dingen om deze week te doen 23
Blog

7 dingen om deze week te doen #23

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies één of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 23

1. Haal de lente in huis

Ook al duurt het nog zo’n anderhalve maand voor de lente officieel begint, de eerste tekenen van de lente zijn er gelukkig al. Sneeuwklokjes (oké, meer winter- dan lentebodes), krokussen en narcissen laten al voorzichtig hun kopjes zien. Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten tot het buiten lente is, die kun je nu al in huis halen. Met krokus- of hyacintenbollen in pot of tulpen of narcissen in een vaas. Decoraties in frisse lentekleuren of verwissel de hoesjes van de kussens van de bank voor voorjaarsexemplaren.

2. Winterschoonmaak

Waarom wachten met een grote schoonmaak tot het voorjaar is? Houd nu vast een winterschoonmaak. Als dan straks heerlijk lenteweer is kun jij lekker van het zonnetje genieten in plaats van een nog voorjaarschoonmaak te moeten houden.

3. Opruimen

En als je dan toch bezig bent met dingen op te tillen om eronder schoon te maken, kun je net zo goed gelijk opruimen. Kijk wat op welke plek in je huis hoort te staan. Gooi weg wat stuk of oud is. En breng/geef weg wat jij niet meer nodig hebt, maar een ander wellicht nog goed kan gebruiken.

dingen om deze week te doen 23

4. Kom in beweging

Last van wintermoeheid of koude of stijve spieren? Kom in beweging! Ga wandelen of fietsen, ga naar de sportschool of rol je yogamat uit voor een yogasessie.

5. Ochtendroutine

Wil je meer gedaan krijgen op een dag? Bijvoorbeeld met je werk, je eigen bedrijf, een studie of het schrijven van blogs of je boek. Dan is het hebben van een ochtendroutine een goede hulp. Een ochtendroutine kun je zo inrichten naar hoe het voor jou het beste werkt. Je kunt je dag beginnen met even tijd voor jezelf, met een meditatie, yoga of sporten. Of je kunt beginnen met een paar bladzijdes lezen in een boek. Dat kan je gelijk helpen om meer te lezen voor een reading challenge. Lezen kan in een fictie boek, of juist in een non-fictie boek zodat je tegelijk meer leert voor je werk of studie. Boekentips voor het ontwikkelen van een ochtendroutine zijn Miracle Morning en Dear Good Morning.

6. Liefdevolle verrassing

Volgende week is het Valentijnsdag, een leuk moment om je geliefde op een bijzondere manier te laten weten dat je van hem of haar houdt. Stop een lief briefje in zijn of haar jaszak, stuur een romantisch appje of laat een liefdesverklaring achter op de badkamerspiegel. Of verras hem of haar met een romantisch dinertje voor twee. Of stuur een kaart of een lief cadeautje naar iemand op wie je verliefd bent, maar die dat nog niet weet. Daar is Valentijnsdag ten slotte ooit voor bedacht.

7. Geldzaken op orde?

Misschien houd je altijd al een kasboekje bij en weet je precies wat er inkomt en uitgaat. Maar misschien heb je eigenlijk geen idee hoeveel er nou concreet binnenkomt en vooral niet waar het allemaal blijft. Misschien houd je standaard een stukje maand over aan het einde van je geld en zou je dat graag anders zien. Houd dan komende tijd een kasboek bij. Je kunt een papieren kasboek kopen en invullen. Je kunt er ook zelf eentje maken in een notitieboekje. Of maak er eentje in Excel, die gelijk alles automatisch voor je op kan tellen. Op internet zijn er ook van dit soort Excel-sheet gratis te downloaden.

Als je een eigen bedrijf hebt zal je je geldstromen sowieso wel al goed bijhouden, is het niet voor je boekhouder, dan zeker wel voor de belastingdienst. Maar wellicht ook goed om eens te kijken of het allemaal net wat duidelijker of beter kan.

Zoek je inspiratie voor andere handige, praktische of leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

4 reacties

  1. Ik ben zoooo blij dat er weer wat vaker zon is! De lente hangt in de lucht.

  2. zegt:

    De schoonmaak is een goede tip. Ik ben ook bezig met opruimen van spullen die ik weg kan geven of naar de kringloop kan brengen.

  3. Ik ben gister gaan fietsen en heb alle minibiebs afgefietst, moet ik vaker doen dat fietsen heb ik gemerkt :/

  4. zegt:

    Leuk, ik zie er iets tussen staan wat bij mij voor deze week min of meer al in de planning stond: ik wilde de keukenkastjes eens aan de binnenkant schoonmaken. Want inderdaad: beter nu dan straks als je ook buiten kunt zitten:).

Reacties zijn gesloten.