dingen om deze week te doen 7
Blog

7 dingen om deze week te doen #7

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd of je onderneming te halen.


1. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak

Yes het is maart! De lentemaand is begonnen! We kunnen buiten al volop genieten van de voorjaarsbloeiers. En binnen wordt het weer tijd voor een voorjaarsschoonmaak.

2. Doe iets wat je al heel lang uitstelt

Dat kan van alles zijn: de diepvries ontdooien (note to self!), dat project starten waar je tegenop ziet, of verder gaan met dat boek wat je zo graag wilde schrijven, maar waarin je was blijven steken.

3. Leer iets nieuws

Leer een nieuwe schrijftechniek, hoe SEO werkt, of een nieuwe taal. Verdiep je in een nieuwe kooktechniek of hoe je iets technisch in elkaar zet. Daag jezelf uit door iets te doen wat je nog niet kan, maar waar je óf echt iets aan hebt óf wat je gewoon erg leuk vindt om te doen.

4. Schrijf een brief aan je toekomstige zelf

Schrijf deze week eens een brief aan je toekomstige zelf. Een brief aan jezelf schrijven voor over bijvoorbeeld, 2, 5, 10 of misschien wel 20 jaar, helpt je naar je leven nu te kijken. Maar het helpt je ook om je dromen en doelen voor de toekomst te concretiseren. Schrijf in je brief waar je nu staat, waar je de afgelopen jaar/jaren in bent gegroeid, en waar je de komende jaren in wilt groeien. Schrijf waar je hoopt te zijn over die 2, 5, 10 of 20 jaar. Stop de brief in een envelop, plak ‘m dicht en schrijf op de envelop wanneer je de brief mag openen. Bijvoorbeeld: ‘je naam’, openen in 2025, of: openen als ik 35 ben. Ruim de brief goed op zodat je hem niet elke dag ziet de komende zo veel jaar, maar ook weer niet zo goed dat je hem pas op je 80e vindt. Hoewel dat misschien juist ook wel weer leuk kan zijn. 😉

dingen om deze week te doen 7

5. Doe een challenge

Ook een leuke manier om iets nieuws uit te proberen, of om jezelf uit te dagen: een challenge volgen. Er zijn challenges in alle soorten en maten te vinden of zelf te bedenken. Een paar ideeën:

– 60 dagen elke dag schrijven challenge

– 52 weken elke week een foto maken challenge

– 30 dagen sport challenge

– 52 weken nieuwe recepten uitproberen challenge

– 30 dagen suikervrij challenge

– boek lees challenge

Etc. etc. etc.

6. Houd een dankbaarheidsdagboekje bij

Zeker nu we de derde maand van deze tweede lockdown in gaan en corona de wereld al bijna een jaar in zijn greep houdt, kan het soms best een uitdaging zijn om te zien dat er best ook mooie dingen zijn. Het zijn soms hele kleine dingen waar we al dankbaar voor kunnen zijn. Het zonnige weer, de voorjaarsbloeiers, de vogeltjes die fluiten, een lief berichtje… Door eens een tijdje een dankbaarheidsboekje bij te houden, zie je hoeveel mooie momentjes er toch zijn op een dag. Leg een notitieboekje op je nachtkastje en schrijf er elke avond voor het slapen gaan 5 dingen in waar je die dag dankbaar voor bent.

7. Doe even helemaal niets

Soms is het ook heerlijk om gewoon even helemaal niets te doen. Gewoon even de boel de boel laten en je ogen te sluiten. Of met een wazige blik staren naar de opkomende bloemetjes in je tuin. Lekker met de lente zonnestralen op je huid. Even niets doen en even niets moeten.

Ik ga deze week verder met ruimte maken en opruimen op mijn website. Na jaren honderden artikelen met foto’s geplaatst te hebben, begon de boel best vol te lopen. Nou zit ik zeker niet aan mijn datalimiet, maar te veel data maakt een website altijd trager. Hoogtijd om wat oudere artikelen en foto’s te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe. Want er zijn al weer heel wat nieuwe artikelen in de maak of staan al klaar om gepubliceerd te worden.

