dingen om deze week te doen 24
Blog

7 dingen om deze week te doen #24

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 24

1. Geniet van het voorjaar

Of de zon nou schijnt of niet, trek er deze week eens wat vaker op uit om van het voorjaar te genieten. Zeker, een zonnetje erbij maakt alles mooier. Maar vind je de lente niet ook een prachtig seizoen? Met overal voorjaarsbloeiers. Knoppen, bloesem en nieuwe blaadjes aan de bomen. Lammetjes in de wei. Gezinsuitbreiding bij gans en eend. En vogels die naar hartenlust zingen en nesten bouwen om volgende maand in mei een ei te leggen.

2. Voorjaarsschoonmaak

Heb je ook last van lentekriebels? Ik wel! Ik ben helemaal klaar voor heerlijk lenteweer. Gelukkig hebben we al best wat mooie, zonnige dagen gehad sinds het lente is, en de temperatuur is soms al zo lekker dat je ‘met zonder jas’ naar buiten kan. Goed moment dus ook om een frisse voorjaarswind door je huis, schrijf- en/of werkplek te laten waaien. Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

dingen om deze week te doen 24

3. Opgeruimd staat netjes

Wanneer je dan toch bezig bent met dingen op te tillen om eronder schoon te maken, kun je net zo goed gelijk opruimen. Kijk wat op welke plek in je huis hoort te staan. Gooi weg wat stuk of oud is. En breng/geef weg wat jij niet meer nodig hebt, maar een ander wellicht nog goed kan gebruiken.

4. Tijd voor jezelf

Vind je het lastig om tijd voor jezelf te vinden in je drukke leven? Zou je best meer willen bewegen? En eigenlijk ook wat meer bewuster in het nu willen leven? Doe een wandelmeditatie. Er zijn veel apps en ook podcasts die hier goede meditaties voor bieden. Wil je zorgen dat je dit regelmatig blijft doen? Maak het dan onderdeel van je ochtendroutine.

5. Schrijfroutine

Als je een boek wilt schrijven of vaker wilt bloggen, is ook hierbij een routine hebben zeer praktisch. Door met regelmaat te schrijven, liefst elke dag, al is het maar een half uur, wordt het routine. Alles waarbij je een routine hebt gaat makkelijker en kost je veel minder moeite dan wanneer je die niet hebt.

dingen om deze week te doen 24

6. Tijd voor een ander

Naast bewust tijd voor jezelf te nemen deze week, is het ook goed om deze week even bewust tijd voor een ander te nemen. Koop een mooi (voorjaars) bloemetje voor iemand die het hard kan gebruiken. Stuur een lief kaartje naar iemand die je een tijdje niet hebt gesproken. Of stuur een appje om te weten dat je aan diegene denkt.

7. Laat de lente je inspireren

Je kunt op zo veel manieren genieten van de lente. Er creatief mee bezig gaan is er ook een van. Trek eropuit met een schetsblok en potloden, krijtjes of verf. Neem pen en papier mee en schrijf een mooi gedicht of verhaal al zittend op een bankje bij de vijver in het park. Of neem net als ik de afgelopen tijd je camera mee en leg de prachtige lentekleuren ‘vast op de gevoelige plaat’.

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

  1. zegt:

    Ik wil dolgraag met de voorjaarsschoonmaak aan de slag gaan. Naja, dat is ook wel overdreven. Haha! Maar toch zou ik graag alles weer schoon willen hebben, ramen schoon willen maken en de gordijnen even in de was willen gooien.

  2. Ik lees je blog nu pas, maar ben deze week toevallig ook aardig wat aan het schoonmaken en opruimen geweest. Zie er altijd tegenop, maar zo fijn als het weer gedaan is. Verder vooral maar even niet de weersvoorspelling bekijken om dat lentegevoel nog even vast te houden, haha.

  3. Mooie lijst – ik ga zeker van de lente genieten! En dan komt die inspiratie vanzelf 😀

  4. zegt:

    Wat een geweldige, kleurrijke foto’s! Bij mij leidden de lentekriebels al tot een kleine aanpassing van het huis. De schoonmaakkriebels willen helaas maar niet komen;).

Reacties zijn gesloten.