dingen om deze week te doen 2
Blog

7 dingen om deze week te doen #3

Voor een goed begin van de nieuwe week (en een mooie aftrap van de nieuwe maand), 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd of je onderneming te halen.


1. Denk in mogelijkheden

We hebben de neiging om te denken in onmogelijkheden. Dit kan niet want… Ik zou wel willen, maar dat gaat niet omdat… Maar wat als je nou eens denkt in mogelijkheden in plaats van in onmogelijkheden? Misschien kan dit nu niet, maar kijk naar wat dan wel kan. Kijken naar wat niet kan, moeilijk of zelfs onmogelijk lijkt, werkt verlammend. Dat alleen al is een reden om te kijken naar wat er wél mogelijk is. Dat werkt ontspannend en positief, en dat alleen al geeft ruimte voor creativiteit en mogelijkheden.

2. Daag jezelf uit

Het is goed om jezelf van tijd tot tijd uit te dagen en iets te doen wat best een flinke klus is. Ga eindelijk je website maken/uitbreiden/vernieuwen. Begin met het schrijven van je boek. Ga je inschrijven bij de Kamer van Koophandel als je al heel lang twijfelt of je ondernemer wilt worden.

Mijn uitdaging deze maand is mee te doen aan NaNoWriMo, oftewel The National Novel Writing Month, wat allang niet meer alleen nationaal is, maar ondertussen wereldwijd enthousiaste deelnemers kent. De grote uitdaging is om te proberen het algemene NaNo doel te halen: 50.000 woorden in één maand (november) te schrijven. Dat klinkt heel veel (en dat is het zeker ook) maar door het doel te verkleinen naar een dagdoel (in dit geval 1667 woorden per dag) is het wel haalbaar. Hoop ik. Oeps. Misschien toch wel een grote uitdaging, haha. We gaan het zien of ik het haal. Maar ik daag mijzelf in ieder geval goed uit en ik heb er een mooi doel voor: mijn schrijfboek (waar ik onlangs aan begonnen ben) helemaal geschreven te krijgen deze maand, zodat ik hem volgende maand kan herschrijven en hij hopelijk begin volgend jaar in de winkels ligt.

dingen om deze week te doen 2

3. Vraag hulp als het niet lukt

Je kan misschien een hoop, maar niet alles. Er zullen dingen zijn waar jij echt super goed in bent, maar er zullen ook dingen zijn die je niet of niet zo goed kan. Zo heb ik helemaal zelf in de afgelopen jaren mijn website gebouwd (ik kan op dat gebied dus best een hoop) maar om mijn cursus(sen) erop te kunnen zetten had ik hulp nodig van iemand wiens vakgebied het is. Zonder zijn hulp was ik wellicht nog een jaar zelf aan het ploeteren geweest om het erop te krijgen. Dus durf hulp in te schakelen voor de dingen die jij niet kan of waarbij jij wel een steuntje in de goede richting kan gebruiken. Het scheelt je zo veel tijd, energie en frustratie. Schakel die boekhouder, webdesigner, fotograaf voor een shoot, een ondernemerscoach of schrijfcoach in. Je hoeft het niet allemaal zelf te kunnen.

4. Houd moed!

Misschien heb je minder werk door de coronacrisis of ben je zelfs je baan kwijtgeraakt. Of misschien heb je die zekerheid nog wel, maar voel je je toch erg ontmoedigd en onzeker over de toekomst door alle negatieve (economische) berichten nu. Dan is dit voor jou: houd moed! Laat je hoofd niet hangen. Door moed te houden en positief te blijven zal je kansen zien die je niet ziet als je je hoofd laat hangen. (Dan zie je namelijk alleen maar de stoeptegels. 😉) Kijk uit naar nieuwe kansen, naar manieren om je werk uit te breiden, je om te scholen of om eindelijk die droom na te jagen. Want juist in deze onzekere tijd: If not now, than when?

