reminder apps
Blog

6 Handige reminder apps

Handige hulpjes om je taken af te maken zijn reminder apps en to-do-list apps. Die helpen je aan je taak te herinneren. Zo vergeet je niet wat je nog moet doen. Ook helpt het uitstellen tegen te gaan. Je kunt zelf instellen welke taak je voor wanneer af wilt hebben en wanneer je hier reminder voor wil ontvangen.

Google agenda

Reminder apps kunnen je helpen overzicht te houden in alles wat je nog moet doen. Zoals ik in mijn blog Drukte en druk zijn schrijfblokkade triggers vertelde, is dat voor mij de reminder functies in de Google agenda goed werken. Ik kan de taak die ik nog moet doen als een afspraak (met mijzelf) in de agenda zetten: van zo laat tot zo laat ga ik blogs schrijven. En zo laat beantwoord ik mijn mailtjes. Zo laat tot zo laat schrijf ik aan mijn boek. De agenda geeft mij dan een reminder als het tijd is om te beginnen. Ook door het erin te zetten als taak of als doel, kan de agenda je reminders geven. Heel handig als je elke dag even creatief bezig wilt zijn of een mindful momentje voor je zelf wilt.

google agenda
Andere handige reminder apps zijn:Google Keep

Nog een handige reminder app van Google, waar je meer in kwijt kunt dan in de agenda. Je kunt er ook foto’s en tekeningen in zetten en labels en locaties aan je items toevoegen.

Google Keep

Microsoft To Do

Een leuke app voor het maken van simpele lijstjes. Microsoft heeft Wunderlist overgenomen en biedt met To Do een verbeterde versie. Met afvinkfunctie, waarna de volbrachte taken onderaan de lijst geplaatst worden. Kleurcodes en ‘Mijn dag’ maken de dingen overzichtelijk. Ik gebruikte eerst Wunderlist, en dan voornamelijk voor ‘Nog te lezen boeken’ en ‘nog te kijken films’ lijstjes. Dat vond ik wel een leuke app, maar wel een beetje houterig in gebruik. Ik heb To Do geïnstalleerd en een beetje in gebruik genomen, maar om eerlijk te zijn ben ik er nog niet volop mee aan de gang gegaan.

reminder apps

Ike – To do list

Mooie, kleurrijke app vol met handige functies. Zo kun je er niet alleen reminders voor taken en afspraken in zetten, maar ook doelen die je wilt behalen. De widget die je op je homescherm kun zetten zorgt ervoor dat je precies ziet welke doelen of taken je nog moet behalen. Ik gebruik Ike zelf nog niet, maar als ik een andere app zou gaan gebruiken, wordt het zeker deze.

reminder apps

Fabulous

Deze app geeft niet alleen reminders voor je taken, maar helpt ook de productiviteit te vergroten. Fabulous kan je voortgang bij houden zowel of het gebied van schrijven en werk, als van gezondheid.

reminder apps

Taken of Tasks

Een handige app voor het maken en beheren van al je takenlijstjes. Naast het beheren van je taken is Tasks ook leuk voor lijstjes met boeken die je nog wilt lezen of plaatsen die je nog wil bezoeken.

reminder apps

De voordelen van een app

Het voordeel van dit soort apps is dat papieren notities en losse post its overbodig worden. Een app zorgt ervoor dat alle notities en reminders handig bij elkaar staan. In zo’n app kun je kleine taken (brood en eieren kopen) tot complete to-do-lists zetten. Nooit meer losse briefjes, die dan kwijtraken. Ook doelen kun je in een app kwijt. Je wordt herinnert als het tijd is aan je doel te werken en je kunt je voortgang bijhouden.

Gebruik jij een app voor je reminders en to-do-lists?

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

  1. Handige apps! Ik gebruik nu altijd mijn agenda op mijn telefoon met melding aan om iets niet te vergeten maar zo’n app als Ike lijkt me handiger.
    Darina blogde over…10 manieren om van een Indian Summer te genietenMy Profile

    1. Een goede agenda op de telefoon die meldingen geeft is ook handig, maar misschien een app handiger. Even uitproberen wat voor jou prettigste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.