dingen om deze week te doen 21
Blog

7 dingen om deze week te doen #21

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies een of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 21

1. Maak een herfstwandeling

Dit is denk ik wel de lekkerste tijd van de herfst. De temperaturen zijn nog redelijk hoog, als de zon zich laat zien kan het best warm zijn. (Toch nog even de jas weer uit, yeah!) De bomen zijn nog niet kaal, maar laten juist hun bladeren nog even shinen in de mooiste herfstkleuren. En overal zie je de andere schatten van de herfst: paddenstoelen, eikels, kastanjes, dennenappels, beukennootjes en herfstbloemen. De perfecte tijd voor een herfstwandeling.

2. Sla nieuwe wegen in

Heel inspirerend vind ik het zelf om van tijd tot tijd hele nieuwe wegen in te slaan. Sla eens andere wandelpaden in, ga wandelen in een ander park, bos of gebied dan waar je meestal wandelt. Een wandelapp zoals Strava kan je daarbij helpen, je ziet er alle wandelpaden op in het gebied dat jij wilt ontdekken. En als je de premiumversie heb zie je zelfs (als je je wandelingen eerder hebt opgenomen) waar je al bent geweest (met de heatmaps) en waar nog niet. Dat stimuleert mij altijd om eens een andere straat in te slaan of een nieuw park te ontdekken.

3. Maak je op voor de winter

Toch valt het niet te ontkennen dat de winter eraan komt, vroeg of laat. Dus goed om je op te maken voor de winter. Maak je tuin winterklaar, je huis knus in wintersferen en met gezellige lichtjes en kaarsen. En voor jezelf misschien een nieuwe winterjas of warme laarzen kopen?

dingen om deze week te doen 21

4. Kijk wat je kan isoleren in huis

Om te zorgen dat je het lekker warm hebt komende winter, en om de energierekening laag te houden als de energieprijzen juist weer stijgen, is het goed om te kijken wat je kan isoleren in huis. Wat je zelf kan doen, of wat je kan laten doen.

5. Nieuwe planner of agenda?

Heb je ook net als ik al een nieuwe planner voor het komende jaar gekocht? Zet dan deze week alvast alle verjaardagen erin. Net als afspraken of feestjes waarvan je weet dat je die in het nieuwe jaar gaat hebben. En misschien een paar mooie quotes er in schrijven ter inspiratie?

6. Lieve boodschap

Laat je geliefde deze week op een bijzondere manier weten dat je van hem of haar houdt. Stop een lief briefje in zijn of haar jaszak, stuur een romantisch appje of laat een liefdesverklaring achter op de badkamerspiegel. Of verras hem of haar met een romantisch dinertje voor twee. (Heb je die kaarsen niet voor niets in huis gehaald!)

7. Kijk wat je dit jaar nog wilt afmaken

Hoewel het cliché klinkt te zeggen dat de tijd vliegt, kan ik niet ontkennen dat het ook echt zo voelt. Dat de tijd vliegt dan hè. Niet dat het cliché is. 😉 Over iets meer dan tweeënhalve maand (11 weken) is het jaar alweer om. Voorkom dat je halverwege december verschrikt bedenkt dat je je voorgenomen had om een aantal dingen nog te doen dit jaar, die je dus niet hebt gedaan. Kijk daarom nu nog even naar de plannen en doelen die je voor dit jaar had en wat je nog niet hebt gedaan, maar wel nog wilt doen. Want als je het zo bekijkt: je hebt nog 11 weken om die plannen te realiseren. Dus dat moet zeker lukken.

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week wil gaan doen?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. zegt:

  Nummer 6 en 7 vind ik zo leuk! Deze ga ik zeker doen. Het is echt een goed idee om te kijken wat ik nog graag in 2022 zou willen doen. Voor je het weet zitten we bij de kerstboom 😀 Bijna iedere dag maak ik wel even een wandeling of fiets ik door de natuur. Het is zo mooi en fijn buiten!

  1. Leuk dat je die bent gaan doen! Ja, de tijd gaat zo hard! Wat goed dat jij ook dagelijks even wandelt of fietst in de natuur. Dat zijn echte genietmomentjes.

 2. Jaaaaa, ik moet nog een nieuwe agenda kopen. Dank voor de reminder!!

  1. Graag gedaan! 😀

 3. zegt:

  Time flies! Ik probeer heel goed stil te staan en in het moment te leven, want het gaat zo snel! Mooie inspiratie heb je gedeeld.

  1. Nou echt hè, het gaat zo hard!

 4. zegt:

  Nog maar elf weken. Wat gaat dat snel! Ik geloof dat ik geen projecten had die ik echt dit jaar af wilde ronden, maar ik ga nu toch ineens nog dingen bedenken die ik in die elf weken wil doen;). Leuk lijstje met ideeën weer!

  1. Het jaar is echt supersnel gegaan!
   Haha, leuk! Hopelijk heb je er nog genoeg tijd voor gehad. 😉

 5. zegt:

  Het schijnt voor je hersens goed te zijn, om eens een andere route te nemen tijdens een wandeling.

  1. Dat wil ik geloven ja. Anders wandel je op de automatische piloot.

Reacties zijn gesloten.