met wat handige tips om het beste uit je weekend of weekje Londen te halen.

9 Tips voor een weekend Londen

1 – Natural History Museum – Alleen het gebouw van het NHM al is prachtig en een bezoekje waard. Maar ook de dierencollectie, de dinosaurusafdeling en de mineralencollecties vielen goed in de smaak. Dit kwam deels ook door de prachtige manier van ruimtelijk opstellen.
Tip: kom vroeg! Wij waren er onbedoeld een half uur te vroeg en stonden vooraan bij het hek. Tegen de tijd dat het museum open ging, was de rij achter ons zo lang als de straat. En toen we na een uur weer weggingen stonden er nog rijen buiten om naar binnen te gaan.

Centrale hal Natural History Museum

2 – British Museum – Ook het BM is een drukbezocht museum in Londen, dus kom vroeg en bereid je voor op drukte. Het is een groot museum met een enorme collectie. Bij de ingang ligt een gratis plattegrond waar alle zalen en schatten op staan.  Zo kun je zorgen dat je wat gerichter door het museum loopt en niets mist.
Tip: je kunt aan de voorkant van het museum via het hek en een lange wachtrij naar binnen, maar aan de achterkant van het museum (2x linksom lopen) zit een kleinere, minder drukke ingang.

Great Court
The Enlightenment Room

3 – Notting Hill – Wie kent ze ondertussen niet, de prachtige, gekleurde huisjes van Notting Hill! De straten met deze aantrekkelijke gevels liggen door de hele wijk Notting Hill verspreid. Verder is het natuurlijk ook gewoon leuk om door de wijk te wandelen (zie ook punt 9) waar de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant zich afspeelde.

Notting Hill

4 – Huur een fiets! – Door heel Londen kun je fietsen huren voor slechts 2 pond voor een hele dag. Overal staan fietsenrekken van Santander met fietsen klaar. Het werkt heel simpel: volg de stappen op de automaat naast de fietsenrekken, betaal met je bankpas, kies een fiets uit en gaan! Ben je klaar met fietsen, dan stal je hem in een fietsenrek van je keuze, klikt hem weer in, wacht op het groene lichtje en wederom: klaar. J Kom je een leeg rek tegen, dan zijn daar helaas alle fietsen al van geleend. Maar vaak is er een paar straten verder alweer een volgende te vinden.

Tip:

Pas goed op in het verkeer! Ook al weet je dat het verkeer andersom rijdt dan in Nederland, automatisch kijk je toch vaak eerst de ‘verkeerde’ kant op. Verder rijden ze behoorlijk hard en agressief en is het verkeer erg druk. Dus kies een rustigere wijk uit om lekker te kunnen fietsen, maar zelfs daar kan het op stukken druk zijn.

Fietsen door Londen

Stadse natuur

5 – Londense parken – Londen is een behoorlijk groene stad met veel parken. Elk park heeft z’n eigen kenmerk of sfeer. Een aantal parken liggen vlakbij elkaar en een wandeling in verschillende parken kun je makkelijk combineren. Bij mooi weer de ideale plek voor een picknick.

6 – Botanische tuinen – Zo ook met botanische tuinen waar Londen er meerdere van heeft. Omdat wij er maar in eentje zijn geweest, de Chelsea Physics Garden, en geen tijd hadden voor meer, kan ik niet zeggen welke de mooiste is. Dus ik zou zeggen: ga op onderzoek uit en ik hoor graag van je welke jij de mooiste vond.

Chelsea Physics Garden

7 – Wandelen langs de Theems – Of je nou romantisch met z’n tweeën bent, met een groep vrienden of alleen, een wandeling langs de Theems maken is altijd erg leuk om te doen. Langs beide oevers zijn wandelpaden en via een van de vele bruggen steek je gemakkelijk over naar een andere oever.

Londen
Bij Peggy Porschen in Chelsea

8 – Peggy Porschen – Voor een koffie met gebak op een geweldig mooie locatie ga je naar Peggy’s perfect pink bakery. Peggy wordt gezien als dé autoriteit op het gebied van patisserie. Ze heeft al vele boeken op haar naam staan en in haar bakery worden de mooiste en heerlijke gebakjes gemaakt die je in haar shops in Belgravia en Chelsea kunt kopen. Het is zowel eat in als take away.

londen
Koffie mét

9 – Wandelen door Londen – Londen heeft zóveel prachtige plekjes en de beste manier om die te zien is te voet. Er zijn vele wandelroutes door Londen. Maar je kunt ook zelf een route uitstippelen. Omdat Londen onwijs groot is, is een combinatie met het OV (zie tip onderaan) of een fiets (zie tip 4) ideaal. Prachtige wijken zijn bijvoorbeeld Kensington, Belgravia, Mayfair, Covent garden en Notting Hill.

Bonus-tip OV in Londen

Het openbaar vervoer is in Londen allemaal top geregeld, met het enorme netwerk van underground lines en upperground bussen kom je relatief snel waar je zijn wilt. Je kunt reuze eenvoudig je (Nederlandse) bankpas gebruiken als Oistercard (OV kaart), waardoor het kopen van losse kaartjes of een Oistercard zelf niet meer nodig is.

