dingen om deze week te doen 9
Blog

7 dingen om deze week te doen #9

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 9

1. Geef jezelf prioriteit deze week

Vaak zijn er dingen, veel dingen, die ‘moeten’ en belangrijk lijken. Je rent de hele dag van hot naar her of werkt meer uren dan eigenlijk de bedoeling is. Alles lijkt prioriteit te hebben. Maar hoeveel prioriteit heb je zelf eigenlijk nog op je eigen agenda? Geef daarom jezelf eens prioriteit deze week. Plan tijd in voor jezelf, zeg wat vaker ‘nee’ als het te veel wordt en zorg voor extra ontspanning. Ga iets doen waar je weer van kan opladen of iets waar je al heel naar uitkijkt maar niet aan toekomt.

2. Zorg voor goede balans tussen werk en privé

Om te zorgen dat je lekker in je vel blijft zitten en voldoende energie hebt, is het belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen werk en privé. Daarbij maakt het eigenlijk niet uit of je werkt voor een baas of dat je zelfstandig ondernemer bent. Bij beide is het belangrijk om op te letten dat je niet alsmaar meer werkt dan de bedoeling is. Overwerken of extra werken op je vrije dag kan best een keertje voorkomen, maar moet geen regelmaat hebben. Geef grenzen aan en kader vrije tijd en rustmomenten in. (Zie ook het vorige punt.)

3. Geniet van de mooie dingen van de lente

Ook al is deze lente de koudste in iets van 100 jaar, het is wel echt lente. Dus trek er lekker op uit (indien nodig toch nog in die winterjas met sjaal) wandelend of fietsen en geniet van de heerlijke frisse lentegeuren en -kleuren. Maak er je rustmomentje van voor de nodige ontspanning.Ga bijvoorbeeld tussen het schrijven of het thuiswerken door even naar buiten om te genieten van de mooie dingen die de lente te bieden heeft. Werk je voor een baas, ga dan in je pauze naar buiten.

Geniet van de prachtige kleuren van de bloemen (heb je het koolzaad al in bloei gezien? Schitterend!) en de frisgroene bladeren aan de bomen. De vogeltjes die fluiten en kwetterend nestjes bouwen of zelfs al hun jongen voeren. En wat dacht je van het al erg lekker warme voorjaarszonnetje dat ervoor zorgt dat je je jas toch open kan doen. Een paar keer per dag een korte break voor een 15-minuten-wandeling of één keer per dag een lange ontspannende (sportieve) break buiten, zorgt er tevens voor dat je daarna weer verkwikt verder kunt met je werk of met schrijven.

dingen om deze week te doen 9

4. Doe iets waar je al heel lang tegen opziet

Dat kan van alles zijn: die brief of mail schrijven, dat project starten dat je al zo lang uitstelt, of verder gaan met het boek dat je zo graag wilt schrijven, maar waar je tegenop ziet.

5. Leestijd

Bij het jezelf prioriteit geven en voor extra ontspanning zorgen, past tijd om te lezen heel goed. Pak eens een boek waar je al een tijdje aan zit te denken, of dat je al meerdere keren bent tegengekomen. Misschien dat boek met die prachtige omslag. Of dat lekker luchtige verhaal waar je al veel positieve dingen over gelezen hebt. Of een boek dat je zal uitdagen en verder zal helpen als schrijver, blogger of ondernemer. Als het boek maar aansluit bij waar jij behoefte aan hebt deze week.

6. Loslaten

Laat los wat je niet kan veranderen of wat ooit gebeurd is (die dingen kan je ook niet meer veranderen). Vast blijven houden aan dingen die je niet kan veranderen geeft onrust en stress, maar zal nog steeds niets veranderen aan de situatie. Haal diep adem en laat los.

7. Onderhoud website of blog

Als je een website of blog hebt is het van tijd tot tijd nodig om wat ‘onderhoud’ te doen. Plug-ins bijwerken, artikelen updaten, links naar andere artikelen van jezelf of van andere websites checken, of misschien foto’s vervangen. Een mooi klusje voor deze week.

Zoek je inspiratie voor meer dingen? Kijk dan eens hier

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. zegt:

  Wat een fijn lijstje. Toevallig laatst net mijn blog aangepast en dat doet ook wel weer goed.

  1. Dat blogt gelijk fijner hè als het weer geupdate en bijgewerkt is?

 2. zegt:

  Leuk lijstje. Ik denk dat 2 altijd belangrijk is in alles; een goede balans vinden.

  1. Dankjewel. Zeker weten!

 3. zegt:

  Inspiratievol lijstje! En ja, je hebt eigenlijk wel gelijk. De koudste lente ooit (of zo lijkt het) maar eigenlijk toch de moeite om eens naar buiten te gaan en verder te kijken dan het slechte weer. Je hebt helemaal gelijk! Als je het goed kan timen, kan de zon ook al eens schijnen tussen de regenbuien door.

  1. Gelukkig lijkt de lente er eind van de week eindelijk aan te komen, maar tussen de buien door schijnt de zon nu zeker al heerlijk. En lekker warm ook al. 🙂

 4. zegt:

  Vooral nummer 1 is er een die ik meer zou moeten doen. En ook blog onderhoud…maar dat moet ik echt gaan inplannen, want dat is een hoop werk.

  1. Nummer 1 is er misschien wel eentje die we elke week wel minstens een keer op ons lijstje zouden moeten hebben staan, anders schiet het (wijzelf!) er te vaak bij in…
   Blogonderhoud is zeker veel werk! Ik zag er daardoor ook vaak tegenop en stelde het dan (te lang) uit. Tot ik ergens las (of hoorde in een webinar?) hoe belangrijk het voor je website is en dat als je het maandelijks inplant het minder werk is. Ik merk inderdaad dat het scheelt nu het ik het maandelijks in mijn planner zet om te doen. Dan is het minder werk per keer en je krijgt een ritme erin.

 5. Vorig jaar ben ik heel veel bezig geweest met het onderhoud van mijn blog en dan vooral met het SEO-proof maken van oude artikelen, want die waren op zijn zachtst gezegd een zooitje;-) WAT.EEN.WERK! Maar ik heb daardoor wel een stijging in de bezoekersaantallen gezien, dus het is zeker niet voor niets geweest.

  1. Wat goed dat jij vorig jaar de artikelen op je blog SEO-proof bent gaan maken! Dat is echt héél veel werk ja! Wel is het ergens ook weer leuk om te doen en ze te updaten met de kennis die je nu hebt. Door bij mij oude blogs aan te pakken zie ik wel weer hoeveel ik de afgelopen jaar geleerd heb over SEO, in het begin wist ik daar nog vrij weinig vanaf.

 6. zegt:

  Voor mij wordt het deze week denk ik vooral nummer één. Dank voor de reminder;).

  1. Heel goed! Het belangrijkste om te doen! 🙂

Reacties zijn gesloten.