dingen om deze week te doen 8
Blog

7 dingen om deze week te doen #8

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 8

1. Doelen stellen – lange termijn

Het is goed om doelen te stellen. Misschien heb je dat einde vorig jaar al gedaan voor dit jaar. Maar misschien heb je nog nooit opgeschreven welke doelen je zou willen halen. Een goed begin kan zijn om een aantal doelen op te schrijven waar je de rest van het jaar naartoe wilt werken. Waar wil je staan aan het einde van het jaar? Wat wil je geleerd hebben? Wat wil je bereikt hebben? Misschien een blog starten? Je eerste boek schrijven? Tien kilo afvallen of een marathon kunnen lopen?

2. Maak een kwartaalbalans op

Als je voor dit jaar wel al een doelenlijstje gemaakt had, is nu na het eerste kwartaal een goed moment zijn om tussentijds te evalueren. Zit je op het goede spoor? Zijn sommige doelen niet haalbaar gebleken en moet je bijstellen? Of heb je sommige doelen al sneller gehaald dan verwacht en is het een goed idee om nieuwe doelen op je lijstje erbij te zetten?

3. Doelen stellen – korte termijn

Het werkt ook goed om naast je grote doelen een lijstje met kleine doelen te maken. Bijvoorbeeld een week of maand doelenlijstje. Daar kun je dan bijvoorbeeld op zetten dat je doel die week of maand is een x-aantal woorden geschreven te hebben aan je boek, een x-aantal blogs geschreven te hebben, je werkplek opgeruimd te hebben, de foto’s van vorig jaar ingeplakt te hebben etc. Leestip voor een opgeruimde werkplek: Opgeruimd! Op het werkMarie Kondo & Scott Sonenshein.

4. Neem de tijd voor je administratie

Over opgeruimde (werk)plekken gesproken, misschien ben je zo iemand die altijd alle administratie (of het nou om werk- of privéadministratie gaat) meteen opruimt, maar misschien laat je het opstapelen totdat de stapel zo hoog is dat je niets meer terug kan vinden, of de stapel zelfs omvalt. Tijd om je administratie bij te werken dus.

dingen om deze week te doen 8

5. Tijd voor iets nieuws

Het is volop lente, de natuur is ontwaakt uit zijn winterslaap en druk met nieuwe dingen. Nieuwe blaadjes komen aan de bomen, bloemen schieten uit de grond en lammetjes en andere babydieren worden geboren. Dus kom uit je winterslaap, als je dat nog niet gedaan hebt, schudt het oude van je af en begin met nieuwe dingen.

6. Tijd voor creativiteit

Misschien ben je regelmatig creatief bezig, of misschien ben je net als ik, en schiet creatief zijn erbij in als je druk bent. Dan is het goed om deze week tijd vrij te maken om de creativiteit te laten stromen. Creativiteit helpt je ontspannen, het helpt je nieuwe ideeën te krijgen en om oplossingen te bedenken. Maar bovenal is het ook gewoon erg leuk om creatief bezig te zijn.

7. Sport

Ga deze week een keertje extra sporten, zo bereik je sneller je fitheids- of afvaldoel. Of als je nog niet aan sporten doet: begin er dan deze week mee!

Zoek je inspiratie voor meer dingen? Kijk dan eens hier

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

16 reacties

 1. Ik wilde zo graag naar de kapper en ze had gelukkig tijd iemand zei af. Voor de rest het normale een wandeling zou leuk zijn maar ik vind het fris.

  1. Wat fijn dat je onverwachts naar kapper kon. Ja, jammer hè, dat de lente toch ineens weer een winterslaap is gaan doen. 😉

 2. Yaika zegt:

  Ik zou echt meer moeten bewegen. Ik maak daar veel te weinig tijd voor vrij. Het is ook echt goed voor m’n mentale gezondheid. Bovendien vind ik het altijd super fijn om creatief bezig te zijn!

  1. Ja moet je zeker doen, het is zo goed om regelmatig te bewegen, zowel fysiek als mentaal inderdaad.

 3. Ha, ik dacht dat ik helemaal uit mijn winterslaap was, tot het opeens weer begon te sneeuwen;-)

  1. Nou echt hè! Ik zou nu ook bijna het liefst weer terug in winterslaap gaan, haha.

 4. zegt:

  Creatief bezig zijn staat zeker op de lijst deze week! Wat betreft punt 4: ik heb een bakje. Dat zit nu aardig vol… Inderdaad tijd om het weer eens netjes over de mapjes te gaan verdelen.

  1. Leuk dat creativiteit ook op jouw lijst voor deze week staat! Veel plezier alvast. Handig dat je de administratie-to-do in een bakje bewaard tot je eraan toekomt. Zo hou je het binnen de perken inderdaad.

 5. zegt:

  Wat een toffe ideeën. Creatief bezig zijn is zeker fijn, wil ik weer vaker gaan doen.

  1. Dankjewel. 🙂 Leuk dat je ook weer meer creatief bezig wilt zijn.

 6. zegt:

  Leuke ideeën om te doen! Vooral het creatief bezig zijn.

  1. Ja hè? En ook belangrijk om te doen! 🙂

 7. zegt:

  Het is zéker leuk om creatief bezig te zijn, en schept veel voldoening, wanneer je er tevreden over bent.

  1. Ja precies dat!

 8. zegt:

  Toevallig vorige week best een berg administratie weggewerkt. Heerlijk. En ik was blij dat er ineens een heleboel tegelijk binnen kwam stromen. Was ik er mooi in één keer vanaf.

  1. Heerlijk is dat hè als alle administratie weer weggewerkt is! Geeft rust en ruimte. Dat scheelt een hoop dat er veel tegelijk binnenkwam en je het in één moeite door kon wegwerken.

Reacties zijn gesloten.