dingen om deze week te doen #29
Blog

7 dingen om deze week te doen #29

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen om deze week te doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen #29

1. Website: oude blogposts opruimen

Als je net als ik je website al jaren hebt en er regelmatig blogposts en artikelen op plaatst (met de nodige foto’s erbij), dan krijg je op een gegeven moment dat je website aardig vol begint te lopen. Ik stond daar lange tijd eigenlijk niet eens zo bij stil, vooral ook omdat je blogposts en artikelen automatisch netjes op verschillende pagina’s staan. Anders dan met een kamer in je huis dat overvol raakt en uit zijn voegen begint te barsten als je maar nieuwe dingen erbij neemt.

Om die reden ben ik begonnen met oude blogposts die niet relevant meer zijn te verwijderen. Zoals bijvoorbeeld de maandoverzichten van vier jaar geleden (zo lang geleden alweer ben ik ermee begonnen!). Leuk natuurlijk, maar ze worden niet meer gelezen – of zelden – maar kosten wel schijfruimte. Ik denk dat ik ze allemaal ga opruimen tot maximaal een jaar terug. Maar ook andere berichten kunnen eraf, om zo weer ruimte te maken voor nieuwe. Wellicht geldt dat voor jouw website ook, en kun je schijfruimte en werkgeheugen winnen door eens goed op te ruimen.

2. Richt je op wat jij echt belangrijk vindt

De tijd vliegt, vind je ook niet? We zitten alweer in de tweede maand van het nieuwe jaar. Misschien had je begin allerlei plannen voor het nieuwe jaar en is de moed je nu al een beetje in de schoenen gezakt: de hele maand januari heb je niet gedaan wat je echt graag wilde doen. Tijd om daar deze week tijd voor te maken. Richt je daarom de komende dagen op je plannen en wat je echt graag wilt. Of het nou gaat om het schrijven van je boek, een opleiding volgen, je werk of je onderneming: ga er deze week vol voor!

3. Kom in beweging

Voordeel nu van dat het niet erg koud is voor de tijd van het jaar, is dat je er makkelijk op uit kan trekken. Ik hoef je vast niet uit te leggen hoe belangrijk en hoe goed bewegen voor je is. Dat ga ik dan dus ook niet doen. Maar wel wil ik je die gentle reminder geven om deze week lekker in beweging te komen. Dat hoeft niet op de sportschool te zijn als je daar niet van houdt. Er is zoveel wat je kan doen en waarmee je toch lekker die bloedsomloop in beweging brengt en je spieren soepel houdt (o, zeg ik je toch nog waar het goed voor is). Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen, dansen of paardrijden. Extra winst heb je als je op de fiets naar het zwembad, de dansschool of de manege gaat. Maar ook wandelen en in het park sneeuwklokjes, krokussen of narcissen spotten is leuk én gezond.

dingen om deze week te doen #29

4. Sta ook even stil

Niet per se als je net bewust aan het bewegen bent, dan lekker door blijven gaan. Maar wel in algemeenheid. Neem wat vaker even een rustmomentje. Even niets hoeven. Een uurtje of een dagdeel voor jezelf. Niet hoeven zorgen, regelen, zelfs niet hoeven schrijven of lezen. En nee dan ook niet van jezelf nog die laatste paar afleveringen van die ene serie ‘moeten’ kijken. Maar gewoon even helemaal niets. Lekker naar de wolken staren vanaf een luie stoel in je tuin of op je balkon (mag met jas aan als het toch wat fris is). Of ga heerlijk in bad liggen dobberen. Met een lavendel badschuim bijvoorbeeld, voor het ultieme ontspannen-gevoel.

5. Werk de achterstand weg

Iedereen heeft wel iets waar hij of zij mee achterloopt. (Indien niet, dan gewoon hup naar de volgende tip!) Een goed plan om deze week die achterstand weg te werken. Of het nou gaat om je administratie, het schoonmaken van je huis, het wegwerken van (weken) schone was, het schrijven van een paar hoofdstukken aan je boek of het inplakken van je (vakantie)foto’s. Ga er deze week echt even voor zitten. (Zijn er trouwens nog mensen die foto’s af laten drukken en inplakken? Of maakt iedereen tegenwoordig digitale fotoalbums?)

6. Vakantieplannen? Vakantie plannen! (Yep, de tweede spreek je uit met een e)

Zoals ik al zei bij tip 1, de tijd vliegt. Voor je het weet is het weer zomer. De tijd dat je last minute of op de bonnefooi ergens naar toe op vakantie kan gaan lijkt toch echt voorbij. Vanaf dat we weer op vakantie mochten in en na de afgelopen jaren van lockdowns en coronamaatregelen, lijkt iedereen steeds vaker op vakantie te gaan. En dat kan ik goed begrijpen. Hebben wij ook gedaan de afgelopen twee jaar. Wat vaker een weekendje weg en je vakantie spreiden over meerdere weekenden en weken in het jaar. Life’s to short to not go on vacation, of zoiets. Maar dat betekent wel dat je het eerder moet plannen en op tijd moet boeken. Hebben wij ook gedaan en over een paar maandjes gaan we weer eens heerlijk naar Zuid Frankrijk.

7. Deel wat liefde uit

Februari staat vaak in het teken van liefde vanwege Valentijnsdag. Leuk natuurlijk als je een geliefde hebt en samen romantische dingen kan ondernemen. Of de stoute schoenen aan wilt trekken om diegene op wie je heimelijk een oogje hebt een liefdesbrief te schrijven. Maar voor wie alleen is, is dat vaak helemaal niet leuk. Zeker niet als diegene al jaren alleen is en de liefde (bijna) op heeft gegeven, of als diegene een liefde heeft verloren. Kijk daarom niet alleen deze week, maar de hele maand hoe je liefde uit kan delen.

En nee, daarmee bedoel ik niet dat je verkering met iedereen moet nemen. Maar liefde te geven door oprechte aandacht en interesse te schenken. Wat vaker een knuffel uit te delen. Iets lekkers te bakken. Of door met die eenzame tante of oma wat vaker op te trekken. Dat is niet alleen een goed idee om iemand mee te helpen die zich alleen voelt, maar juist ook als je jezelf alleen voelt. Juist als je het gevoel hebt geen liefde te ontvangen, is het goed om die wel te geven. Liefde zit in alles, maar vooral in de kleine dingen die je voor een ander kan doen.

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

  1. Nummer 7 vind ik wel heel erg mooi!

  2. Zin in? REMIGREREN! Ik hou 51 weken van Brabant maar nu even niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.