apps
Blog

9 apps waar ik niet meer zonder kan

Sinds er smartphones en apps bestaan kan ik niet meer zonder beide, dat beken ik eerlijk. Ze maken het leven zoveel leuker en makkelijker. Onderweg even iets opzoeken, bijhouden, schrijven, versturen. Het kan allemaal. Regelmatig probeer ik een nieuwe app uit, veel apps uninstall ik vrij snel alweer omdat ze tegen vallen. Maar soms zitten er van die apps tussen die echt heel handig én leuk zijn. Mijn favorieten deel ik hier met je.

 

OneNote

Sinds kort heb ik One note ontdekt en ik snap niet hoe ik ooit zonder heb gekund. Zo makkelijk om onderweg notities te maken, blog ideeën op te schrijven etc. Soms schrijf ik er onderweg in mijn telefoon of tablet al een halve blog op uit, die ik dan later vanaf mijn computer net zo makkelijk naar Word kopieer. (Deze blog is toevallig zo ontstaan, in One note op de tablet). Ook handig voor ideetjes die ik later nog uit wil werken. Soms schiet mij bijvoorbeeld ineens te binnen dat ik een bepaalde alinea in mijn nieuwste boek nog aan wil passen of een feit nog op wil zoeken. Dan maak ik er in One note een aantekening van. Deze app is vooral zo ideaal omdat hij werkt op alle apparaten, telefoon, tablet en computer.

 

Bloglovin’

Voor het makkelijk op één plek blogs kunnen volgen en lezen is Bloglovin‘ ideaal. Zonder deze app vergeet ik regelmatig op blogs te kijken en soms vergeet ik zelfs het bestaan van een blog als ik hem niet in Bloglovin’ heb.

 

Pinterest

Pinterest is zo leuk voor ideeën, tips en inspiratie op welk gebied dan ook. Heerlijk om in een vrij half uurtje op rond te struinen of om juist doelgericht iets op te zoeken. En leuk om interessante dingen te pinnen of te repinnen.

 

Instagram en Twitter

Ik noem ze even samen, mijn favoriete Social media apps Instagram en Twitter. Heel leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwtjes en foto’s van de mensen die ik volg, en leuk om zelf berichten mee te posten, uiteraard.

 

Buffer

Voor het plannen van mijn postst op Twitter en Instagram gebruik ik Buffer. Ik durf bijna niet nogmaals te zeggen hoe vergeetachtig ik soms ben, maar zonder Buffer vergeet ik zo vaak om op tijd wat te posten. Dat ik dan een prachtige foto van een zonsondergang maak en denk: ik post hem zo. En dat ik dan de volgende ochtend denk, oh ja… vergeten. Nou vanavond dan maar alsnog posten. En daar dan pas weer de volgende ochtend aandenken… Zo doe je wel heel lang met je foto’s kan ik je vertellen. Of dat je wil laten weten dat je een nieuwe blog geplaatst hebt, en daar dan pas weer drie dagen later aan denkt.  Gelukkig gebeurd mij dat met Buffer niet meer.

 

Samsung Health en Endomondo

Voor het bijhouden van al mijn gezondheid, eet en sportactiviteiten. Samsung Health gebruik ik echt elke dag, Endomondo als ik sport. Daar kan ik precies in bij houden hoe lang, hoe hard en hoe ver ik gefietst of hardgelopen heb. Dat is altijd leuk om terug te zien. In dat opzicht kan ik ook absoluut niet zonder de teller op mijn racefiets, die zegt mij op dat moment al hoe hard ik ga en hoe ver ik al ben gekomen.

 

Our Groceries

Had ik al verteld dat ik soms best vergeetachtig ben? Boodschappen doen zonder een lijstje werkt voor mij echt niet, de helft vergeet ik. Of ik neem op de gok iets mee waarvan ik er nog twee in de kast blijk te hebben staan. Dus een lijstje heb ik nodig. Met deze app hoef ik nooit meer een papieren boodschappenlijstje te maken of mij af te vragen waar in mijn telefoon ik het ook weer genoteerd had. Je kan zelfs meerder boodschappenlijstjes voor verschillende winkels maken.

pixabay

Minder noodzakelijke, maar zeker ook leuke apps:
WordPress

Handig om onderweg mijn site te checken, te reageren op een reactie, een nieuwe blog te schrijven of een blog aan te passen.

 

Gratitude journal

Ook al hou ik het zelf het liefste bij in een papieren notebook, voor wie liever een app gebruikt is dit een leuke app om bij te houden waar je zoal dankbaar voor bent.

 

Wunderlist

Voor het maken en bijhouden van handige lijstjes. Ik heb er lijstjes in staan van boeken die ik nog wil lezen, films die ik nog wil kijken etc.

 

Hebban app

De app van Hebban.nl. Voor het bijhouden van boeken die je gelezen hebt of nog wil lezen. En ook handig om informatie of recensies van een boek mee op te zoeken.

 

Goodreads app

Fijne app naast Hebban, omdat deze ook boeken bevat die er bij Hebban niet opstaan, veel Engelse boeken, maar ook speciale edities.

 

Spotify

Om onderweg naar je favoriete muziek te kunnen luisteren. Als ik onderweg aan het schrijven of aan het lezen ben, heb ik meestal geen behoefte aan muziek luisteren. Maar soms kan het wel heerlijk zijn om gewoon even lekker te ontspannen met je koptelefoon op. Of om mij van rumoer op een werkplek buiten de deur af te sluiten.

 

7 minute apps met work outs

Ideaal als ik geen tijd heb om echt te sporten, maar toch even wat wil doen. Maar ook om nog extra wat rek- en strekoefeningen mee te doen na het sporten.

 

Photo studio

Voor het bewerken van foto’s. Ik gebruik hem niet heel vaak, ik vind onbewerkte foto’s namelijk het mooist. Maar soms heb je dat het eigenlijk te bewolkt was en de fotografeeromstandigheden niet ideaal waren. Dan is een app waarmee je de lichtbalans, helderheid en kleur aan kan passen best fijn.

 

Welke apps hebben jouw leven verrijkt en kan jij echt niet meer zonder?

Tot de volgende keer!

Groetjes,
Giovanna Jansen

Photo credits Photo 1: Julien Sister via LifeofPix 
Photo credits Photo 2: Pixabay 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.