bucketlist
Blog

7 dingen om deze week te doen

Zo tegen het einde van de winter merk je dat je wel een boost kan gebruiken. Je voelt je futloos, hebt het koud en zou het liefst een winterslaap gaan houden. Maar helaas zit dat er niet in. Het leven gaat door, verantwoordelijkheden, werk en gezin wachten op je. Graag zou je weer fit, vrolijk en energiek bezig zijn. Daarom 7 dingen om deze week te doen en de winter van je af te schudden. En het voorjaar fris tegemoet te gaan.
Je bureau opruimen

Als je thuiswerkt is het best een uitdaging om je werkplek opgeruimd te houden. Daarom is het goed om af en toe even flink de bezem er door te halen.

Stuur een kaartje

Misschien zit je al een hele tijd te denken aan die ene vriendin die je al zo’n tijd niet gesproken hebt. Of spreek je je oma die zo ver weg woont niet vaak. Tijd om diegene een lief kaartje te sturen!

Verwen jezelf

Ga naar de kapper of ga lekker shoppen. Of doe jezelf een bezoekje aan je de sauna of zonnebank cadeau. Met een verkwikkend lichaam krijg je ook een verkwikkende geest. Hierna kun je de hele wereld weer aan, dus laat die creativiteit maar stromen. Ga lekker aan de slag met schrijven of een andere creatieve uiting.

Haal de lente in huis

Kreeg jij ook zo de lente kriebels van het mooie weer de afgelopen week? Ik kreeg er helemaal zin in om de lente in huis te halen. Jij ook? Koop een leuke pot met bloembollen of een bos tulpen. Ook al is het nog geen lente, en misschien weer wat kouder deze week, jij hebt de lente dan wel al in huis!

Ga sporten

Trek je hardloopschoenen aan en ga lekker naar buiten. Juist als het koud is buiten zal het je een lekkere oppepper geven. Je huid gaat er van tintelen en je krijgt een gezonde blos op je gezicht. Bovendien krijg je er energie van.

Bucketlist

Maak een bucketlist met de dingen die je graag zou willen doen. Zowel grote dingen als kleine dingen. Een wereldreis maken? Je eerste roman schrijven? Een huis kopen? Gaan sporten? Zet het op je bucketlist en je heb iets om naar toe te werken.

Doen!

Doe één ding van je bucketlist! Ga concreet aan de slag. Als het iets is wat je nog niet meteen kunt doen, zoals een wereldreis maken, begin dan wel met de eerste stappen te zetten. Maak een reisplanning en een financieel plan. Is je doel een roman schrijven? Begin dan met in grote lijnen op te schrijven waar het over zal gaan. Wie zijn je personages? Waar speelt het zich af? Waar gaat het verhaal over? Wat wil je ermee vertellen?

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Tot gauw weer!

Groetjes,
Giovanna Jansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.