dingen om deze week te doen 18
Blog

7 dingen om deze week te doen #18

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.

7 dingen om deze week te doen 18

1. Doe die ene taak die je blijft uitstellen

Dat wat regelmatig in je gedachten oppopt en waarover je denkt: o ja, dat moet ik nog doen/nog uitzoeken/afmaken. Dat waarvan je al een tijd denkt: dat ga ik doen als ik… tijd/zin of wat dan ook heb. Het zijn vaak dingen waar we tegen opzien of die heel groot of moeilijk lijken, maar als we ze eenmaal gedaan hebben, onwijs meevielen. Je zal blij zijn dat je het hebt gedaan én dat je er niet aan hoeft te blijven denken.

2. Sta even stil

Sta regelmatig (letterlijk of figuurlijk) even stil bij de dingen om je heen. Kijk en geniet van de natuur (kun je daarna gelijk mooie foto’s maken voor je website/blog of social media 😉) of juist van de prachtige architectuur om je heen als je naar je werk fietst of als je vanaf je werkplek naar buiten kijkt. Zie de lijnen en vormen, kleuren en contrasten.

3. Volg een cursus, training of opleiding

Het is niet alleen leuk, maar ook verrijkend om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Dus zoek een interessante cursus die je nieuwe dingen leert voor je website, je werk, je onderneming, om te beleggen, om taarten te bakken of om je huis te decoreren.

dingen om deze week te doen 18

4. Doe oude dingen weg

Misschien iets wat je ook al een tijdje uitstelt: oude dingen opruimen en weg doen. Wat kapot is en niet gemaakt kan worden kan weggegooid. Wat nog goed is kan naar de kringloop of verkocht worden en voor kleding kun je een kledingruil met vriendinnen houden.

5. Organiseer een spelletjesavond

Zeker nu de avonden weer langer zijn is het erg leuk om een spelletjesavond te organiseren met vrienden of familie. Bij mooi weer misschien zelfs in de tuin na een gezellige barbecue of picknick.

6. Neem even rust

Soms is het gewoon even nodig om helemaal niets te doen of te hoeven. Neem deze week dus een ochtend/middag/avond/dag (net wat kan met jouw schema) rust. Gewoon even niets hoeven, maar ontspannen doen waar je zin in hebt, of gewoon even echt helemaal niets doen.

7. Probeer iets nieuws

Een nieuw recept, een nieuw boek in een ander genre dan je normaal leest, een nieuwe hobby of een nieuwe wandel- of fietsroute. Veel plezier!

Zoek je inspiratie voor andere leuke dingen om te doen? Kijk dan ook eens hier.

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. Liesbethblogt zegt:

  Dat even stil staan ga ik wel doen;)

  1. Dat is zo heerlijk op z’n tijd! 🙂

 2. Even stilstaan, dat is een goede! Ik heb vorige week de sleutel van mijn nieuwe huis gekregen en ik ben alleen maar aan het rennen en aan het vliegen. Ik zei vandaag nog tegen mijn vader dat ik eigenlijk ook eens moet proberen om er meer van te genieten, want ik ben nu vooral aan het stressen haha;-)

  1. Jij zit zeker in een drukke en stressvolle tijd! Begrijpelijk dat je alleen maar aan het rennen en vliegen bent. Maar, juist dan is het belangrijk om ook af en toe even stil te staan en te genieten, ja. Even met Sketch samen kijken en genieten naar jullie nieuwe plek in wording.
   Heel veel succes met het huis woonklaar te maken én af en toe rustmomentjes te vinden.

 3. zegt:

  Daar zit voor mij wel weer wat bruikbaars tussen. Prachtige foto’s ook trouwens!

  1. Dankjewel! Vorig weekend kwamen we tijdens het fietsen ineens langs een veld met deze prachtig bloeiende alliums. Mijn camera kon natuurlijk niet in mijn zak blijven zitten. 🙂

 4. zegt:

  Fijne tips! Even echt rust nemen en bewust zijn van de dingen om me heen, doe ik nu iets meer en dat bevalt me prima! Zo krijg ik ook weer nieuwe ideeen.

  1. Wat goed van je dat je daar bewust mee bezig bent en dat al meer doet. En mooi dat je dan ook merkt dat er meer ruimte (rust) komt voor nieuwe ideeën!

 5. zegt:

  Prachtige foto’s hoor.
  Even stil staan om van de natuur te genieten, doe ik regelmatig.

  1. Dankjewel!
   Heerlijk is dat hè! En levert ook altijd mooie foto’s op, daar weet jij ook alles van. 🙂

Reacties zijn gesloten.