dingen om deze week te doen 20
Blog

7 dingen om deze week te doen #20

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 20

1. Tijd voor een frisse wind

Afhankelijk van hoe warm je het hebt gehad de afgelopen hittegolf, kun je dit letterlijk of figuurlijk toepassen. Tot afgelopen weekend hebben wij de temperatuur nog redelijk laag kunnen houden in huis, maar gisteravond was het hier binnen toch ook bijna 27 °C en goed afkoelen doet het nog niet echt. Dus ikzelf zet deze week letterlijk de boel open om een frisse wind door het huis te laten waaien nu het buiten minder heet is.

2. Laat je niet ontmoedigen

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Soms zit het flink mee, soms flink tegen. Wat er bij jou misschien ook tegen zit nu, laat je niet ontmoedigen door de omstandigheden, door pijn, verdriet of afwijzing. Weet dat er licht is aan het eind van de tunnel, dat er na een hittegolf regen komt en dat er na regen weer zonneschijn komt.

3. Tijd voor iets nieuws

Het is nog volop zomer, maar de zomervakantie loopt voor de meesten op zijn eind of is al afgelopen. Tijd om te kijken naar het komende seizoen, tijd voor een nieuwe start en nieuwe dingen. Misschien op werkgebied, misschien op persoonlijk vlak of misschien tijd voor een nieuwe hobby of om iets te doen wat je al heel lang graag wilt doen.

dingen om deze week te doen 20

4. Schrijftijd: neem deze week tijd om te schrijven

Neem de tijd om te schrijven deze week. Afgelopen weken is het schrijven er misschien wat bij ingeschoten, maar probeer deze week weer wat meer te schrijven. Weet je niet waaraan? Schrijf eens een kort herfstverhaal, doe mee aan een schrijfwedstrijd of neem deze week een dag de tijd om in het vooruit een aantal blogs of artikelen te schrijven. Wat je schrijfdoelen en -wensen ook zijn, neem er deze week de tijd voor.

5. Weer in het ritme komen

Als je net vakantie hebt gehad (of alvast voor over een paar weken, als je nu nog vakantie hebt) kan het best lastig zijn om weer in je normale ritme te komen. Je ritme van werken, huishouden doen, studeren, schrijven of sporten bijvoorbeeld. Zoals het spreekwoord luidt: van uitstel komt afstel, dus om weer snel in het dagelijkse ritme te komen kun je beter er maar weer gelijk induiken in plaatst van het te blijven uitstellen.

6. Nieuw seizoen: goed moment om je website weer eens te updaten

Een klusje dat er makkelijk bij inschiet (bij mij wel tenminste): het updaten van je blog of website. Goed moment dus om je website weer even na te lopen (iets met anders wordt uitstel afstel…). Kijken of er nog plugins geupdate moeten worden, of alle linkjes (intern en extern) het nog doen en of je foto’s nog goed staan (geen kruisjes waar een foto hoort, bijvoorbeeld).

7. Me time

Als je net vakantie hebt gehad, heb je misschien volop in je me time gezeten en echt ontspannen tijd voor jezelf gehad. Maar mocht dat er bij ingeschoten zijn of dat je geen vakantie hebt gehad en juist superdruk bent geweest de afgelopen tijd, neem dan eens tijd voor jezelf deze week. Maak een verfrissende boswandeling na een regenbui (of tijdens, kan ook), neem een ontspannen (bubbel)bad, ga een avond vroeg naar bed met een goed boek, of kook je lievelingsmaaltijd alsof jijzelf de belangrijkste gast aan tafel bent vanavond (ben je ook).

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

8 reacties

 1. Weer in het ritme komen, dat is een goede. De afgelopen weken zijn allemaal in een waas aan me voorbij gegaan. Heen en weer reizen tussen mijn vaders huis en mijn nieuwe huis, klussen, nog meer spullen verhuizen en het klussen in de gaten houden. En oh ja, natuurlijk ook gewoon werken en blogs schrijven, ik had mijn handen er vol aan. Eigenlijk zou de keuken gisteren afgerond worden, maar zo’n beetje alles wat mis kon gaan hiermee, is daadwerkelijk mis gegaan. Ik heb geen rust nu. En daar ben ik wel aan toe;-)

  1. Heftige maanden heb je achter de rug, hopelijk is de rust nu met je nieuwe huis eindelijk voor je wedergekeerd. Het is je zo gegund!

 2. zegt:

  Mooie tips. Ik verlang heel erg naar die frisse wind. Door de hitte is mijn ritme totaal veranderd, dus ik hoop weer wat meer energie te krijgen.

  1. Was een lange, hete zomer hè? Hopelijk ben je weer in je ritme en heb je meer energie nu.

 3. Deze week pas ik op het huis van een collega, dus heb ik in de avonden even wat meer dat ik mijn eigen ding kan doen dan thuis. Daar ga ik lekker van genieten dus!

  1. Fijn dat je zo even een weekje voor je zelf had en lekker je eigen ding kon doen.

 4. zegt:

  Leuke tips weer. Hier werd het gisteren ook ineens warm in huis, dus ook hier gaat alles deze week open. En verder ga ik niet terug naar een oud ritme, maar werk ik juist aan een nieuw ritme deze week. Ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen;).

  1. Dank je! Ook goed om juist een nieuw ritme te beginnen in plaats van het oude op te pakken. Hopelijk is het nieuwe bevallen.

Reacties zijn gesloten.