ideeën die nooit een blog zijn geworden
Blog

10 ideeën die nooit een blog zijn geworden

Soms zijn er van die blogideeën die – om wat voor reden dan ook – nooit het licht zullen zien op mijn blog. Ideeën die soms al twee jaar als opzetje in een Word-document hebben gestaan, maar nooit een blog zijn geworden. Soms zijn het echter ook opzetjes geweest die achteraf alleen op dat moment van toepassing waren. En nu helaas alweer achterhaald zijn. En een enkel idee vond ik toch niet echt bij mijn blog – of bij mijzelf – passen en haalde het om die reden niet tot blog. De 10 ideeën die ik recent toch maar naar de prullenbak verwezen heb, heb ik voor je op een rijtje gezet.


10 ideeën die nooit een blog zijn geworden

1. 32 dingen die je als schrijver en blogger nú kan doen

Dit idee ging over schrijven en bloggen tijdens de rustige tijd aan het begin van het coronatijdperk, voorjaar 2020. Het kwam er om de een of andere reden niet van in die tijd, en nu is het al niet meer van toepassing.

2. Writing prompts | wat zijn het en wat kan je ermee?

Dit onderwerp heeft misschien wel twee jaar tussen mijn blogideeën gestaan, voor ik besloot dat de blog hierover er waarschijnlijk nooit zal komen. Waarom? Geen idee. Het is zeker een interessant onderwerp.

3. Namen voor een verhaal | inspiratielijstje

Dit was de opzet voor een blog over inspiratie halen uit de gevonden zoektermen uit Google Analytics. Met het idee om in te haken op waar mensen naar zoeken en dus meer over willen weten. Niet inspirerend genoeg om een blog over te schrijven, vrees ik.

4. Top 100 mooiste feelgoodboeken

Minstens zes maanden heeft dit als concept tussen mijn andere ideeën gestaan, met al die tijd alleen maar de eerste twee boektitels erin. Niet dat ik er niet meer kan bedenken, zeker wel. Maar 100 is wat veel… dus dat stopte toch weer af. Waarom dan niet 10, vraag je je misschien af. Tja, omdat dat dan weer wat weinig leek en ik liever ander soortige boekenlijstjes maak, zoals het lezen van leuke zomerse, winterse of kerstboeken bijvoorbeeld.

5. De meest vreemde zoektermen waarmee mensen op mijn website komen

Ik zag dit wel vaker bij anderen langskomen, maar verder dan het idee om er een blog over te gaan schrijven is het niet gekomen. Misschien ooit, maar waarschijnlijk nooit. Ik vind het zeker een leuk idee, maar toch kan het mij niet aansporen om er een blog over te schrijven.

ideeën die nooit een blog zijn geworden

6. 5 tips om met een bullet journal starten

Hoewel ik het creatief bezig zijn in mijn bullet journal superleuk vind, en ik ook wel eens wat foto’s ervan bij een blog plaats, lijkt het plaatsen van een blog hierover toch niet echt bij mijn website te passen.

7. Top 5 mooiste jeugdboeken

Omdat er gewoon te veel zijn om in een top 5 te stoppen… Maar wat dan? Een top 10? Een top 20? Geen idee… In ieder geval geen top 100 (zie ook punt 4). Vandaar dat dit nooit een blog geworden is dus.

8. Top 10 boeken over innerlijke rust

Ik vermoed dat ik niet de innerlijke rust had om hieraan te beginnen…

9. Een lijstje met boeken die ik nog graag wil kopen

Pff, ik vrees dat dat een eindeloze lijst zou worden…

10. Een blog (of meerdere) met allemaal één woord boektitels, of juist twee, of zeven; of met een specifiek woord, of…

Je begrijpt het, dit idee was (en bleef) te vaag om er ook maar iets concreets mee te kunnen doen.

Als jij ook een website of blog hebt, heb jij ook wel eens ideeën gehad die uiteindelijk nooit een blog zijn geworden?

Groetjes, Giovanna

14 Reacties

 1. En dit is dan juist een heel leuk artikel geworden;-) Ik kijk inderdaad ook regelmatig naar blogs die het goed doen en over dat specifieke onderwerp probeer ik dan ook wel eens een nieuwe blog te schrijven. Zo wordt mijn artikel over onze zwarte Ikea keuken altijd veel gevonden en gelezen door bezoekers die het via Google vinden en schreef ik laatst dan een nieuw artikel over een zwarte Ikea keuken schoonmaken;-) Ik heb zelf eigenlijk niet vaak ideeen die uiteindelijk geen blog worden. Van de meeste ideeën komt er dus gewoon een blog. Ik heb wel heeeeel veel foto’s die de blog uiteindelijk nooit gehaald hebben.

