schrijfmomenten
Blog

De 3 beste schrijfmomenten op de dag

Wat is er nou heerlijker dan een hele dag te kunnen schrijven? Maar veel mensen hebben naast het schrijven een baan en of een gezin en hebben geen hele ochtend of dag vrij om te schrijven. Ik heb naast het schrijverschap ook een parttimebaan en moet dan soms zoeken naar andere schrijfmomenten.  Maar wat zijn nou de beste momenten op de dag?

 

1.       Vroeg in de ochtend

Een goed moment om te schrijven is ochtends vroeg. De dag ligt nog voor je en met een goede schrijfsessie begin je al heel productief. Ook als je moet werken buiten de deur. Soms sta ik een uurtje eerder op, zodat ik extra tijd heb om te schrijven voor ik naar mijn werk of een afspraak ga. In het begin kan het wel even wennen zijn als je geen ochtendmens bent, dat ben ik ook niet. Besluit om er voor te gaan zitten, met een lekker kopje koffie. Als je je voorneemt om het beste uit dat uurtje te halen zal je merken dat het een werkzaam uurtje wordt.

 

2.       Verloren halfuurtje

Iedereen heeft wel een verloren halfuurtje ergens op de dag. Een moment tussen twee afspraken door. Of tijdens een (lange) rit met de trein. Ideaal om te gebruiken om te schrijven. Ik gebruik ook nog wel eens de lunchpauze tijdens mijn werk.

 

3.       Pre-diner

Ook als je direct uit je werk komt, en nog voor je gaat eten, is een mooi moment om even te schrijven. Laat een ander voor het diner zorgen, of doe een keer makkelijk. Je kan zoiets handig inplannen door bijvoorbeeld de dag ervoor voor twee dagen te koken. Dan heb je vandaag het gemak en toch ook een gezonde maaltijd.

 

Bonus tip: After-diner

Naast de pre-diner is de after-diner ook een mooi schrijfmoment. Je hebt net nieuwe energie opgedaan en als je meteen na het avondeten aan de slag gaat hou je de rest van de avond nog over om te ontspannen.

schrijfmomenten2

Welk moment van de dag is jouw favoriete schrijfmoment?

Fijne week!

Groetjes,
Giovanna

4 Reacties

  1. De namiddag en avond werken voor mij meestal het beste, maar het ligt er echt per keer aan wanneer ik er zin in heb haha.

    1. Haha ja dat begrijp ik wel!

  2. Haha, ik zit as we speak voor de laptop, klaar om te schrijven. After dinner dus. Ik neem me ook iedere ochtend voor om een keer vroeg op te staan maar de dag dat het gaat lukken moet nog komen! 😉

    1. Haha leuk! Veel after dinner schrijfplezier!
      Vroeger lukte mij dat ook niet, vroeg op staan en schrijven, maar gaandeweg gebeurde het wel. En het bevalt goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.