Zo werkt het:

Houd je bankpas voor de kaartlezer van het metropoortje om in te checken; het poortje gaat open. Neem de metrolijn van je keuze. Bij het uitstappen, of bij het overstappen op een andere lijn, check je uit bij het poortje en bij overstappen weer in bij het volgende poortje. Het maximale dagtarief is 7 pond als je binnen zone 1 & 2 reist. Dat is eigenlijk het hele centrum van Londen met alle highlights. Na middernacht wordt het maximale tarief dat je gereden hebt van je bankrekening afgeschreven. Hou er wel rekening mee dat het omgerekend naar euro’s + wisselkosten iets hoger kan zijn.

Let op: in de bus hoef je alleen in te checken! Daarom staan er ook geen OV apparaten bij de uitgang. Houd je bij het uitstappen toch de kaart nogmaals voor het apparaat bij de chauffeur, dan check je nogmaals in (en betaal het dagtarief dubbel!)

londen
Reizen met het OV in Londen is een eitje


Wat wil jij beslist nog eens zien in Londen?

Groetjes,

Giovanna Jansen

14 Reacties

 1. Edith-Sofia zegt:

  Ooh ik ben gek op London ben er inmiddels al 3 keer geweest. Ik kan heen blijven gaan. Zoveel te zien. Echt een heerlijke stad. Nothing hill blijft leuk, zo fotogeniek<3

  1. Ja blijft een leuke stad! Ik zou er ook zo weer naar toe gaan.

 2. zegt:

  Gaaf, ik hou van Londen<3 Een aantal plekjes heb ik nog niet gezien dus ga ik zeker onthouden voor een volgende trip, want die komt er zeker

  1. Leuk dat je ook dol bent op Londen en vaker gaat! Is echt een geweldige stad.

 3. zegt:

  Londen blijft een geweldige stad! Zo leuk dat je hiernaartoe bent geweest. Ik ben nog nooit naar Notting Hill geweest en wil daar zeker eens naartoe gaan. Wat ziet het er toch geweldig leuk en kleurrijk uit daar. Het museum en de botanische tuin lijken me ook wel wat. Die komen zeker op mijn lijstje als ik (hopelijk) weer eens naar Londen ga 🙂 Fietsen in Engeland lijkt me inderdaad nog best een uitdaging. Ik ben haast bang dat ik zonder het te merken opeens aan de verkeerde kant fiets of een auto over het hoofd zie door eerst links, dan rechts en dan links te kijken 😉

  1. Londen blijft absoluut een heerlijke stad! Is ewn aanrader al die leukw gekleurde huisjes. Heel erg leuk foto’s van en bij te nemen. Ja dat was precies wat ik had met fietsen haha. Gelukkig had ik John bij mij die riep dat ik links moest fietsen als ik automatisch toch weer naar rechts ging. Maar voor die 2 pond dat het kost en de beschikbaarheid van de fietsen door heel Londen ia het zeker de moeite waard om eens te doen.

 4. Mei Qi zegt:

  Jaaa Nothing Hill is echt mijn favoriet!! Al die gekleurde huisjes zijn echt PRACHTIG!!

  1. Hihi ja die zijn echt zo leuk om te zien!

 5. Lilian zegt:

  Wow, wat een mooie foto’s en wat ziet het er gezellig uit! Londen staat ook zeker op mijn lijstje. We willen sowieso nog een keer naar Londen met de jaarwisseling, want volgens mij is dat in Europa de beste plek (in Parijs hebben ze geen vuurwerk). En ach, heel Engeland vind ik leuk, zulke gezellige mensen.

  1. Londen is zo’n sfeervolle stad. Maar je hebt gelijk, heel Engeland is leuk. Dat lijkt mij wel supergaaf om met de jaarwisseling in Londen!!

 6. Lianne zegt:

  Fijn dat je het leuk hebt gehad! Ik kan Notting Hill en Peggy Porschen ook zeker aanraden 🙂 Naar beiden musea en de botanische tuin had ik toen niet gedaan, omdat ik maar alleen was. Desondanks wel veel van de stad gezien door het onwijs goede metrosysteem daar!

  1. Zes jaar geleden was ik er voor het laatst en toen was ik er ook alleen. Dan doe je toch ook weer andere dingen dan als je er samen bent. Ja het metrosysteem is er top hè!

 7. zegt:

  Leuk dat je naar Londen bent geweest. Dat is voor mij alweer heel wat jaartjes geleden. Ik vind de stadsparken en botanische tuinen altijd heel leuk om te bezoeken.

  1. Ja is altijd weer leuk om er heen te gaan. Wat leuk dat jij er ook graag de stadsparken en botanische tuinen bezoekt. Ik vond Londen sowieso een erg groene stad, met veel bomen in de straten en veel plantenbakken aan gevels.

Reacties zijn gesloten.