dingen om deze week te doen 22
Blog

7 dingen om deze week te doen #22

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen. Omdat het over twee weken kerst is, deze keer een kersteditie.

7 dingen om deze week te doen 22

1. Kerstboom neerzetten

Dat hebben wij gisteren gedaan. Van de week al een kerstkrans met lichtjes aan de voordeur gehangen. Zo komt het huis steeds meer in kerstsfeer. Als je geen kerstboom wil of kan nemen (bijvoorbeeld vanwege jonge katten of kinderen, allergieën of je houdt er niet van) dan kun je je huis ook op andere manieren in kerstsfeer brengen. Door leuke lichtjes op te hangen, kerstgroen in huis te halen of mooie kerstdecoratie neer te zetten.

2. Bezoek een kerstmarkt

Zo fijn dat het na afgelopen jaren met maatregelen en lockdowns niet of slechts beperkt mogelijk was nu weer kan: kerstmarkten. Of lichtjesfeesten, of hoe het in jouw wijk/dorp/stad ook genoemd wordt. Wij gingen afgelopen vrijdag naar de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout in Den Haag. Heel gezellig en sfeervol! Er zijn overal wel weer kerstmarkten, dus zoek er een uit die je leuk lijkt en geniet van de kerstsfeer.

3. Kerstshow tuincentrum

Ook leuk: kerstshoppen op de kerstshow van een (groot) tuincentrum. Dat deed ik afgelopen donderdag met mijn schoondochter en kleindochter. Mijn schoondochter kwam met het goede idee om naar Intratuin Zoetermeer te gaan. Daar was ik nog nooit geweest. Onwijs groot, zowel het tuincentrum zelf als de kerstafdeling (minstens de helft van de winkel) en met ook heel veel leuke interactieve dingen voor kinderen. We brachten er zonder dat we het in de gaten hadden zo twee uur door. (Dat was gelijk mijn punt 7 voor die dag. 😉)

dingen om deze week te doen 22

4. Bijna winter

Officieel begint de winter pas over iets minder dan twee weken, maar het is toch al winterskoud. Dus nog even snel warme truien, extra dikke handschoenen, sjaal en muts shoppen om goed warm te kunnen blijven! Of plan vast een winterslaap in tot medio maart/april. Begrijpt je baas/gezin/werk/klanten/school vast wel!

5. Kerstfilm(s) kijken

En nee dat is niet cliché. Het is een beetje cliché aan het worden om alles wat leuk is en we graag doen cliché te noemen, dus bij deze: kerstfilms kijken is niet cliché, maar geweldig leuk! Als jij ze ook graag kijkt, vind ik het leuk om in de comments te lezen wat jouw favoriete kerstfilms zijn. Dan vertel ik je welke de mijne zijn. 😉

6. Kerstmenu bedenken

Misschien heb je dat allang helemaal uitgedacht of eet je niet thuis met kerst, maar anders kun je – net als ik – komende week met het kerstmenu aan de slag. Kookboeken en (kerst)kooktijdschriften doorbladeren, en internet afspeuren voor leuke vernieuwende of juist klassieke gerechten.

7. Time to relax!

Misschien heb je een hele drukke periode achter de rug, of zit je er net als ik nog middenin. Dan is het heel belangrijk (note to self *kuch*) om ook tijd te nemen om te relaxen. Als is het maar een paar uurtjes per dag (al is het maar 1 uur!) dat je of even helemaal niets doet, of iets doet waar je batterij weer van kan opladen. (Zie voor ideeën hierboven!)

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat zijn jouw plannen voor kerst?

Groetjes, Giovanna

4 Reacties

 1. zegt:

  Allemaal hele leuke dingen. Van het weekend heb ik de kerstboom en de versieringen al neergezet, want he wilde nog niet echt komen met de kerstsfeer, maar nu zit ik er middenin 🙂

  1. Grappig dat heb ik nou meestal ook, dat de kerstkriebels pas echt komen als je besloten hebt om de boom neer te zetten en het huis verder in kerstsfeer te brengen. Als het eenmaal staat is dat kerstgevoel er meteen.

 2. Adriaantje zegt:

  Leuke gezellige tips, nr. 2, 3 en 4 vind ik wel wat;)

 3. zegt:

  Die winterslaap vind ik met deze kou wel een goed idee;). Succes met de drukte waar je in zit!

Reacties zijn gesloten.