dingen om deze week te doen 5
Blog

7 dingen om deze week te doen #5

Voor een goed begin van de nieuwe week (en het nieuwe jaar), 7 dingen die je deze week kan doen. Met speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd of je onderneming te halen.


7 dingen om deze week te doen 5

1. Plan schrijftijd in

Voor de een zal deze week nog een rustige opstart van het jaar zijn, terwijl voor de ander in deze eerste week van 2021 het drukke werkleven weer begint. Misschien heb je kinderen, en omdat die nog niet naar school kunnen, vragen die meer tijd en aandacht. De kans is groot dat als je geen schrijftijd inplant, die tijd er ook niet komt. Terwijl je je nog zo had voorgenomen om meer te gaan schrijven dit jaar…

Maak dus van je voornemen een concreet plan en plan de tijd om te gaan schrijven in! Misschien werkt het voor jou het beste door wat eerder op te staan en meteen te gaan schrijven, of om ’s middags als de kinderen een filmpje mogen kijken die tijd te gebruiken om te schrijven. Maar misschien is de beste tijd voor jou om te schrijven wel direct na het avondeten, met het vooruitzicht dat je daarna ontspannen een filmpje of een serie mag kijken.

2. Doe iets nieuws

Het nieuwe jaar is een mooi moment om met iets nieuws te beginnen. Altijd al willen leren schilderen? Mozaïeken? Fotograferen? Volg een (online) cursus! Hou je van tekenen en creatief bezig zijn, begin dan een bullet journal. Of wat dacht je ervan om een blog te starten en je schrijfsels en leuke ideeën met anderen te delen? Denk je er al jaren over om een boek te gaan schrijven, maar schuif je dat alsmaar voor je uit? Nu is hét moment om met iets nieuws te beginnen!

3. Laat je inspireren

Voel je je misschien wat inspiratieloos zo in het natte en koude nieuwe jaar? Weet je niet zo goed wat je zou willen? Laat je dan inspireren door mooie muziek, door blogs van anderen of door inspirerende boeken te lezen.

4. Wees een inspiratie voor anderen

Bedenk als je iets wilt gaan doen en dat misschien best spannend vindt, dat jij er een inspiratie voor anderen mee kan zijn. Inspireer anderen met je blog, doe (op afstand) iets voor je buren, wees een inspiratie om bijvoorbeeld ook te recyclen, of inspireer anderen met je verhalen om ook te gaan schrijven. Je kunt met meer dingen een inspiratie voor anderen zijn dan je denkt!

5. Stuur een kaartje

Misschien zit je al een hele tijd te denken aan die ene vriendin die je al zo’n tijd niet hebt kunnen zien. Of aan oma bij wie je nu niet langs kunt gaan. Tijd om ze een lief kaartje te sturen!

dingen om deze week te doen 5

6. Ga sporten

Trek je hardloopschoenen aan en ga lekker naar buiten. Juist als het koud is buiten zal het je een lekkere oppepper geven. Je huid gaat er van tintelen en je krijgt een gezonde blos op je gezicht. Bovendien krijg je er energie van. Of spring ook lekker op de fiets en verken nieuwe gebieden die lopend te ver zijn om te doorkruisen. Sporten kan je helpen om je hoofd leeg te maken of om juist nieuwe ideeën te krijgen.

7. Thuis uit eten

Laat eten thuis bezorgen of kook een heerlijke luxe, restaurantwaardige maaltijd. Of geniet van een heerlijke maaltijd met je beste vriendin, veilig op afstand. Doe bijvoorbeeld een online eet-date met een vriendin die ook alleen eet deze week. Kook allebei hetzelfde gerecht en spreek op een bepaalde tijd af om via Zoom, skype, of wat voor vorm van videobellen dan ook, samen te gaan eten. Of doe ook het koken al gezellig samen via het videobellen.

Ik heb met kerst een Black bullet journal gekregen, en wil daar deze week voor het eerst mee aan de slag gaan. Ook al ‘bulletjournal’ ik al jaren in een gewone bullet journal, het werken met een zwarte is toch wel wat anders denk ik. Verder wil ik mijn schrijftijd prioriteit geven deze week.

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. angela zegt:

  Leuke tips,
  Ik moet ook nodig weer eens een kaartje schrijven. Laat ik dat maar eens gaan doen 🙂

  Liefs,

  Angela

  1. Dankjewel. Leuk dat je een kaartje naar iemand gaat sturen!

 2. Sneeuwfoto’s maken met ondergaande zon. Alleen het weer moet nog meewerken. E als dat niet werkt dan m’n boek uitlezen;)

  1. Oe dat is wel een ultiem mooi moment om foto’s van te maken ja! Voorlopig zit het er nog niet in geloof ik, maar gelukkig heb je een plan B. 😉

 3. zegt:

  Leuke tips! Iets nieuws proberen vind ik wel een mooie uitdaging voor mezelf deze week.

  1. Leuk! Ik ben benieuwd wat het geworden is en of het ook een mooie uitdaging was.

 4. zegt:

  Wat een leuke ideeen. Schrijftijd heb ik zeker ingepland en sporten doe ik niet zoveel, maar ik wandel wel elke dag.

  1. Wat goed dat je schrijftijd ingepland hebt voor je boek! En goed zeg dat je elke dag wandelt!

 5. Ik ben ook weer heerlijk aan het sporten! En gelukkig heb ik momenteel best wel veel inspiratie om blogs te schrijven, dat is ook wel eens anders, moet ik zeggen;-) Ik vind het ook altijd zo leuk om berichtjes van lezers te ontvangen dat je ze hebt kunnen inspireren met een bepaald artikel. Dat geeft me toch altijd een blij en trots gevoel.

  1. Heerlijk! En fijn dat je weer volop bloginspiratie hebt! Ja, die feedback is heel fijn en helpt ook om te weten welke blogs het meest aanspreken en welke onderwerpen het meest actueel zijn.

 6. zegt:

  Ik ga niet sporten, maar heb wel braaf schrijftijd ingepland 😉 Goede deal, toch?

  1. Hele goede deal! 😉

Reacties zijn gesloten.