winterse blog
Blog

17 ideeën voor een winterse blogpost

Ik ben dol op de seizoenen, ook al hou ik niet zo van kou. Toch vind ik de veranderingen in het weer en in de natuur in elk jaargetijde fijn. The circle of life is dan altijd het meest zichtbaar vind ik. In het voorjaar komt de natuur weer tot bloei, in de zomer leeft alles en iedereen volop buiten. De herfst is prachtig met zijn warme gloed en kleurrijke bladeren en in de winter komt de natuur weer tot rust. Tijd om zelf ook voor wat rust en bezinning te zorgen en je weer op te laden voor het komende seizoen. Dat inspireerde mij tot het schrijven van een winterse blogpost met ideeën voor een andere winterse blogpost.

17 ideeën voor een winterse blogpost

1. Bezoek een winters evenement en schrijf er een blog over.

2. Bedenk een lijstje met 25 dingen om te doen op een winterse dag.

3. Schrijf een winterse blog over de leukste winterse boeken.

4. Deel het warmste, knuste hoekje in je huis. Daar krijgt iedereen het weer lekker warm van.

5. Nog even en het is weer lente, dus tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Deel in een blog hoe jij dat aanpakt.

6. Deel jouw rust en bezinningsmoment(en) van deze winter.

7. Deel je mooiste sneeuwfoto’s. Heb je geen sneeuw gezien dit jaar, dan mogen de mooiste sneeuwfoto’s van eerdere jaren als een ‘throwback’ natuurlijk ook. Dit kunnen ook winterse foto’s zijn gemaakt van jou terwijl je heel serieus stond te fotograferen. 😉

winterse blog

8. Ga je op wintersport? Schrijf dan een blog over de dingen die jij echt meeneemt op een wintervakantie.

9. Schrijf een winterse blog over de 10 leukste dingen aan de winter. Ook als je denkt dat de winter niets leuks heeft, is dit een mooie oefening om positieve dingen aan de winter te zien.

10. Schrijf een blog rondom jouw favoriete winterwoord. Sneeuwvlok, sneeuwstorm, iglo, winterwant, waterkoud? Alles kan!

11. Schrijf een blog over ‘Hoe kom ik de winter door?’, om mensen die niet van de winter houden een reddingsboei toe te werpen.

12. Deel wat jou het ultieme wintergevoel geeft.

Brrr…

13. Ga een (mid)dagje schaatsen en blog erover. In de winter zijn er overal indoor en outdoor kunstijsbanen te vinden, mocht het (zoals op het moment dat ik dit schrijf) natuurijs te wensen over laten.

14. Schrijf een blog over je warmste, mooiste of dikste winteroutfit.

15. Kom je in de winter moeilijker aan schrijven toe of schrijf je je juist heel makkelijk? Deel er een blog over en geef tips om in de winter te schrijven.

winterse blog

16. Schrijf een winter bucketlist.

17. Heb je iets wat je speciaal in de winter eet of drinkt? Deel je favoriete winterrecept.

Hou jij van de winter?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. zegt:

  Super leuke tips! Een winterrecept vind ik altijd erg leuk om op andere blogs te lezen. En ook lijstjes met leuke dingen om te doen. Het is jammer dat deze winter alleen maar uit regen en wind bestaat.

  1. Ik ben ook dol op heerlijke winterrecepten. 🙂 Ja, heel jammer dat het vooral een herfstige winter is dit jaar met heel veel storm.

 2. Wat een leuke ideetjes. Ik hou eigenlijk alleen van winter als ik heerlijk onder een fluffy dekentje op de bank zit met warme chocolademelk binnen handbereik, terwijl het buiten heel hard regent haha;-)

  1. Haha, ja vanuit een warm huis is de winter op z’n best. 😉 Ik krijg gelijk zin in een heerlijke warme chocolademelk. :p

 3. Linda zegt:

  Ik hoop echt dat we morgen een bak sneeuw krijgen zodat ik ein-de-lijk mooie foto’s in de sneeuw kan maken. Daar heb ik na het zien van jouw artikel nóg meer zin in!

  1. Hier is helaas al een tijdje geen vlokje sneeuw gevallen. Hopelijk valt er bij jou in de buurt gauw een flink pak voor wat mooie foto’s! Want het leukste van de winter is misschien toch wel het maken van mooie sneeuwfoto’s.

 4. nicole orriens zegt:

  Leuk dat het eens gewoon over de winter gaat, en niet over hoe je wens dat de winter voorbij is en dat je zin hebt in de lente. Ik heb echt met de winter te doen als seizoen. Iedereen kijkt hem weg.

  1. Haha ja dat doet iedereen al. 😉

 5. Villasappho zegt:

  Ik ben dol op de winter, als het echt winter is. IJs, sneeuw enzovoorts. Leuke tips trouwens ik zal ze opslaan voor later.

  1. Leuk om te lezen dat jij een echte winterliefhebber bent, als het een echte winter is. Jammer dat je dit jaar niet hebt kunnen genieten van een dik pak sneeuw en een goed laagje ijs.

 6. zegt:

  Wat een geweldige foto’s! Ik houd helemaal niet van winter, maar als ik zo naar die foto’s kijk, heeft het toch wel wat. Leuke ideeën voor blogs ook.

  1. Dankjewel! Heeft inderdaad altijd wel wat. 🙂 Een totaal ander landschap is het ineens als alles bedekt is met sneeuw. Krakend onder je voeten.

 7. zegt:

  Hele fijne winterse inspiratie om over te schrijven. Ik vind het wel heel jammer dat we niet een echte winter hebben (gehad). Die kou, blauwe lucht met zon, heerlijk!

  1. Ik hou niet zo van kou, maar vind het toch altijd wel heerlijk als er een (korte!) periode in de winter sneeuw gevallen is. Zeker jammer dat dat dit jaar niet gebeurd is.

Reacties zijn gesloten.