11 dingen die je nog niet over mij wist
Blog

11 dingen die je nog niet over mij wist

Meestal deel ik schrijf-gerelateerde dingen op mijn website, maar ik denk dat het ook wel een keer leuk is om wat persoonlijke weetjes over mijzelf te delen. Dingen die je waarschijnlijk nog niet van mij wist, of sommige misschien wel, maar vast niet allemaal. Nou hier komen ze (in willekeurige volgorde).

 

Want wist je …

 

 • Dat ik vroeger allesbehalve sportief was? Ik had zelfs een hekel aan sporten. Tot ik vier geleden het wielrennen ontdekte en meteen verliefd werd op deze sport. En sinds vorig jaar heb ik ook het hardlopen (her)ontdekt. Dat laatste mag ik helaas al een tijdje niet doen vanwege een hardnekkige blessure. Mijn prachtig roze hardloopschoenen staan geduldig in de kast te wachten tot ze weer aan de slag mogen.

 

 • Dat mijn lievelingskleur zonder meer roze is. Als ik een winkel binnen stap valt mijn oog altijd, maar dan ook altijd als eerste op roze dingen. Als een magneet wordt ik er door aangetrokken. En van roze bloemen en vooral bloesem wordt ik heel blij. Ik heb bijna altijd roze nagellak op en veel van mijn pennen en notieboekjes zijn roze. Andere kleuren zijn ook leuk, uiteraard, maar roze heeft bij mij een (roze) streepje voor. Ik vind roze zo’n leuke kleur dat ik toen ik nog single was ik mijn slaapkamer roze geverfd had. Plafond, muren en deurposten, alles roze. Onder het mom van nu ik nog alleen ben kan het nog haha.

11 dingen die je nog niet over mij wist

 

 • Dat ik 11 jaar in het onderwijs en 3 jaar in de kinderopvang gewerkt heb, en een kinderboek schrijven hoog op mijn to-do-list staat. Een kinderboek schrijven is eigenlijk altijd mijn droom geweest, maar andere te schrijven verhalen piepten toch voor.

 

 • Dat mijn favoriete eten pasta, lasagne, biefstuk, fruitsalade en verse soepen is.

 

 • Dat ik dol ben op groenten en fruit en er elke dag met gemak ook ruim voldoende van eet.

11 dingen die je nog niet over mij wist

En nog meer favoriete dingen
 • Dat ik als ontbijt het liefst pap eet. Havermoutpap, overnight oats, brinta, griesmeel- of rijstepap, dat soort dingen; ik ben er allemaal dol op.

 

 • Over eten gesproken, je wist vast nog niet dat ik heel goed ben in gedecoreerde taarten maken. De afgelopen jaren heb ik er heel veel gemaakt, voor familie en vrienden voornamelijk.

 

 • Maar ook koekjes, cake, brood en pizza bak ik heel graag zelf. En ik ben dol op koken. Met heel veel plezier kook ik een keer per maand een heel uitgebreid diner als alle kinderen komen eten.

11 dingen die je nog niet over mij wist

 

 • Dat schrijven iets is wat ik eigenlijk mijn hele leven al met veel passie doe. Op de lagere school vond ik verhalen schrijven (naast boeken lezen) een van de leukste dingen om te doen. Later heb ik veel geschreven met pen pals over de hele wereld. Dit was nog voor het computertijdperk, dus gewoon heerlijk op de hand met pen en mooi briefpapier. En de laatste jaren is het schrijven van boeken, verhalen en blogs mijn dagelijkse bezigheid geworden.

 

 • Dat ik naast schrijven en taarten maken op nog veel andere gebieden creatief ben. Tekenen, bullet journaling, handlettering, scrapbooken, quilten, met vilt dingen maken…. Allemaal erg leuk, helaas te weinig tijd om alles te doen wat ik leuk vind. Oh, ja en vroeger ook veel met Fimo gemaakt (wie kan zich Fimo nog herinneren?) .

 

 • Dat ondanks dat ik lievelingseten en lievelingsbezigheden heb er niets is waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken. ’s Nachts wil ik maar één ding en dat is slapen!

 

Wat voor leuk weetje over jou is iets wat (nog) niet iedereen weet?

 

Groetjes,

Giovanna

4 Reacties

 1. Wat leuk om te lezen! Mijn lievelingseten is ook lasagna, biefstuk en soep! Heerlijk! En van het schrijven herken ik ook heel goed. Vanaf jongs af aan schreef ik al veel verhaaltjes.

  1. Wat leuk Darina!! 🙂

 2. liannereijntjes zegt:

  Wat leuk om eens allemaal weetjes over jou te lezen! Ja dat van dat roze herken ik! Ik zat het te lezen en ik dacht: ja, dit gaat ook over mij 😉 Grappig dat je nu juist wel van het sporten bent! Ik niet en ik denk ook niet dat ik het ooit leuk ga vinden. En creatief bezig zijn is zo leuk! Ik wil het nu ook weer wat meer gaan doen.

  1. Hihi dankje. Grappig, dat had ik toen bij jouw post ook, dat ik er veel in herkende.
   Ik mis het creatief bezig zijn altijd erg als ik er lange tijd door drukte niet aan toe gekomen ben. Dat zal jij de afgelopen tijd met de verhuizing enzo ook wel gehad hebben.

Reacties zijn gesloten.