dingen om deze week te doen 14
Blog

7 dingen om deze week te doen #14

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer speciaal voor schrijvers, bloggers en zelfstandig ondernemers, tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 14

1. Breng kerstsfeer in huis

Het zijn weer de donkere (en natte en waaierige…) dagen voor kerst, dus een goed moment om het in huis extra gezellig te maken en het huis in kerstsfeer te brengen, als je dat nog niet gedaan had. Gezellig de kerstboom neerzetten, kerstlichtjes ophangen en kaarsjes aan.

2. Onderhoudsplan website

Ik schreef er de vorige keer al over, dat als je een website hebt, of dat nou is als hobbyblog, als schrijver of als ondernemer, dat die dan van tijd tot tijd bijgewerkt en geupdate moet worden. Nou kun je dat uitstellen tot één keer per jaar en er dan een pittige tijd mee bezig zijn. Maar je kunt er ook maandelijks tijd voor inplannen. Zo is het minder werk én voorkom je dat dingen misschien al een halfjaar niet bleken te werken zo als het moet. Check bijvoorbeeld regelmatig de links op je site (interne en externe), want als je veel ‘broken links’ hebt, wordt je bij Google lager geplaatst bij zoekopdrachten. Dit omdat jouw site dan minder behulpzaam is dan een site waar wél alle links goed werken. Links die niet werken op je site kun je opsporen met behulp van een ‘broken link checker’ zoals deze.

3. Kijk naar dingen uit

In de onzekere tijd waarin we leven is het soms lastig om nog naar dingen uit te blijven kijken. Want dan komen misschien de twijfels op zetten, wat als er toch weer een lockdown komt, wat als we straks weer met kerst amper bij elkaar mogen zitten, of wat als dat waar ik naar uitkijk niet door gaat, en wat als… We weten niet ‘straks’ ons brengt, dat heeft de afgelopen (bijna) twee jaar ons wel geleerd. Maar we weten ook dat er nog steeds wel dingen mogelijk zijn en dat we hoop mogen – moeten – blijven houden. Dus ja blijf uitkijken naar een geweldig kerstfeest, een mooie buitenlandse verre vakantie, of waar jij dan ook naar verlangt. Want voorpret is al de helft van de echte pret!

dingen om deze week te doen 14

4. Doe deze week iets (kerstigs) voor iemand die dat hard nodig heeft

Misschien is er iemand in je naaste omgeving die een helpende hand kan gebruiken bij de boodschappen of de kerstboom neerzetten, omdat hij of zij slecht ter been of ziek is. Misschien kun je voor je oma de enveloppen van de kerstkaarten schrijven, of misschien kun je iemand uitnodigen om een hapje mee te eten deze week.

5. Maak een kerstbucketlist

Andere jaren (precorona) zou ik gezegd hebben dat op mijn kerstbucketlist in ieder geval wat leuke kerstmarkten bezoeken en uit eten gaan stond. Maar helaas is het dit jaar niet heel veel anders dan vorig jaar kerst. Ook al zitten we (nog) niet in een lockdown, ’s avonds mag er eigenlijk bijna niets en overdag is er bijna niets vanwege de maatregelen. Begrijp me niet verkeerd, het is geen klacht, noch zeg ik dat ik het er niet mee eens ben. Maar ik merk wel dat ik het steeds meer ga missen die uitjes die andere jaren zo leuk en normaal om te doen waren. Evengoed (of misschien daarom juist wel) is het maken van een kerstbucketlist een leuk idee. Maar dan meer binnenshuis of niet groots. Zoals kerstkoekjes bakken, een kerstfilm kijken (deed ik al tijdens het opzetten van de boom 😊), ’s avonds een wandeling door de buurt maken en genieten van de kerstlichtjes overal of iets creatiefs maken of knutselen voor kerst.

6. Rond dingen af

Over 3 weken zitten we alweer in het nieuwe jaar! Hoogtijd om daarvoor nog dingen af te maken en af te ronden.

7. Maak een planning voor het nieuwe jaar

Daarop volgt natuurlijk alvast vooruit kijken en een planning maken voor het nieuwe jaar. Wat wil je graag doen, wat wil je bereiken en wat wil je graag op poten zetten in het nieuwe jaar? Door een planning te maken weet je wanneer wat moet gebeuren (studie of werk bijvoorbeeld), wat je graag wilt doen (schrijven aan je boek of blogs) en welke tijd je daarvoor beschikbaar hebt. Zo kun je bijvoorbeeld alvast van punt 2 het maandelijkse onderhoud van je website inplannen.

Zoek je inspiratie om meer of andere leuke dingen te doen? Kijk dan ook eens hier

Heb jij al een kerstboom staan?

Groetjes, Giovanna

16 Reacties

 1. Die link checker is een hele goede die heb ik er vast opstaan omdat met regelmaat heb ik gemerkt de externe links ermee kappen. Ik kijk elke maand de maand van het jaar ervoor door en verwijder blogs ook als ik ze niet meer waardevol vind. De kerstboom staat al bijna een week en ik vind het heerlijk.

  1. Dat merkte ik ook op een gegeven moment, dat externe links het soms niet meer doen. En ook als je zelf een oudere blog weghaalt staat er soms nog een link naartoe in een andere blog, die dan dus ook niet meer werkt. Om dat zelf allemaal langs te moeten gaan is eigenlijk niet te doen, maar met die link checker weet je precies waar elke ‘broken link’ staat.

 2. zegt:

  Ik kan al wat dingen afvinken 😉 Maar links checken stond nog niet eens op mijn lijstje. Dat kan mooi tussendoor. En ja: de kerstboom staat hier ook al een poosje.

  1. Leuk! 🙂 Het is echt een handige tool en zeker ideaal om even tussendoor te doen.

 3. Het is inderdaad verstandig om je website eens in de zoveel tijd na te kijken en checks uit te voeren. Alleen ik ‘spaar’ vaak van alles op waardoor ik er dan soms een paar weken achtereenvolgens non-stop (naast mijn werk) mee bezig ben. Want als ik dan 1 ding aanpak, wil ik direct alles doen;-)

  1. Haha, ja dat herken ik wel! Als je toch bezig bent… 😉

 4. zegt:

  Leuke ideeen! Deze maand ga ik zeker proberen dingen af te ronden en nieuwe plannen maken. Ik wist trouwens helemaal niet dat er een broken link tracker is. Die ga ik ook eens proberen 😀

  1. Dank je! Hoop dat het je gelukt is dingen af te ronden en nieuwe plannen te maken!

 5. Nee hoor, bij mij staat al jaren staat geen kerstboom meer, het is mij gewoon te veel gedoe.

  1. Als het je te veel gedoe is moet je het zeker niet doen nee, dat is zonde.

 6. zegt:

  Goede tips! Huis is al in kerstsfeer. Goede tip om je website maandelijks onder de loep te nemen. Moet ik ook zeker doen.

  1. Dankjewel! Als je het maandelijks inplant om te doen kun je het niet vergeten en wordt het routine, dan valt het best mee.

 7. zegt:

  Die linkchecker klinkt als iets waar ik zeker deze week eens naar ga kijken. Ik wist niet dat het zo simpel kon zijn en om nou handmatig al je links af te gaan…

  1. Ik kwam er helaas pas achter dat het zo simpel kan zijn toen ik al een tijdje probeerde om het handmatig te checken… Wat uiteraard niet te doen was.

 8. zegt:

  Heel leuk! Mijn huis is al helemaal in kerstsfeer!

  1. Gezellig! Is mis het toch wel een beetje nu het weer voorbij is allemaal. 🙂

Reacties zijn gesloten.