dingen om deze week te doen 19
Blog

7 dingen om deze week te doen #19

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 19

1. Doe iets wat je al heel lang uitstelt

Misschien is het iets wat je alsmaar voor je uitschuift. Iets waarvan je denkt: ja, dat ga ik doen als… (ik tijd/zin/geld/ruimte heb). Meestal zijn het dingen waar je tegen opziet waardoor je ze voor je uit blijft schuiven. Of die heel groot of moeilijk lijken, maar als je ze eenmaal gedaan hebt, onwijs meevielen. Je zal blij zijn dat je het hebt gedaan én dat je er niet aan hoeft te blijven denken.

2. Breng een bezoekje aan iemand die dat heel hard nodig heeft

Misschien ken je wel iemand die pas ziek is geweest, die zich wat eenzaam voelt of die een moeilijke tijd achter de rug heeft en daardoor wel wat fijn gezelschap kan gebruiken. Misschien is dat wel iemand aan wie je, om wat voor reden dan ook, al heel lang een bezoekje uitstelt. Met dat bezoekje sla je dan meteen twee punten (zie 1) uhh vliegen in één klap. 😉

3. Doe iets duurzaams

Dat hoeft niet meteen iets groots van een I-save-the-planetkaliber te zijn, want ook alle kleine dingen helpen mee. Koop bijvoorbeeld deze week een leuke stoffen of canvas tas, zodat je geen plastic tasjes meer hoeft te nemen bij het shoppen of boodschappen doen. Bij het boodschappen doen nemen wij van huis een berg canvas en stoffen tassen mee, en voor de kleine (onverwachte) boodschapjes heb ik altijd een opvouwbaar tasje in mijn handtas.

dingen om deze week te doen 19

4. Verdiep je in een onderwerp waar je nog niet veel van weet

Zo verdiepte ik mij afgelopen week in vegan als lifestyle omdat ik redactie gedaan heb over een nieuw boek met dit onderwerp. Nou dacht ik dat ik best wat wist over veganisme, maar dat bleek dus minder dan gedacht. Altijd goed om je voor je werk, je onderneming, het schrijven van blogs, of gewoon uit interesse te verdiepen in iets waar je nog niet veel over weet. Sowieso goed voor je algemene kennis. 😉

5. Maak plannen voor na de zomer

Ik ga het niet zeggen, want dan klinkt het zo cliché, dat de tijd vliegt bedoel ik… maar het is wel zo. We zitten alweer in de zevende maand en het derde kwartaal van het jaar, dus we zijn over de helft. En dat dan ineens komende kerst dichterbij is dan afgelopen kerst… Dus ondanks dat het nu nog zomer is en je misschien (bijna) vakantie hebt, is het goed om vast na te denken over wat je na de zomer wilt gaan doen. Groeien op je werk of met je onderneming, een opleiding volgen, dat boek schrijven wat al zo lang in je hoofd zit of een website starten om je blogs te delen. Zo wat ideeën, maar je hebt vast zelf wel dingen die je eigenlijk dit jaar al wilde doen, maar die er nog niet van gekomen waren.

6. Maak zomerplannen

Maar voor nu is het nog zomer en nog geen kerst, dus tijd om leuke zomerplannen te maken en volop te genieten! Welke plannen ik heb voor deze zomer lees je in de blog van volgende week.

7. Geniet

Genieten van je zomerplannen en van je vakantie, als je die hebt. Maar geniet ook gewoon tussendoor even van de zon als die er is. Of van een zonsopgang of een zonsondergang. Een goed boek dat je las, die heerlijke maaltijd, een onverwacht voordeel of een kleine tip van iemand die voor jou een eureka-moment opleverde. Het zijn soms kleine dingen, maar er is zo veel om van te genieten!

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week wil gaan doen?

Groetjes, Giovanna

12 Reacties

 1. zegt:

  Wat een leuk lijstje! Punt 3 en 4 klinken heel goed 🙂 Met nummer 6 en 7 ga ik denk ik zelf aan de slag deze week. Ik heb ook net een sprinter uit de bibliotheek gehaald, dus ik ‘moet’ vooral veel gaan lezen 😉

  1. Dankjewel. Leuk om te lezen dat er dingen bij zitten die je wel zou willen doen. Hè wat vervelend nou dat je heel veel moet gaan lezen. 😉

 2. Punt 5 vind ik eigenlijk wel een hele leuke, zeker omdat ik nu erg veel bezig ben met ‘nu’. Er wordt volop geklust in mijn nieuwe huis (ook door mijzelf) en ik ben ook steeds van alles aan het regelen. In mijn hoofd ben ik dus veel bezig met ‘als het huis straks af is’. Dat zou eind augustus moeten zijn, want dan komt de keuken en dat is de laatste grote verbouwing. En dan….? Dan zien we weer verder;-)

  1. Ik kan helemaal begrijpen dat je enerzijds bezig bent met het nu, door wat er nu allemaal moet gebeuren, en anderzijds met ‘als het straks af is’. Ik denk dat je dan vooral eerst lekker bij mag komen van alles en samen met Sketch lekker je plekje vinden in je nieuwe huis. 🙂

 3. Zelf neem ik ook altijd stoffen tassen mee als ik boodschappen ga doen.
  Volop bezig met leuke plannen hier!

  1. Goed van je!
   O dat klinkt spannend, haha!

 4. zegt:

  Zomerplannen maak ik niet, maar probeer wél elke dag ergens van te genieten.

  1. Dat is het belangrijkste Edward! 🙂

 5. zegt:

  Mooie tips! Ik wil me ook zeker bezig houden met plannen voor na de zomer, omdat mijn hoofd momenteel een beetje vol zit van allerlei ideetjes maar er niets van terecht komt.

  1. Te veel ideeën kunnen het een beetje chaotisch maken waardoor je juist niets doet met de ideeën, heel herkenbaar. Dan zeker slim om plannen te maken met een beginnetje om dingen uit te gaan werken.

 6. zegt:

  Mooie lijst weer. Ik ga geloof ik deze week maar eens zomerplannen maken. Ik heb er wel wat door mijn hoofd zweven, maar ik moet ze nog even concreet maken.

  1. Dankjewel. Ik ben benieuwd wat je voor leuks allemaal gaat doen deze zomer.

Reacties zijn gesloten.