dingen om deze week te doen 26
Blog

7 dingen om deze week te doen #26

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen om deze week te doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 26

1. Hak de knoop door

Zit je al een hele tijd over iets te twijfelen? Dan wordt het tijd om de knoop door te hakken. Langer wikken en wegen maakt het alleen maar zwaarder en energievretender in plaats van makkelijker. Zet eventueel nog even alle voors en tegens op papier, maar hak dan deze week echt de knoop door.

2. Elimineer energievreters

Naast twijfel zijn er misschien andere energievreters in je leven. Tijd om daar mee af te rekenen. Dat kunnen soms klusjes zijn waarvan je denkt dat ze belangrijk en nodig zijn, maar die je niets opleveren en alleen energie kosten. Maar ook kunnen het vriendschappen zijn die alleen maar je energie opzuigen. Het kan best moeilijk zijn om energievreters te elimineren, zeker als het gaat om het verbreken van een jarenlange, maar ongezonde vriendschap. Weet dat je na het elimineren van een energievreter je veel beter – en energieker! – zult voelen.

3. Tijd voor binnen-klusjes

De komende dagen is de verwachting dat het nog storm- en regenachtig zomerweer is. Mooi moment voor binnen-klusjes. Zoals de schuur opruimen, je kledingkast uitmesten, keukenkastjes schoonmaken of je kerstversiering uitzoeken (als het kerst is kun je nooit wat wegdoen, maar je weet dat je de helft toch niet gebruikt).

4. Nieuw jasje

Als je dan toch je keukenkastjes aan het opruimen en schoonmaken bent, is dat een mooi moment om je voorraadpotten in een nieuw jasje te steken. Heb je nu alle pasta’s en rijst in verschillende, oude bakjes of in de, half kapotte, zakjes? Koop dan eens allemaal nieuwe, bij elkaar horende, voorraadpotten in verschillende maten. Met een mooi etiketje schrijf je erop welke pasta in de pot zit en wat de kooktijd van de pasta is. Maar ook je kruiden in allemaal dezelfde potjes hebben staat superleuk in je keukenkastje of kruidenrek. Potjes koop je bijvoorbeeld bij Ikea, Xenos of Dille & Kamille (#nospon).

5. Schrijftijd in je vakantie

Je hebt het vast wel gelezen in de vorige nieuwsbrief (ontvang je die nog niet, klik dan hier), maar schrijven tijdens je vakantie heeft vele voordelen. Je blijft in het schrijfritme, hebt (schrijf)tijd voor jezelf, hebt er sowieso meer tijd voor dan in je dagelijkse leven. Weet je even niet waarover je kan schrijven of wil je aan iets anders schrijven dan je verhaal of je blogposts? Dan zijn de leuke, korte schrijfoefeningen uit de nieuwsbrief ideaal!

dingen om deze week te doen 26

6. Trek eropuit

Ook al is het deze zomer best herfstig (er komen vast nog zomerse dagen aan!), het is altijd goed weer om eropuit te trekken. De wandelschoenen aan en een stevige strandwandeling maken. Of ga paddenstoelen spotten in het bos. Ja, echt. Ik heb er al meerdere gespot de afgelopen week (zie foto hierboven). Meestal zie je ze pas eind augustus, begin september, maar veel regen geeft ze de kans al eerder hun leuke kopjes boven de grond te steken.

7. Shop nieuwe schrijfspullen

Deze tijd van het jaar is ideaal om nieuwe schrijfspullen of kantoorartikelen (voor de thuiswerker of zelfstandig ondernemer) te shoppen. Veel winkels hebben een ‘schoolcampus’ vol met mooie schriftjes, notitieboekjes, pennen, markeerstiften, (school)agenda’s, multomappen, ordners en veel meer.

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

6 Reacties

  1. Haha nr. 4: heer-lijk; ik ben ook zo’n friemel die alles in potjes wil doen, voor mij geen lelijke halflege zakken en pakjes in de kast.

  2. Ik ga vooral thuis werken en wanneer het zonnetje doorkomt, genieten op het balkon met een leuk blaadje.

  3. Vandaag ben ik toevallig naar het strand geweest. Ik heb lekker uit kunnen waaien, haha!

  4. Oeh, nu krijg ik zin om nieuwe schrijfspullen te kopen. Altijd leuk:).
    Ik ga deze week genieten van de laatste dagen zonder moetjes. Veel kleuren en lezen.

  5. Ik ga vijf boeken in deze vakantie lezen, lekker schrijven op mijn blok, nieuwe herinneringen maken, nieuwe dingen ontdekken, me-time creëren, genieten, lekker eten, van alles en nog wat!

  6. Jij hoeft je dus niet re vervelen, ik heb geen plannen, maar vermaak mij wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.