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

18 Reacties

 1. Ja, de voorjaarsschoonmaak! Daar heb ik eigenlijk ook wel zin in. Ik vind schoonmaken nooit erg. Ik heb altijd lekker een muziekje aanstaan en vind het ook leuk om tussen het schoonmaken door de boel hier weer een beetje te veranderen.

  1. Dat is een leuke bijkomstigheid bij schoonmaken inderdaad, dat je dan meteen de boel een beetje kan veranderen. En een muziekje erbij zorgt dat het zo ook weer gepiept is ja.

 2. zegt:

  Ja erg leuke ideeën. Zo’n brief aan mezelf doen ik ook eens in de zoveel tijd. Dan vergeet je het en krijg je plots een mail van je vroeger zelf. Zo leuk!

  1. Wat leuk dat je ook wel eens een brief aan jezelf stuurt!

 3. Yaika zegt:

  Wat een leuk artikel! Ik ben momenteel bezig met een cursus webdesign, dus ik ben volop aan het leren. Daarnaast vind ik de brief aan jezelf ook een heel leuk idee. Dit ga ik zeker een keer uitproberen.

  1. Wat goed dat je een cursus aan het volgen bent, zo leuk om wat niets te leren en zeker als je het ook toe kan passen daarna. En wat leuk dat je ook een keer een brief aan jezelf gaat schrijven!

 4. zegt:

  Ik heb net de envelop dichtgeplakt en de brief in een boek gestopt dat ik in december ga lezen. De brief is geadresseerd aan 31-december-2021-Mirjam. Ik wilde het niet te ver vooruitplannen, ik ken mezelf een beetje en weet dat ik dat nooit volhoud. Bedankt voor dit leuke idee, ik verveelde me vanmiddag een beetje en nu heb ik weer zin in van alles en nog wat!

  1. Super leuk dat je een brief aan jezelf bent gaan schrijven!! En zo leuk, met Didl postpapier! Was ik vroeger ook helemaal weg van. Slim dat je het niet te ver vooruit gepland hebt. Maar wel lang genoeg om weer even te vergeten wat je ook weer geschreven had. Leuk ook dat je Oudejaarsdag ervoor uitgekozen hebt!

 5. zegt:

  Wat een leuke ideeën, die brief aan mezelf lijkt me wel wat! En ook leuk hoe je die laatste tip er gewoon ook echt in stopt: even helemaal niets doen.
  Die van de voorjaarsschoonmaak ga ik even subtiel negeren, haha. Al is het wel heel hard nodig, eigenlijk.

  1. Dankjewel! Haha, ja heel subtiel nog even onderaan gestopt. Maar zo belangrijk, vooral wij vrouwen zijn er niet zo goed in om even helemaal niets te doen. Dus een kleine reminder af en toe is wel goed. 😉
   Gelijk heb je! Ik vind het hier ook nodig, maar kan mij er nog niet toe aan zetten. Ach, de week is nog niet om…

 6. zegt:

  Prachtige ideeen. Ik ga verder met mijn boek en wat dingen doen voor mijn website. Vervelen zal ik me zeker niet 🙂

  1. Dank je! Goeie dingen om mee verder te gaan!

 7. Ik hoop stiekem op lammetjesfoto’s. De voorjaarsschoonmaak stel ik onder het mom van het laatste punt even uit.

  1. Ja, altijd leuk, lammetjesfoto’s! Ik heb nog geen lammetjes gespot, maar dat zal denk ik niet lang meer duren. Haha, gelijk heb je! Ik heb hem onder het mom van te druk ook nog even uitgesteld. 😉

 8. zegt:

  Mooie ideeën, waarvan ik er een paar al uitvoer. Ik ga voor optie zeven deze week, want dat is nodig…

  1. De belangrijkste optie dan dus! Hopelijk heb je je verdiende rust kunnen pakken.

 9. zegt:

  Ik vind de brief aan mezelf een goed idee. Ik heb wel eens mails verstuurd aan mijn toekomstige zelf via FutureMe, maar dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan.

  1. Dat ken ik helemaal niet, FutureMe, wat leuk dat je dan ook mails naar je toekomstige zelf kan sturen.

Reacties zijn gesloten.