dingen om deze week te doen 28
Blog

7 dingen om deze week te doen #28

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen om deze week te doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 28

1. Hulp bieden

Kijk deze week eens of je iets voor iemand kan betekenen. Een boodschapje doen, helpen met een formulier invullen voor iemand die dat zelf niet goed (meer) kan of de hond uitlaten voor iemand die slecht te been is, of juist de hele dag werken is.

2. Maak een fotoalbum

Zo tegen het einde van het jaar is een mooi moment om een fotoalbum te maken met je mooiste, leukste en bijzonderste foto’s van het afgelopen jaar. (Bij mij is vorig jaar erbij ingeschoten, dus ik ga er twee maken dit jaar…)

3. Opruim & schoonmaak tijd

Voor je het weet is het weer de decembermaand en versieren we ons huis weer volop met een kerstboom en kerstversieringen. Mooi moment om deze week en komende week eens goed op te ruimen en overal op en onder schoon te maken, voor alles vol staat en we er geen zin in hebben zo rond de feestdagen.

dingen om deze week te doen 28

4. Herfsttijd = wandeltijd

Goed, als het niet regent natuurlijk. Maar tussen de buien door is november een mooie tijd om erop uit te trekken. Ga bijvoorbeeld nieuwe wandelroutes ontdekken. Alleen, met de hond of samen met je partner, broer of zus, ouder(s), een vriend(in) of iemand die wel een wandelingetje kan gebruiken (zie ook punt 1).

5. Nieuw recept

Probeer eens een nieuw recept uit deze week. Wij hebben onlangs een airfryer aangeschaft en ik heb er al een paar simpele dingen in gemaakt, maar nu wordt het tijd voor een serieus, nieuw, recept. Gisteren een boek met airfryerrecepten van de bibliotheek geleend, dus ik ga zeker wat nieuwe recepten uitproberen binnenkort. Maar een nieuw recept uitproberen hoeft natuurlijk niet met de airfryer (mag wel hoor, als je een lekker recept hebt, let me know!). Bak eens een heerlijke herfstcake, probeer eens een nieuw recept voor een stevige herfstsoep, maak een heerlijke ovenschotel of bak een brood.

6. Plan je vakantie in

Voor je het weet is het januari en voor je het weet is het weer zomer (oké, misschien niet zó snel). Tijdens de natte en koude herfstdagen kan het best fijn zijn om alvast na te denken over je volgende vakantie. Kijken waar jullie graag naartoe zouden willen en in welke tijd van het jaar dat het gunstigst is. Misschien wil je wel nog naar de zon in februari, of wil je juist deze winter op wintersport, of wil je tegen de zomer op vakantie naar het zuiden. Plan dan alvast je vakantiedagen voor komend jaar in.

7. Schrijf een boek

Misschien is dat iets waarvan je al jaren denkt: dat wil ik wel maar… kan ik niet/durf ik niet/ik weet niet hoe. Deze website staat vol met blogposts, hulp en informatie over het schrijven van een boek, dus ik weet niet hoe kun je daarmee wegstrepen. Kan ik niet ook als je eenmaal gaat beginnen en leert hoe je het doet, wedden dat je het dan wel kan! En voor durf ik niet is dit jouw duwtje in de goede richting! Ga ervoor!

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

  1. Ik lees je blog nu pas, maar toch heb ik tip nummer 4 toegepast deze week. En hulp bieden, dat heb ik ook zeker gedaan. 🙂

    1. Heerlijk dat je ook een herfstwandeling hebt gemaakt deze week. En wat fijn dat je hulp kon bieden aan iemand. Daar was diegene vast heel blij mee.

  2. Hm, er is bij mij wat tijd vrijgekomen en ik dacht vorige week: misschien moet ik die tijd gaan gebruiken om te schrijven. Nu lees ik dit en eh…moet ik het dan toch echt gaan doen?;)

    1. Hmm, dat denk ik wel ja. 😉 Geen excuus, niet uitstellen, maar gewoon gaan doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.