7 dingen om deze week te doen 11
Blog

7 dingen om deze week te doen #11

Voor een goed begin van de nieuwe week, 7 dingen die je deze week kan doen. Met ook deze keer weer tips en ideeën om meer uit jezelf, je schrijftijd, je blog of je onderneming te halen. Kies 1 of meerdere dingen die jou aanspreken en helpen om meer uit jezelf te halen.


7 dingen om deze week te doen 11

1. Begin de week met sporten

Start gelijk op maandag met sporten voor een fit begin van de week. Misschien is het weer even in het ritme komen na de vakantie, of misschien heb je een doel en wil je de vakantiekilo’s meteen aanpakken. Wat je motivatie ook is, de week actief en sportief beginnen zorgt er voor dat je de week fitter en met een goed gevoel van start gaat.

2. Ruim één kast op

Een makkelijk klusje om tussendoor te doen en het voorkomt dat je op een gegeven moment heel veel tijd kwijt bent om het hele huis aan te pakken. Ruim deze week bijvoorbeeld je boekenkast, voorraadkast of kledingkast op. Kijk wat je nog wilt bewaren, wat weg kan, eigenlijk op een andere plek hoort te staan, of – in de voorraadkast – wat over datum is.

7 dingen om deze week te doen 11

3. Pas deze week regelmatig de 1-minuut-regel toe

Als je net als ik best goed bent in uitstellen bent, dan is dit voor jou ook een helpvolle tool. Want een grote klus uitstellen tot je er tijd voor hebt kan praktisch zijn, maar tig kleine klusjes uitstellen tot later is dat meestal niet. Ik merk (vaak pas achteraf) dat een hoofd of een to-do-list vol met kleine klusjes onrust geeft en een energievreter is. Juist omdat het makkelijk steeds meer klusjes worden voor ‘later’ en het daardoor onterecht als een grote klusje aan gaat voelen. Daarom: kun je het in 1 minuut doen? Stel het dan niet uit maar doe het meteen. Zoals een mail beantwoorden, bonnen of papieren van een laatste aankoop opruimen in je administratie of iets uitzoeken.

4. Geniet van de momenten zon áls ze er zijn deze zomer

Dit jaar loopt de zomer wat achter op temperatuur en zonuren. De duidelijke aanwezigheid van de wind en regen compenseren dat dan weer… Des te belangrijker is het om echt te genieten van de momenten dat de zon zich wél laat zien. En die zijn er misschien meer dan we zo denken. Ik was in ieder geval verbaasd toen ik van de week ontdekte dat ik een duidelijke aftekening van mijn sokken heb op mijn benen door het fietsen in de zon (in korte broek dus). En dat terwijl ik het gevoel had vooral in bewolkt weer en in de regen gefietst te hebben. Zo zie je maar, the socks don’t lie. 😉

5. Plan schrijftijd in

Als je tijdens de vakantie je schrijfritme wat hebt laten varen of er misschien zelfs even een break van genomen hebt, is het goed om het nu weer op te pakken. De kans is groot dat als je geen schrijftijd inplant na je vakantie, die tijd er ook niet komt en de weken van niet-schrijven voorbij vliegen. Terwijl je je nog zo had voorgenomen om meer te gaan schrijven dit jaar… Maak dus van je voornemen een concreet plan en plan tijd om te gaan schrijven in!

7 dingen om deze week te doen 11

6. Gun het jezelf

Verwen jezelf deze week met iets wat je eigenlijk al heel lang zou willen, maar waarbij je telkens denkt ‘als ik 10 kilo ben afgevallen’, ‘als ik mijn doelen behaald heb’, ‘als ik een andere baan heb’, ‘als… als… als…’. Gun het jezelf nu! Gewoon omdat je het verdient, omdat je het waard bent!

7.  Doe iets waar je happy van wordt

Dit sluit aan bij het vorige punt, maar is toch anders. Bij het vorige punt is het een blijmaker en koop, neem of eet je iets wat je jezelf gunt. Maar dit punt daagt je uit iets te doen, te ondernemen, waar je echt blij van wordt en wat je daardoor ook rust en tevens nieuwe energie geeft. Wat, dat is voor iedereen anders. De een wordt happy en energiek van naar een groot feest gaan en met vrienden kletsen lachen en dansen, de ander wordt helemaal blij van in alle rust creatief bezig zijn en bijvoorbeeld happy stones schilderen. Of een heerlijke boswandeling maken en van al het moois om je heen foto’s maken. Kies jouw happy-ding en laad zo je batterij weer op.

Zoek je inspiratie voor meer leuke dingen om te doen? Kijk dan eens hier

Wat wil jij deze week beslist gaan doen?

Groetjes, Giovanna

10 Reacties

 1. zegt:

  Fijne lijst met dingen die ik ook een prioriteit maak! Voor mij is tijd maken om te schrijven zo belangrijk. Die 1-minuut-regel is een goeie. Die kende ik nog niet, maar klinkt logisch. Ben de grootste uitsteller, haha.

  1. Leuk dat deze dingen bij ook prioriteit hebben! Zeker als ze, zoals schrijven, echt belangrijk voor je zijn. Ja, die 1-minuut-regel is echt een goede om van een grootste uitsteller (ik kan er namelijk ook wat van ;-)) naar in ieder geval een minder grote uitsteller te gaan. Het scheelt al zo veel (ook gevoelsmatig) als al die kleine klusjes (die dus in 1 minuutje gedaan hadden kunnen worden) niet meer uitgesteld worden.

 2. Die 1 minuut tip is inderdaad een goede en die pas ik ook regelmatig toe. Eigenlijk zijn er heel veel klusjes / dingen die je in heel korte tijd kunt doen. Door ze steeds uit te stellen word je toch alleen maar onrustig.

  1. Ja mooi is dat hè, dat je door die 1-miuut-regel merkt dat het dingen zijn die eigenlijk zo gepiept zijn, en dat je in 15 minuten op deze manier soms wel 15-25 dingen weg kan werken (sommige dingen zijn in nog geen halve minuut al gedaan). Uitstellen geeft heel veel onrust, in je hoofd blijf je er ondanks uitstellen toch mee bezig.

 3. Mooie tips! Mijn schrijftijd blijft ook een beetje achter, omdat we ook moeten werken en dan vind ik het al zo zielig dat Anna de hele tijd alleen is (ze vermaakt zich prima hoor, maar andere kinderen hebben in de zomer vrije ouders of een oppas die ze vermaakt). Maar goed, na de vakantie pak ik het gewoon weer op, want dan wordt ze op school vermaakt en voel ik me minder schuldig 😉

  1. Snap je helemaal, en als je moet kiezen tussen de twee prioriteiten ‘schrijven’ en ‘je dochter’ heeft Anna de hoogste prioriteit. Voor je het weet is ze groot en de tijd die je nu met haar hebt krijg je nooit meer terug, dus vooral van genieten in de vakanties, weekenden en na schooltijd. Hopelijk heb je nu, als ze naar school is, wel weer meer tijd voor het schrijven.

 4. zegt:

  De 1 minuut regel vind ik een hele goede en sporten moet ik weer mee gaan beginnen, en voor de verandering, heb ik daar nog zin in ook 🙂

  1. Ja, echt briljant is die regel, en zo simpel eigenlijk. Wat goed dat je gemotiveerd bent om weer te gaan sporten. Het belangrijkste om er zin in te blijven houden is iets te doen wat je écht leuk vindt.

 5. Leuk hoor, en je hebt groot gelijk, af en toe moet je jezelf verwennen!

  1. Dank je, en zo is dat! 🙂

Reacties zijn gesloten.