dingen om deze week te doen 25
Blog

7 dingen om deze week te doen #25

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen om deze week te doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 25

1. Stop and smell the flowers

Wat is een beter moment om dat te doen, dan midden in het voorjaar? Overal staat de natuur vol in bloei. Maar ook figuurlijk, zoals deze uitdrukking eigenlijk bedoeld is, goed toe te passen. Even stil staan in het drukke dagelijkse leven, diep in ademen – en weer uit – en genieten van al het moois om je heen. Dat zie je alleen als je even stopt met rennen.

2. Vakantieplannen maken

Rust nemen doe je natuurlijk ook met vakantie nemen. Nog even en dan is het alweer zomervakantie. Of misschien ga je vóór de zomer, of net als ik juist erna. Hoe dan ook, als je nog geen plannen gemaakt hebt, is deze week een goed moment om dat wel te doen. Want hoe heerlijk is het vooruitzicht van een vakantie? De voorpret is bijna net zo fijn als de vakantie zelf.

3. Voor-balans opmaken

Over ruim een maand zit de eerste helft van 2023 er weer op. Het kan dan fijn zijn om even een kleine balans op te maken. Hoe gaat het met je gestelde doelen? Hoe lopen je plannen? Houd je nog koers, of is het nodig om bij te sturen? Ook als je geen ondernemer bent kan het goed zijn om je doelen er weer even bij te pakken. Als je een boek wilde schrijven dit jaar is het goed om te kijken hoe het ervoor staat en hoe ver je bent. Zo kun je zorgen dat je voor de zomer en voor je vakantie gedaan hebt wat je in de eerste helft van het jaar wilde doen.

dingen om deze week te doen 25

4. Tijd voor schrijven

Zo kan het zijn dat je tot de ontdekking bent gekomen dat schrijftijd er wat bij ingeschoten is de afgelopen weken (maanden). Of dat je minder geschreven hebt dan je van plan was. Tijd om weer bewust schrijftijd in te plannen vanaf deze week. En misschien zelfs wel wat extra schrijftijd nu je je doel weer scherp voor ogen hebt.

5. Schrijfroutine

Misschien heb je al een schrijfroutine die staat als een huis, maar misschien is je routine versloft. Of heb je nog niet eerder nagedacht over de voordelen van een schrijfroutine. Dan is deze week een mooi moment om je schrijfroutine te gaan bouwen of weer op te pakken. Een routine zorgt dat wat je wilt doen (schrijven in dit geval) een gewoonte wordt. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het gaat. Ook past schrijven als je er een routine van gemaakt hebt beter in je weekschema. Zo schrijf je toch dat aantal hoofdstukken of die blogposts in de maand zoals je van plan was.

6. Stop met twijfelen en maak een keuze

Als er iets is waar je al lang over twijfelt, waarover je blijft wikken en wegen, dan is deze week misschien wel het moment om knopen door te hakken. En dus een keuze te maken. Misschien niet makkelijk, maar dat is blijven wikken en wegen ook niet.

7. Sluit de week goed af

Organiseer om verfrist het weekend in te gaan aan het einde van de week een me-time avondje. Kies voor een ontspannen yogasessie. Ga uitgebreid douchen of in bad. Lak je nagels in een frisse lentekleur. Kijk je favoriete film of serie, of duik vroeg je bed in met een goed boek.

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

  1. Van de bloemen heb ik alvast genoten, voor de rest net even te weinig tijd voor schrijven.

    1. Het belangrijkste heb je dan alvast gedaan! 🙂

  2. zegt:

    Punt zes is voor mij geloof ik. Ik zit op zo’n punt dat ik aan het twijfelen ben over van alles en nog wat. Tijd om knopen door te hakken.

    1. Een keuze maken kan soms zo lastig zijn. En vaak hoe langer we wachten en twijfelen, hoe moeilijker het wordt. Succes! Ik hoop dat het gelukt is wat knopen door te hakken. Dat geeft zo veel rust en ruimte voor andere dingen. 🙂

Reacties zijn gesloten.