Blog

Inspiratie, een wonderlijk fenomeen

Inspiratie

Inspiratie is een wonderlijk fenomeen. Soms is het er en soms is het ver te zoeken. Zoals nu bijvoorbeeld. Ik voel mij al weken te inspiratieloos om te schrijven. Wat ik ook probeer: niets doen, interessante blogs lezen, tijdschriften doorbladeren, wachten op een goede ingeving, nog weer wat niets doen, een kop koffie zetten, oude door mij geschreven artikelen teruglezen, niets doen, uit het raam kijken, en nogmaals niets doen. Het helpt allemaal niets. Geen interessante ingevingen. Geen nieuwe ideeën. En al helemaal geen tekst die op het papier verschijnt. Een wonderlijk iets, inspiratie.

Wil je weten waar ik mijn inspiratie tenslotte vandaan haalde? Je leest het hier in deze blog!


Mislukken, zoveel leuker dan nooit proberen

Mislukken, zoveel leuker dan nooit proberen

Mislukken, zoveel leuker dan nooit proberen’. Ik kwam dit zinnetje onlangs op internet tegen. Het klinkt tegenstrijdig, niemand wil immers mislukken, maar toen ik er zo eens over nadacht, kwam ik tot de ontdekking dat het wel waar is. Uit angst om te falen doen we dingen vaak maar niet. Nieuwe dingen, moeilijke dingen, onmogelijk ogende dingen; we gaan ze liever uit de weg dan het risico te lopen fouten te maken.

Wil je ook weten hoe je volop kunt leven, nieuwe dingen kunt doen en kan genieten van de fouten die je maakt? Je leest het hier in deze blog!


Als kat en hond

als kat en hond

Nee, deze blog gaat niet over ruziën. Maar over communicatie. Over communicatie tussen mannen en vrouwen. Mannen hebben een andere manier om dingen aan te geven en met dingen om te gaan dan vrouwen. Daar ontstaat in een relatie nog wel eens miscommunicatie door. Het bekende gezucht en Pfff. Mannen!’ van vrouwen. En het Mijn vrouw begrijpt mij niet’ van mannen. Het deed mij ineens denken aan hoe katten en honden met elkaar communiceren. Nou ja een beetje gaat het wel over ruzie maken, toch.

Weten waar het nou precies over gaat? Je leest het hier in deze blog!


Boeken over schrijven

Boeken over schrijven

Als (beginnende) schrijver wil je je graag verder ontwikkelen, je een bepaalde schrijfstijl eigen maken en weten wat de do’s en don’ts zijn op taalgebied. Misschien weet je al veel over het schrijversvak, maar mis je nog wat specifieke richtlijnen, of misschien ben je een aankomend schrijver en wil je graag weten waar je het beste kunt beginnen. Zoals met de meeste dingen, leer je ook het schrijven het beste door het in de praktijk te doen. Maar daarnaast kan het ook goed zijn om boeken over schrijven te lezen.

De boekentips met boeken over schrijven lees je hier.


Writers block

writers block

Iedere schrijver krijgt er vroeg of laat mee te maken: een writers block. Bij sommige schrijvers gebeurt dit al in het beginstadium van hun carrière terwijl hun debuutroman nog uit moet komen. Bij een ander is het block er pas na vele gepubliceerde boeken. En waar het bij de een langzaam komt opzetten en het schrijven steeds moeizamer gaat, is het er bij de ander ineens. Alsof je plots tegen een muur aan loopt.

Een writers block, hoe je eraan én er vanaf komt lees je hier in deze blog.