  1. Thanks! Waren ze toch nog ergens goed voor. 😉 Ja, je kan er veel informatie uithalen, welke blogs het goed doen en waar veel op gezocht wordt, en er zo op inspelen door meer blogs te schrijven over dat onderwerp. Wat goed dat jij jouw ideeën eigenlijk altijd ook concreet tot blog maakt. Haha, ja met foto’s heb ik dat inderdaad ook! Soms ook van prachtige pleinen of stadsaanzichten, wat nog steeds mooie foto’s zijn, maar alweer achterhaald omdat er daar alweer drie gebouwen bij gebouwd zijn. 😉

 2. zegt:

  Leuk om dit te lezen. Ik ben wel benieuwd naar 5 😉
  Ik heb ZOVEEL concepten staan die nog uitgewerkt kunnen worden… *over de 400…

  1. Haha, nou wie weet komt die blog er ooit toch nog wel. 😉
   Zo, dat is een flinke voorraad! Daar kan je wel een paar jaar mee vooruit.

 3. Er zijn zeker leuke ideeën bij maar 100 feelgood boeken jeetje dat ik best veel!

  1. Ja precies… geen idee waarom ik ooit dacht dat een haalbaar aantal voor een blog was haha.

 4. zegt:

  Proets, de innerlijke rust is leuk! Deze blog is dan ook weer heel leuk, zodat we alsnog een klein beetje die blogs hebben;). Ik heb ook een enorme lijst met ideeën. Maar ja, zolang ik nog overal en elke dag inspiratie vind, hoef ik niet terug te vallen op een lijst met ideeën van meestal al ruim twee jaar oud.

  1. zegt:

   Proets? Proest natuurlijk…

  2. Dank je! 😉 Heerlijk om een enorme lijst met ideeën te hebben hè? En nog beter dat je altijd en overal nieuwe inspiratie vindt voor nieuwe blogs, zodat je die lijst eigenlijk niet eens nodig hebt. Een soort safetynet, voor het geval dat.

 5. zegt:

  Haha, net als Audrey moet ik ook lachen om punt 8. Ik vind het wel grappig dat je uiteindelijk toch nog een blog hebt geschreven over deze 10 onderwerpen, maar dan op een heel andere manier dan je dacht 😉 Ik ben wel benieuwd naar je top zoveel van jeugdboeken én ook van feelgood. Je kunt ook vaker een lijstje delen, dat je uiteindelijk misschien wel op de 100 komt. Maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten!

  1. Haha, ja grappig hoe dat dan weer tot iets anders kan verworden. Toen ik het besluit nam om die ideeën, waar ik toch nooit wat mee zou gaan doen, weg te gooien, kwam het idee voor deze blog als vanzelf.
   Ja, dat is een heel goed idee, het wel doen, maar dan in een kleiner aantal. Ik moet nog even kijken wat een aantal is wat voor mij wél werkt. En misschien ook niet een lijstje met ‘xx mooiste feelgoodboeken/jeugdboeken’ want dan heb ik gevoel dat het in één keer compleet moet zijn, maar iets als ‘xx feelgoodboeken/jeugdboeken die ik met plezier las’ of ‘die favoriet waren’ of iets dergelijks, daar kan altijd nog een volgende lijstje van komen, met ander titels.

 6. zegt:

  Haha, ik moest lachen om punt 8! Maarre: niks mis met een lijstje van 20 of 25 boeken, toch? En over bullet journals zou je nog ideeen kunnen delen over wat je erin zou kunnen bijhouden over lezen en schrijven – en hoe je dat dan doet.

  1. 😉
   Nee, klopt, daar is zeker niets mis mee! Maar ik kon maar niet tot een fijn aantal komen binnen het idee wat ik had, ‘de xx mooiste …boeken’, dat blokkeerde. Maar in een andere vorm kan dat zeker nog wel vaker komen. Net als lijstjes met bijvoorbeeld zomer-, winter- of kerstboeken, dat waren er dan vaak ook maar 10-15, nieuw in dat seizoen. Dat werkt denk ik beter voor mij dan het ‘all time favorite’ te willen doen. 😉

  2. O, daar vergat ik nog helemaal op te reageren, je opmerking over bullet journals. Heel leuk om te lezen, want toevallig had ik zoiets bedacht over schrijven inderdaad, daar komt binnenkort dus een blog over. Maar aan bullet journals over lezen (waar ik evenwel best over bulletjournal, ;-)) had ik nog niet gedacht, bedankt voor het leuke idee!

Reacties zijn gesloten.