5. Tijd voor ontwikkeling

Blijf jij ook veilig in het kringetje van vertrouwde dingen die je doet? Dingen die je kent en waarvan je weet wat je eraan hebt. Tijd voor verandering. Voor iets nieuws. Tijd voor ontwikkeling! Zeker deze rare, onzekere tijd door het coronavirus is een geschikt moment om je verder te ontwikkelen. Doe een (online) cursus, volg webinars of lees boeken die je helpen je verder te ontwikkelen.

dingen om deze week te doen 2

6. Think big

Zo ben ik net begonnen in het boek The Big Leap, take life to the next level. Ook al ben ik nog maar in de introductie bezig, ik voel mij nu al geïnspireerd om verder te denken en groter te dromen. Dus wil ik jou die inspiratie graag ook meegeven deze week. Denk groot en verleg het iets nieuws doen naar jezelf echt flink uit te dagen (zie ook punt 2). Denk aan iets wat eigenlijk te groot of te ver van je bed lijkt om te gaan doen. Stop met je klein te voelen en waag de sprong! Wat heb je te verliezen? Je denk misschien: heel veel. Maar is dat wel echt zo? Verlies je niet meer door in je veilige comfort zone te blijven en de sprong niet te wagen?

7. Geniet!

Vergeet niet in de drukte van alledag om ook te genieten! Van je werk, je familie of gezin, van een behaald succes, een kleine overwinning, een onverwacht gesprek, een lief berichtje, van het schrijven van je boek (ook al weet je nu nog niet wanneer het af zal zijn), van de zon die schijnt en van het leven op zich. Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen.

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. Ik wil deze week zeker een kleine blogmarathon gaan doen. Ik heb voor behoorlijk wat recepten al de foto’s klaar en de recepten compleet, maar nu moet ik er nog artikelen van maken die klaar zijn om te publiceren.
  Audrey blogde over…De resultaten van mijn blog-enquêteMy Profile

  1. Wat leuk, een blogmarathon! Ik ben benieuwd hoeveel blogs je wilde schrijven deze week en hoeveel je er geschreven hebt. En ik ben heel benieuwd naar je nieuwe recepten.
   Giovanna Jansen blogde over…7 tips om te zorgen dat je je als schrijver niet eenzaam voeltMy Profile

 2. Zeven mooie dingen! Ik heb mezelf in ieder geval deze week al uitgedaagd. Genieten staat ook hoog op de lijst;).
  Naomi blogde over…Bevrijd!My Profile

  1. Wat goed! Ik heb die blog van je nog niet gelezen, ga ik zo doen. Ben heel benieuwd!
   Giovanna Jansen blogde over…7 tips om te zorgen dat je je als schrijver niet eenzaam voeltMy Profile

 3. Ik heb momenteel twee weken vakantie. Eigenlijk best onverwachts, iets met heel veel vakantie-uren en de vraag of ik die op wilde nemen. Nou, geen probleem;-) Ik was er eigenlijk ook wel aan toe. Dus het laatste puntje uit jouw lijst ben ik in ieder geval aan het doen!
  bychristiana blogde over…Wat is nu een echt goede lippenbalsem? (+ ingredienten om op te letten!)My Profile

  1. Wat heerlijk zo’n onverwachte vakantie! Geniet ervan!!
   Giovanna Jansen blogde over…Oktober 2020 | een overzichtMy Profile

 4. Ik wil heel graag gaan wandelen, vandaag was het heel erg druk en zijn we doorgereden.

  1. Wat jammer dat het te druk was, maar heel verstandig dat jullie zijn doorgereden. Hopelijk vind je later deze week wel nog een rustig moment/rustige plek om te wandelen.
   Giovanna Jansen blogde over…Boekrecensie Ongetemd levenMy Profile

 5. Mooi artikel! En 7 is ook zeker belangrijk, wat ik ook dagelijks probeer te doen

  1. Dankjewel! Eigenlijk heel klein en simpel, maar zo belangrijk. 🙂
   Giovanna Jansen blogde over…7 dingen om deze week te doen #2My Profile

 6. Om hulp vragen kan inderdaad soms best lastig zijn, goed dat je het toch gedaan hebt!
  Heel veel schrijfplezier deze maand.

  1. Zeker! Dankjewel!
   Giovanna Jansen blogde over…7 tips om te zorgen dat je je als schrijver niet eenzaam voeltMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.