dingen om deze week te doen 17
Blog

7 dingen om deze week te doen #17

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 17

1. Je hoeft niet alles zelf te doen

Besteed dingen uit als het te veel wordt, je te weinig tijd hebt, of in bepaalde dingen niet zo goed bent. Laat je administratie door een ander doen als je niets met cijfertjes hebt. Zoek een huishoudelijke hulp als je te weinig tijd hebt om het zelf te doen. Of vraag of iemand een keertje op de kinderen wil passen als het je af en toe even te veel wordt.

2. Maak vakantieplannen

Hoe heerlijk is het vooruitzicht van een vakantie? De voorpret is bijna net zo fijn als de vakantie zelf. Daarom hebben wij van het weekend onze vakantie geboekt. 😊 Voor het eerst in bijna vier jaar weer naar het buitenland, naar Zuid-Frankrijk. In 2018 waren we in Zwitserland en Italië. Maar in 2019 bleven we in Nederland omdat mijn vader ernstig ziek was (en eind dat jaar ook overleed), en in de coronajaren – om ze maar even zo te noemen – 2020 en 2021 vonden wij het verstandiger om in Nederland vakantie te houden. Vakantie in eigen land was ook heerlijk, maar weer naar het buitenland gaan ook. Nog maar een paar maandjes; we hebben er al veel zin in!

3. Haal diep adem als het niet gaat zo als het moet gaan

Ik moest dat afgelopen weekend een paar keer flink doen. Administratie is niet per se mijn ding (zeg ik het strategisch zo?). Vast wel. Want ik hou wel van lijstjes en ordenen en uitzoeken, en mijn gewone administratie uitgaande en inkomende facturen en bonnen ruim ik altijd meteen netjes op. Maar als ik ineens heel veel dingen moet opzoeken/uitzoeken en ik niet weet waar ik dat moet vinden (want je krijg bijna nooit meer iets over de post gestuurd en mailtjes raken veel makkelijker kwijt dan een per post ontvangen brief). Waar vind ik mijn pensioendingen bijvoorbeeld? Of dingen mis; ik van de helft de vaktermen niet begrijp (grootboek? dagboek? Ik ken de termen maar geen idee wat het voor mijn bedrijfsadministratie betekent…) en het gewoon heel veel is… Dan moet ik even heel diep adem halen om niet in huilen uit te barsten. Ik ben heel blij dat ik bij een nieuw administratiekantoor zit en dat ze heel grondig te werk gaan om mijn aangifte Inkomsten Belasting goed in te dienen, maar hier kan ik niet zo goed tegen. Hopelijk gaat het volgens jaar als ze veel van mijn gegevens van het afgelopen jaar al hebben beter.

Dus mocht jij ook iets hebben waar je deze week (of wanneer dan ook!) van in de stress schiet, in tranen uit wilt barsten of hard voor weg wilt rennen, haal dan eerst diep adem. En misschien nog een keer. Dat helpt echt.

dingen om deze week te doen 17

4. Geef jezelf een cadeau

Soms moet je jezelf gewoon verwennen en iets moois kopen, als cadeautje aan jezelf. Iets moois, iets liefs, iets kostbaars, iets speciaals, of iets praktisch gewoon omdat je daar heel blij van wordt.

Zo bestelde ik van het weekend een blender. Een serieuze met grote mengkom en krachtige motor. Iets wat ik eigenlijk al jaren wilde, maar omdat ik een keukenmachine en staafmixer en standenmixer heb, voelde dat altijd wat overdreven. Nou, in een kookboek dat ik onlangs redigeerde las ik dat je in een blender perfect je soep glad kan pureren, en dat dat met de staafmixer niet goed lukt. Nou – nogmaals nou dus – dat sloeg de spijker op z’n kop. Met mijn staafmixer wordt het nooit echt lekker glad, waardoor ik toch wat minder graag gepureerde soepen maak. En laat ik jullie het incident maar besparen dat ik had toen ik het een keer probeerde te doen in de keukenmachine… Dus besloot ik dit weekend dat ik gewoon lekker die blender ga kopen! Overigens besloot ik dat al voor het administratie-incident waar ik diep adem bij moest halen, maar bestelde hem wel pas daarna. 😉

5. Mini-balans opmaken

Het eerste kwartaal van 2022 zit er weer op. Als ondernemer betekent dat – als het goed is – dat je je btw-aangifte hebt gedaan. Ook kan het goed zijn om even een kleine balans op te maken. Hoe is het met je doelen? Hoe lopen je plannen? Zit je nog op koers, of is het nodig om bij te sturen? Ook als je geen ondernemer bent kan het goed zijn om je doelen er weer even bij te pakken. Als je een boek wilde schrijven dit jaar is het goed om te kijken hoe het ervoor staat en hoe ver je bent.

6. Haal de lente in huis

Ook al begon de maand april – het was net een 1 april grap – met sneeuw, het is gelukkig nu echt lente. Dus tijd om de lente in huis te halen en al het winterse eruit te gooien!

7. Lente buiten

Misschien heb je net als ik al een aantal keer uit de wind en in de zon buiten heerlijk kunnen genieten van het lenteweer. Dus is het ook weer tijd om je tuin, terras of balkon in lentesferen te brengen.

Zoek je inspiratie om meer of andere leuke dingen te doen? Kijk dan ook eens hier

Wat is iets wat jij deze week gaat doen?

Groetjes, Giovanna

6 reacties

 1. Punt 2 is inderdaad herkenbaar! Ik ben op zijn zachtst gezegd ook niet goed met administratie en vind het soms ook wel onhandig dat je niet meer gewoon brieven krijgt, maar dat alles digitaal gaat. Met de aankoop van het huis moest ik ook ZO veel informatie aanleveren, ik werd er op een gegeven moment helemaal kriegelig van dat ik zo moest zoeken naar alles;-)

  1. Ik kan me helemaal voorstellen dat het als je een huis koop nu ook zo veel en zo gauw zo onoverzichtelijk is wat je allemaal aan papieren moet aanleveren en waar je wat dan hebt…
   Ik heb er wel van geleerd dat je tegenwoordig alles wat je digitaal krijgt meteen overzichtelijk in mapjes moet bewaren om het nog enigszins terug te kunnen vinden.

 2. Lekker zo’n vakantie in het vooruitzicht!
  En fijn dat de lente weer is aangebroken, word ik toch altijd wel blij van. 🙂

  1. Ja hè, ik ook. 🙂

 3. zegt:

  O, wat heerlijk, dat vakantievooruitzicht! En sorry, maar ik moest een beetje lachen om de keukenmachine en de soep. Ik denk dat ik het wel voor me zie. Bij een ander klinkt dat grappig, maar in mijn eigen keuken iets minder;).

  1. Snap ik helemaal haha, ik weet wel zeker dat het er grappig uitzag, alleen dat opruimen van de soeprommel en mijn zere handen van de hete soep, maakte dat ik er evenwel niet om kon lachen. Maar het had zo in een Bridget Jones film of zo gekund. 😉

Reacties zijn gesloten.