reminder apps
Blog

6 Handige reminder apps

Handige hulpjes om je taken af te maken zijn reminder apps en to-do-list apps. Die helpen je aan je taak te herinneren. Zo vergeet je niet wat je nog moet doen. Ook helpt het uitstellen tegen te gaan. Je kunt zelf instellen welke taak je voor wanneer af wilt hebben en wanneer je hier reminder voor wil ontvangen.


Google agenda

Reminder apps kunnen je helpen overzicht te houden in alles wat je nog moet doen. Zoals ik in mijn blog Drukte en druk zijn schrijfblokkade triggers vertelde, is dat voor mij de reminder functies in de Google agenda goed werken. Ik kan de taak die ik nog moet doen als een afspraak (met mijzelf) in de agenda zetten: van zo laat tot zo laat ga ik blogs schrijven. En zo laat beantwoord ik mijn mailtjes. Zo laat tot zo laat schrijf ik aan mijn boek. De agenda geeft mij dan een reminder als het tijd is om te beginnen. Ook kan je iets erin zetten als taak of als doel (dus niet als afspraak), en de agenda geeft je ook een reminder. Heel handig als je elke dag even creatief bezig wilt zijn, een boek wilt lezen, wilt sporten of een mindful momentje voor je zelf wilt.

google agenda

Andere handige reminder apps zijn:

Google Keep

Nog een handige reminder app van Google, Keep, waar je meer in kwijt kunt dan in de agenda. Je kunt er ook foto’s en tekeningen in zetten en labels en locaties aan je items toevoegen.

Google Keep

Microsoft To Do

Een leuke app voor het maken van simpele lijstjes. Microsoft heeft Wunderlist overgenomen en er de verbeterde versie To Do van gemaakt. Met afvinkfunctie, waarna de volbrachte taken onderaan de lijst geplaatst worden. Kleurcodes en ‘Mijn dag’ maken de dingen overzichtelijk. Ik gebruikte eerst Wunderlist, en dan voornamelijk voor lijstjes met ‘Nog te lezen boeken’ en ‘Nog te kijken films’. Wunderlist was wel een aardige app, maar best houterig in gebruik. To Do is wat vlotter, soepeler en prettiger in gebruik.

reminder apps

Ike – To do list (update: helaas bestaat deze app niet meer)

Mooie, kleurrijke app vol met handige functies. Zo kun je er niet alleen reminders voor taken en afspraken in zetten, maar ook doelen die je wilt behalen. De widget die je op je homescherm kun zetten zorgt ervoor dat je precies ziet welke doelen of taken je nog moet behalen.

reminder apps

Fabulous

Deze app geeft niet alleen reminders voor je taken, maar helpt ook de productiviteit te vergroten. Fabulous kan je voortgang bijhouden zowel of het gebied van schrijven en werk, als van gezondheid.

reminder apps

Taken of Tasks

Een handige app voor het maken en beheren van al je takenlijstjes. Naast het beheren van je taken is Tasks ook leuk voor lijstjes met boeken die je nog wilt lezen of plaatsen die je nog wil bezoeken.

reminder apps

De voordelen van een app

Het voordeel van dit soort apps is dat papieren notities en losse post its overbodig worden. Een app zorgt ervoor dat alle notities en reminders handig bij elkaar staan. In zo’n app kun je kleine taken (brood en eieren kopen) tot complete to-do-lists zetten. Nooit meer losse briefjes, die dan kwijtraken. Ook doelen kun je in een app kwijt. Je krijgt een herinnering als het tijd is aan je doel te werken en je kunt je voortgang bijhouden.

Gebruik jij een app voor je reminders en to-do-lists?

Groetjes, Giovanna

2 Reacties

  1. zegt:

    Handige apps! Ik gebruik nu altijd mijn agenda op mijn telefoon met melding aan om iets niet te vergeten maar zo’n app als Ike lijkt me handiger.

    1. Een goede agenda op de telefoon die meldingen geeft is ook handig, maar misschien een app handiger. Even uitproberen wat voor jou prettigste is.

Reacties zijn gesloten.